Διαβάζω για τους 117 βουλευτές που ζητούν τα αναδρομικά τους. Έχει πλάκα, γιατί σχεδόν ταυτόχρονα μου ήρθε ένα email που μου ζητά να υπογράψω ένα εξώδικο που προσβάλλει την διαδικασία είσπραξης εισφορών από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Μου αρέσουν και οι δυο κινήσεις, εκατέρωθεν. Και των βουλευτών, και των πολιτών.

Μου φαίνεται εξαιρετικά πολιτισμένο(*):

Οι άνθρωποι κάνουν προσφυγή στα δικαστήρια. Θεωρούν ότι έχουν νόμιμο δικαίωμα, το αίτημά τους είναι δίκαιο, και αυτό έχει καταπατηθεί.

Αν δεν μας αρέσουν οι νόμοι, να τους αλλάξουμε. Αν δεν μας αρέσουν οι διαδικασίες, να τις αλλάξουμε. Αν δεν μας αρέσουν οι βουλευτές, να τους αλλάξουμε. Αν δεν μας αρέσει να μας παίρνουν χαράτσι από την ΔΕΗ, να το αλλάξουμε. Αν δεν μας αρέσουν οι νομοθέτες, ή οι δικαστικοί, ας τους αλλάξουμε.

Ως τότε, το μόνο που μπορούν να κάνουν, οι μεν και οι δε, είναι να διεκδικήσουν το δίκαιό τους. Και, όσο με ενοχλεί το «μα θέλουν και σύνταξη οι συνταξιούχοι» ή «θέλουν και δουλειά οι δημόσιοι υπάλληλοι» μαζί με το «στις μέρες που ζούμε» θα με ενοχλεί όσο και το «μα θέλουν και τα αναδρομικά οι βουλευτές».

Η δικαιοσύνη (θα έπρεπε να) έχει ένα περίεργο κουσούρι: Δεν λέει «στις μέρες που ζούμε» θα έχεις λιγότερη δικαιοσύνη. Οφείλει να την παρέχει, ανεξαρτήτως ημερών.

Είτε βουλευτής είσαι, είτε συνταξιούχος, είτε χαρατσωμένος από την ΔΕΗ.

Αν ισχύσει για όλους όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους, εγώ είμαι ok (**).

(* Μια χαρά το ξέρω ότι οι καιροί δεν είναι ιδιαιτέρως πολιτισμένοι.)

(** Update: αν όχι όμως;

7 thoughts on “οι 117 και η ΔΕΗ στις «μέρες που ζούμε»

  1. Μπορεί, δεν θα διαφωνήσω. Ας την αλλάξουμε λοιπόν, για να μας εκπροσωπεί.

    Απλώς, λέω άλλο: Ας πάρουμε παράδειγμα από τους βουλευτές που λένε κάτι πολύ συγκεκριμένο: «Αδιαφορώ για τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, απαιτώ τα δικαιώματά μου».

    Ας το κάνουμε και εμείς.

    Είτε είναι για τους μισθούς, είτε για τις συντάξεις, είτε για την δικαιοσύνη.

    Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν.

  2. Συμφωνούμε. Μακάρι να βρεθεί τρόπος, χρόνος, πλήθος και θέληση να γίνει. Γιατί προσωπικά θεωρώ ότι εκεί καταλήγουμε, στο πόσο (και πόσοι) αποφασισμένοι είμαστε για την αλλαγή.

  3. Η σκέψη αυτή έχει περάσει από το μυαλό μου. Είναι δικαίωμά τους (αφού τους καλύπτει ο νόμος που ψήφισαν οι ίδιοι βέβαια) απλά τώρα τους κράζουμε λόγω της εποχής.
    Το ζήτημα για μένα είναι μήπως η δικαιοσύνη δικαιώσει βουλευτές και αδικήπρος τους πολίτες (σκέτους).

  4. @cghera αν βάλουμε την εποχή, θα τους δώσουμε δικαίωμα να την βάλουν και αυτοί σε όποια δικαιολογία καταπάτησης δικαιωμάτων σε μισθούς, συντάξεις, κλπ.

    Μας έκαναν το καλύτερο δώρο. Ας το εκμεταλλευτούμε.

  5. Στους συνταξιούχους βουλευτές δε θ’ αποδοθεί η ίδια δικαιοσύνη με τους ανθρώπους στη Χαλυβουργική.
    Γιατί απλούστατα δεν έχουν τα ίδια χρήματα, τις ίδιες διασυνδέσεις…..
    Και αυτό υπάρχει παντού, το ξέρουμε και ισχύει όλες τις μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.