Λογότυπο του περιοδικού ΓαλέραΗ Γαλέρα, αν δεν το πήρατε χαμπάρι, επανήλθε στο θέμα «The Mall» – που αποδυκνείεται η πιο καυτή πατάτα της δεκαετίας, μαζί με την υποκλοπή της Vodafone. Είχαμε μιλήσει απο τούτο το blog και παλιότερα, αν θυμάστε

Η Rodia κάνει την (λογική) επανάσταση:

Καλά, τα βάζουµε µε το κράτος, την κυβέρνηση, το δήµαρχο, τον εργολάβο, την εξουσία γενικά. Ο κόσµος όµως που κριτικάρει και επισκέπτεται ταυτόχρονα το ΜΑLL µένει αλώβητος, στο απυρόβλητο. Το µακρύ τους και το κοντό τους – αλλά και τα ψώνια τους από εκεί.

Απο την θέση μου σημειώνω:

Ένα ευχαριστώ στην Γαλέρα για την αναφορά στο blog μου. Δείχνει έναν γενικό επαγγελματισμό, όταν αναφέρει (δεν μιλάω για μένα, προφανώς – αφού εγώ απλώς αναδημοσίευσα το κείμενό της) τις άλλες αναφορές όπως το Ποντίκι, τον Ριζοσπάστη ή τον Ελευθερο Τύπο. Μ’ αρέσει, είναι όαση στο δημοσιογραφικό καθεστώς που ζούμε.

Ένα ευχαριστώ στην Ξανθή που με θυμήθηκε και μου το έστειλε 🙂

Ενα σχόλιο απο την πλευρά μου: ότι καλώς ή κακώς, τέτοια καταστήματα θα υπάρξουν (και πιθανόν θα προσφέρουν και λύσεις στους πελάτες τους). Το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη, το πρόβλημα είναι η αυθαιρεσία (και, αν μου επιτρέπετε, η κοροϊδία). Το αν είναι καλό ή κακό, θα μελετηθεί από άλλους, αργότερα. Ας είναι νόμιμο, και μετά βλέπουμε.

Ένα γεγονός: ο ΟΕΚ μεταβίβασε στην Lamda το ακίνητο. Το ρεπορτάζ απο το in.gr (που παρόλα αυτά δεν αναφέρει πώληση – αλλά μεταβίβαση. Πρόεδρος στον ΟΕΚ υπήρχε όταν έγινε αυτό;) Δεν έχει νόημα να πάτε στο άρθρο – είναι μία παράγραφος η αναφορά της μεταβίβασης του ΟΕΚ, και τέσσερις διαφήμιση της Lamda και του καινούργιου της οικόπεδου… Πραγματικό …διαμάντι η περιγραφή – αλλά τουλάχιστον αναφέρουν την Ερώτηση στην Βουλή απο βουλευτή του Συνασπισμού.

Περισσότερα (και πιο χρήσιμα) θα βρείτε στην Ελευθεροτυπία, που μιλαει για πώληση και λέει το κόστος. Δεν σας το λέω, μπείτε να γελάσετε.

Αν περιμένετε άλλες αντιδράσεις (πολιτικές και μη) μάλλον γελιέστε. Αντιγράφω απο την Γαλέρα:

Στις 4/2/2003 ο σηµερινός πρωθυπουργός Κ. Καραµανλής αναφερόµενος στο θέµα του Χωριού Τύπου από το βήµα της Βουλής και επιτιθέµενος τότε στο διαπλεκόµενο ΠΑΣΟΚ, είπε: «κατά τη συζήτηση του νοµοσχεδίου για τα υδατορέµατα το Μάρτιο του 2002 µε τροπολογία της τελευταίας ώρας της υπουργού (σ.σ. Βάσω Παπανδρέου), δόθηκε δώρο µία υπεραξία της τάξεως των 145 δισεκατοµµυρίων περίπου στον ανάδοχο του έργου του Ολυµπιακού Χωριού στο Μαρούσι. Το θυµόσαστε; Όλοι εδώ το θυµόµαστε…». Από τα πρακτικά της Βουλής προκύπτει µάλιστα ότι χειροκρότησαν τον αρχηγό τους οι βουλευτές της Νέας Δηµοκρατίας. Το πρόβληµα του πρωθυπουργού βέβαια είναι αν θυµάται σήµερα ο ίδιος τι έγινε το 2002.

Μην ξεχνάμε (η Γαλέρα δεν το ξεχνά) ότι το «έργο» ξεκίνησε απο την …Βάσω Παπανδρέου, τον Κώστα Λαλιώτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εγώ απο την μεριά μου δεν ξεχνάω οτι η κόντρα της Σοφίας Σακοράφα για τα πεπραγμένα Λάτση, οδήγησε σε βέτο της Βάσως Παπανδρέου (τουλάχιστον) ώστε να μην αξιοποιηθεί η πρώτη (ούτε στον δήμο, ούτε αργότερα). Προς τιμήν της, η Σακοράφα όχι μόνο δεν πήρε πίσω τις κινήσεις της, αλλά συνέχισε δυναμικά

Ενα επίσης ενδιαφέρον κείμενο εδώ απο την Συσπειρωση Αριστερων Μηχανικων

Τέλος, επειδή δεν μ’αρέσει να αναφέρομαι σε απρόσωπα περιοδικά: την ευθύνη (και την μάχη) της έρευνας για το περιοδικό Γαλέρα έχουν αναλάβει Οι Νικόλας Λεοντόπουλος και Χ.Ε. Πολυχρονιάδης

2 thoughts on “Fuck TheM All

  1. Arkoude, polu wraio to post. Vrika kai gw to link sthn Galera kai afou to diavasa kai eixa ekneuristei egrapsa ena post.

    Eutixws vlepw oti endiaferonte kai kapioi alloi giati ap’oti fenotan kanenan den ton enoiaze

    Opote h erwtish egine sthn Voulh sths 12 tou minos, h apanthsh dothike? Apo pion htan kai ti elege?

  2. Θα κλείσω τα comments, καθώς ο τίτλος βοηθάει τους spammers να μου την πέσουν 🙂

    Όποιος έχει σχόλιο, μπορεί να το στείλει στο arkoudos παπάκι gmail.com…

Comments are closed.