Με ξέρετε δα τώρα: ένα διαφημιστικό να λάβω, και χαλάω τον κόσμο.

Τούτο εδώ όμως, είχε ένα ενδιαφέρον. Με το που μου συνέβει, έστειλα την επόμενη ημέρα email διαμαρτυρίας – που όμως εδώ και μία εβδομάδα έχει μείνει αναπάντητο. Απο όλους.

Αφου είναι έτσι, και όλοι αδιαφορούν(?), το θέτω υπόψιν σας:

Προς:

Την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων [contact@dpa.gr]
Την εταιρεία Παπιστας [pr@papistas.gr ]
Την εταιρεία Vodafone [ccsupport.gr@vodafone.com]
Την εταιρεία Cosmote [mediarelations@cosmote.gr ]

Σας ενημερώνω ότι εχθές (1/10/2007), στις 19:00, έλαβα κλήση στο κινητό μου τηλέφωνο, απο τον αριθμό 2392079060. Την κλήση έκανε κυρία που, αφού πιστοποίησε το όνομά μου, ζήτησε να μάθει αν ενδιαφέρομαι να αλλάξω εταιρεία και να μεταφερθώ από την Cosmote στην Vodafone.

Λίγο πριν αρνηθώ την προσφορά, την ρώτησα και έμαθα οτι εργάζεται στην εταιρία Πάπιστας, οτι τα στοιχεία έλαβε απο τον προϊστάμενό της(!), και ότι τα μόνα στοιχεία που είχε για μένα ήταν το όνομά μου, και το τηλέφωνό μου.

Είχε όμως, και την εταιρεία που συνεργάζομαι αυτήν την στιγμή.

Οι απορίες μου:

Απο που βρήκε τα στοιχεία μου η εν λόγω εταιρεία; Πως γνώριζε οτι ήμουν πελάτης της Cosmote; Απο που πήρε το δικαίωμα να με ενοχλήσει για προσφορές, ενώ είμαι εδώ και περισσότερο απο ένα χρόνο μέλος του μητρώου 13 της Aρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα; Τι άλλο πρέπει να κάνω για να έχω την ησυχία μου;

Ειδικά:

Προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

Σας παρακαλώ να με προστατέψετε απο εταιρείες που δεν σέβονται την ιδιότητά σας. Το μητρώο 13 είναι ένα υπερπολύτιμο εργαλείο – όχι για εμένα, που διαθέτω κριτική σκέψη (όση μπορώ τέλος πάντων) αλλά για ανθρώπους ηλικιωμένους ή αφελείς που οφείλουμε -όλοι μας- να προστατέψουμε.

Προς την εταιρεία Παπιστας:

Απο που συλλέξατε τα στοιχεία σας; Πως γνωρίζατε το τηλέφωνο και το όνομά μου; Πως γνωρίζατε ότι είμαι συνδρομητής της Cosmote; Γιατί αγνοείτε την επιθυμία μου να μην ανήκω στις λίστες σας; Γιατί αγνοήσατε την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων;

Προς την εταιρεία Vodafone:

Μετά το σκάνδαλο της παρακολούθησης των τηλεφώνων (κάποιοι έχουν ισχυρή μνήμη και δεν αρκούνται σε τρελά διαφημιστικά budget) δεν με ενδιαφέρει να είμαι μέρος της εταιρείας σας, οποιαδήποτε προσφορά και αν κάνετε, με οποιοδήποτε κόστος – είναι θέμα αρχής, οπότε είναι ανώφελο να επικοινωνήσετε μαζί μου για τυχόν προσφορές στο μέλλον. Γνωρίζατε την λειτουργία της εταιρείας Πάπιστα; Κινείται κάτω απο τις εντολές σας; Αν ναι, πιστεύετε οτι είναι επαγγελματικά σωστό να ενοχλείτε τον κόσμο για να γραφθεί στην εταιρεία σας; Πιστεύετε οτι οι ηλικιωμένοι ή οι αφελείς θα πάρουν τηλεφωνικά όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να κάνουν την σωστή επιλογή εταιρείας – ή μήπως σας αρκεί άλλος ένας επιπλέον πελάτης, χωρίς να σας απασχολεί το «πως»; Αν όχι, επικροτείτε τέτοιες ενέργειες;

Προς την εταιρεία Cosmote:

Είμαι ευχαριστημένος απο τις υπηρεσίες σας. Θα σταματήσω να είμαι αν υποψιαστώ οτι στοιχεία μου πωλούνται (ή χαρίζονται) δεξιά και αριστερά, με ή χωρίς την σύμφωνη γνώμη σας. Σας έχω εμπιστευτεί τεράστιο μέρος της προσωπικής μου ζωής, και ειλικρινά ελπίζω να μην ταράξετε την εμπιστοσύνη μου.

Στην διάθεσή σας για τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις,
Arkoudos

Αυτά. Αν δεήσει κανείς να μου απαντήσει, θα το μάθετε και εσείς…

9 thoughts on “Ντριν-ντριν / ποιός είναι; / ο προσωπικός διαφημιστής σας…

 1. Αρκούδε σωστά τα λες και σωστά αντέδρασες στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει μάλλον για τα καλά. Εγώ εργάζομαι σε τράπεζα και κάποιο απόγευμα μου χάλασε τον ύπνο μιά κοπελίτσα από κάποιο τηλεφωνικό κέντρο για να μου προτείνει πιστωτικές κάρτες της τράπεζας που εργάζομαι.
  Πριν αρκετά χρόνια σε περιοδικό για pc στο ένθετο cd διαφήμιζε πως έχει όλες τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα ολόκληρης της Ελλάδας. Το άνοιξα και είδα πως για την πολυκατοικία που μένω είχε σωστά καταχωρημένα τα στοιχεία και των 14 ενοίκων της οικοδομής.

  Πάντως ένας καλός τρόπος για να αποφεύγουμε τις προσφορές που μας γίνονται τσιμπούρια είναι ο εξής:

  Αν μας καλούν από τράπεζα δηλώνουμε τραπεζοϋπάλληλοι άλλης τράπεζας, από κινητή τηλεφωνία αυτοί, υπάλληλοι ανταγωνίστριας κινητής εμείς, κοκ. Ησυχάζεις για αρκετό καιρό.

 2. Διάβασα κάποτε ότι κάποιος που είχε καταχωρήσει τα στοιχεία του στον κατάλογο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να μην του στέλνουν διαφημιστικά, όταν ενοχλήθηκε από διαφημιστές, απαίτησε αποζημίωση και δικαιώθηκε. Δεν θυμάμαι το ποσό. Δεν ήταν κανένα τρελό νούμερο, αλλά αξιοσέβαστο: Μερικές χιλιάδες ευρώ νομίζω. Οπότε, μήπως πρέπει να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία για να βγάλεις κανένα φράγκο;

 3. από την σελίδα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

  Προκειμένου να μην περιλαμβάνεστε σε αρχεία, τα οποία έχουν ως σκοπό την προώθηση προμήθειας αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών εξ΄αποστάσεως, μπορείτε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε στην υπηρεσία μας την παρακάτω αίτηση (άρθρο 13 του Ν.2472/97) :

  Αίτηση
  http://www.dpa.gr/Documents/Gre/Com/AITISI.doc

  Οι υπεύθυνοι επεξεργασίας των σχετικών αρχείων έχουν την υποχρέωση να συμβουλεύονται πριν από κάθε επεξεργασία το εν λόγω μητρώο και να διαγράφουν από το αρχείο τους τα ανωτέρω πρόσωπα.

  Αν παρά ταύτα συνεχίσουν την ανεπιθύμητη προώθηση των προϊόντων τους και των υπηρεσιών υπόκεινται, κατόπιν σχετικής καταγγελίας των προσώπων που ενοχλούνται και περιλαμβάνονται στο πιο πάνω μητρώο, σε κυρώσεις που μπορεί να επιβάλει η Αρχή.

  Για ενημέρωση σας μπορείτε επίσης να δείτε στην ιστοσελίδα μας την απόφαση 050/2000 που αφορά στους όρους για την νόμιμη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για τους σκοπούς της άμεσης εμπορίας ή διαφήμισης, καθώς και το κεφάλαιο Γ του Ν. 2472/97 που αφορά στα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων.

  http://www.dpa.gr/article_13.htm

 4. Αρκούδε, υπάρχουν και χειρότερα. Περιμένω εδώ και δύο και πλέον χρόνια απάντηση από την ΑΠΔΠ για καταγγελία που τους είχα κάνει για spam εταιρείας που εμπορεύεται πληροφορίες με οικονομικά στοιχεία νοικοκυριών. Με την ευκαιρία του post σου το θυμήθηκα και το πέταξα και στο blog μου.

 5. Cyberella, τα πρόστιμα της Vodafone είναι σαν αυτά που κόβουν κάθε τόσο στον ΟΤΕ ή στα ΕΛΤΑ. Εις υγείαν των κορόιδων που θα τα πληρώσουν.
  Τώρα για το άλλο το θέμα, είμαι και εγώ περίεργος, αλλά αυτή όλη η ιστορία είναι λίγο Λερναία Ύδρα: κόβεις ένα κεφάλι (ενοχλητικού) και φυτρώνουν άλλα δέκα.
  Προσωπικά όταν παίρνουν τηλέφωνο και ζητούν… εμένα, λέω ότι με πήρανε φαντάρο και πάρτε ξανά σε κανά χρόνο (άτιμη ΝΔ, μείωσες και το χρόνο της θητείας!).

 6. Θα πρέπει να πω ότι με ένα καλό βρίσιμο δεν θα σε ξαναενοχλησει ποτέ κανένας, μα κανένας!Το βάζουν στην λίστα τους..αχχ ναι..είναι δοκιμασμένο!
  Κάνε την καρδιά σου πέτρα και καν’ το!

  bb

 7. Δεν είναι τόσο το ότι κάποια στιγμή καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι έχουν ατομικά στοιχεία μας/προσωπικά δεδομένα (πολιτικά ορθό) χωρίς να το γνωρίζουμε, δεν είναι ότι τα χρησιμοποιούν και μας χρησιμοποιούν, δεν είναι ότι ετσιθελικά μας παίρνουν χρόνο από την ζωή μας και προσθέτουν στο καθημερινό άγχος.

  Είναι η συνειδητοποίηση ότι για να τα έχουν εμπορικές επιχειρήσεις, προηγουμένως (καλά, έστω : ταυτόχρονα. Εντάξει;) πρέπει να τα έχουν ήδη, σε περισσότερο πλήρη μορφή μάλιστα,

  κι άλλοι. Να πω … οι παπατζήδες που μου δείχνουν το πρόσωπό μου στο χαρτί της τράπουλας που πάνε όπου θέλουν επάνω στο τραπέζι της ζωής που αυτοί μου στήνουν;

  Τότε, τι δουλειά παίζουν οι επιχειρήσεις που κι αυτές έχουν τα «δεδομένα» μου;

  _Λαμόγια_

  είναι οι βοηθοί του παπατζή που δήθεν παίζουν μαζί του ως πελάτες, για να βλέπουν οι περαστικοί ότι εκεί μοιράζουνε λεφτά. (α.και : αβανταδόροι.) Φυλάνε και τσίλιες αυτοί . Και ρίχνουν σύρμα. Ίσως από εκεί τους έμεινε και απλώνουν καλώδια,

  πανάθεμά σε, Ψευτοθόδωρε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.