Πριν απο λίγες ημέρες μου έγινε πρόσκληση (την οποία και αποδέχθηκα) απο τον ευρωβουλευτή κ. Λαμπρινίδη.

Παραθέτω (μέρος) απο το e-mail – πρόσκληση για να αντιληφθείτε περι τίνος πρόκειται:

Αγαπητέ Blogger,

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε σε μία διήμερη ενημερωτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, μεταξύ 7-9 Σεπτεμβρίου 2008 (Κυριακή με Τρίτη), με ευρύτερη θεματική την ελευθερία έκφρασης, πρόσβασης και δράσης στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης , προγραμματίζουμε μία σειρά συναντήσεων με, μεταξύ άλλων, τους Ευρωπαίους Επιτρόπους που είναι υπεύθυνοι για τις Πολιτικές Ελευθερίες και τα πνευματικά δικαιώματα, τον Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Προστασίας Δεδομένων κ. Π. Χιούστινξ, τον εκπρόσωπο του Statewatch κ. Τ. Μπάνιαν, εκπροσώπους άλλων σχετικών ΜΚΟ καθώς και ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες με ιδιαίτερη ενασχόληση με τα παραπάνω θέματα.

Επιδίωξή μας είναι να υπάρξει μία ανοικτή ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση που να οδηγήσει σε απτές προτάσεις για τη θωράκιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών στο διαδίκτυο, που σήμερα, δυστυχώς, αμφισβητούνται ολοένα και περισσότερο από κυβερνήσεις και ιδιώτες εντός και εκτός ΕΕ.

Στην αρχή ήμουν επιφυλλακτικός, πρώτον διότι είναι απο το ΠΑΣΟΚ (έστω και ευρωπαϊκό) , και δεύτερον διότι ούτε τον ευρωβουλευτή ήξερα, ούτε καλά λόγια είχα γράψει -γενικώς- για το κόμμα του.

Και αφού δεν τον ξέρω εγώ, που είναι και ευρωβουλευτής ο άνθρωπος, γιατί να με ξέρει αυτός;

Και, πόσο δε μάλλον, να με προσκαλέσει;

Απο την άλλη, η λίστα συμμετοχής είναι μεγάλη (περίπου 30 άτομα, blogger και δημοσιογράφοι), και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ανθρώπους που γνωρίζω -δικτυακά-, και που έχω -όσο είναι αυτό δυνατόν- εμπιστοσύνη.

Μάλιστα, όταν τόνισα οτι η «παρέα» δεν έχει ενδιαφέρον αν δεν προσκληθούν καμια δεκαριά blogger που πρότεινα, η απάντηση ήταν οτι τουλάχιστον οι μισοί είχαν ήδη δεχθεί πρόσκληση.

Επίσης, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου απο όπου γίνεται η πρόσκληση, το θέμα είναι πολύ σημαντικό, εξαιρετικά επείγον, και θα ήθελα να ακούσω τι θα ειπωθεί σε αυτές τις συναντήσεις. Δεν περιμένω να μιλήσω (δεν έχω ούτε τις πολιτικές, ούτε τις νομικές γνώσεις – υπάρχουν προσκεκλημένοι με σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση απο μένα) περιμένω όμως με ενδιαφέρον να ακούσω.

Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν, δέχθηκα.

Κατα πάσα πιθανότητα, θα διαβάσετε πολύ περισσότερα (πριν και μετά) απο τους blogger που έχουν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να αναμεταδίδουν καταστάσεις – συνεπώς να περιμένετε λιγότερο feedback απο μένα…

5 thoughts on “Ευρωαρκούδος

 1. Θα περιμένω τα αποτελέσματα αλλά και τις εντυπώσεις. Εκτός από το θέμα που θα καλύψεις θα ήτανε ενδιαφέρον (εάν έβρισκες τον χρόνο) να μας κάνει και μία εκ των έσω παρουσίαση της ζωής των Ελλήνων ευρωβουλευτών εντός του Ευρωκοινοβουλίου (εννοώντας τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν/προσαρμόζονται στις εκεί διαδικασίες).

  Υ.Γ. Καλά να περάσετε!!!

 2. Άντε να τα πούμε κι από κοντά επιτέλους 🙂
  Πιστεύω ότι δεν σε κάλεσαν τυχαία, ένα ζήτημα στο οποίο είσαι σίγουρα δραστήριος και ενήμερος είναι τα δικαιώματα των καταναλωτών σε ψηφιακές υπηρεσίες.
  Fyi, η προαναφερθείσα λίστα είναι ελλειπής και έχει λάθη (δε φταίει ο nikan)

 3. Εγώ πάλι, δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί με κάλεσαν 🙂

  Πασοκος δεν είμαι, μαχητής την ελευθερίας του λόγου δεν έχω δηλώσει, το blog πολιτικό δεν είναι…

  Όντως, πολιτικό (όχι κομματικό) λόγο καμιά φορά έχω, αλλά δεν θα το έβρισκα αρκετό για να κληθώ σε τέτοιο forum…

  Anyway, όπως είπα και πιο πάνω, πάω για να ακούσω, όχι για να μιλήσω.

  Και επιπλέον, συμφωνώ: είναι μια ευκαιρία να τα πω με ανθρώπους που εκτιμώ την δουλειά τους, σε ένα θέμα που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.