Είμαι εκνευρισμένος, και προβληματισμένος, αλλά θα προσπαθήσω να κρατήσω καθαρό μυαλό, για να δω τα γεγονότα.
Η περιγραφή, χωρίς χαρακτηρισμούς:
Πελάτης της apple, κάτοχος ενός iMac (αυτά που είναι ο υπολογιστής μαζί με την οθόνη, ενιαίος, και μοιάζει σαν να έχεις μόνο μια οθόνη), για επαγγελματική χρήση, παρατηρεί σκούρες σκιές στην οθόνη του.
Πηγαίνει το μηχάνημα (θυμίζω – είναι ενιαίο, άρα όλον τον υπολογιστή) στο εξουσιοδοτημένο σέρβις της εταιρίας SystemGraph.
Από τις περιγραφές και των δύο, έμεινε γενικά ικανοποιημένος από την εξυπηρέτηση.
Σε τρεις εργάσιμες, του επιστρέφουν τον υπολογιστή, μαζί με μία έγγραφη αναφορά που λέει για αντικατάσταση οθόνης.
Για όλα αυτά, ο πελάτης καλυμμένος από την εγγύηση, δεν πληρώνει (εκτός από μία έξτρα αγορά).
Ο πελάτης πηγαίνει στο γραφείο του, όπου ανακαλύπτει ότι το πρόβλημα δεν έχει διορθωθεί, αλλά επιδεινωθεί.
Παίρνει ξανά τον υπολογιστή, και μαζί με φίλο του, ξαναπηγαίνει στην εταιρία SystemGraph.
Εκεί, σύμφωνα με τις περιγραφές και των δύο πλευρών, υπάρχει εκνευρισμός. Ο πελάτης ζητά από την εταιρία να αντικαταστήσει πλέον τον υπολογιστή εξ ολοκλήρου, η εταιρεία διατείνεται ότι η apple δεν κάνει αντικαταστάσεις, και ότι ακόμα και αν ήταν έτσι, θα το έκανε η εταιρία από την οποία το αγόρασε, που είναι τα καταστήματα Public, και όχι από αυτούς.
Ο πελάτης εξηγεί πως, τα καταστήματα Public στα οποία έχει ήδη απευθυνθεί, τον στέλνουν στην εταιρία ως επίσημη αντιπρόσωπο.
Επίσης, ενημερώνει πως θεωρεί δικαίωμά του να γίνει αντικατάσταση συσκευής που υπολειτουργεί, και παραθέτει μία σειρά από νομικά επιχειρήματα.
Η εταιρία ζητά από τον πελάτη έγγραφο το αίτημα αντικατάστασης, κάτι που κάνει άμεσα ο πελάτης. Ο διευθυντής της εταιρίας παραλαμβάνει το αίτημα υπογράφοντας με την υποσημείωση ότι δεν το διάβασε.
Ο πελάτης ενημερώνει (ή «απειλεί» κατά την εταιρία) ότι θα προσφύγει στον Συνήγορο του Καταναλωτή και στο Ινστιτούτο Καταναλωτών αν δεν ικανοποιηθεί.
Συνεχίζει ο πελάτης την διαδικασία επιδιόρθωσης (ή αντικατάστασης) του μηχανήματος, και ανεβάζει στο διαδίκτυο την περιγραφή της ιστορίας.
Η εταιρία αντιδρά στις περιγραφές του, και ανακοινώνει πως κινηθεί νομικά κατηγορώντας τον για συκοφάντηση.
Αυτά μπόρεσα να αλιεύσω από την ανοιχτή προς το κοινό επικοινωνία τους.
Σύνδεσμοι:
Το ποστ που περιγράφεται από τον πελάτη το γεγονός,
Η απάντηση (στο ίδιο forum) της εταιρίας,
Η απάντηση (στο ίδιο forum) του πελάτη,
Η ανακοίνωση από τον δικηγόρο του πελάτη της μήνυσης από την εταιρεία προς τον πελάτη με αίτημα αποζημίωσης διακοσίων χιλιάδων ευρώ.
Είναι πολλά τα link, και αρκετά τα κείμενα, όταν τα διαβάσετε μην ξεχάσετε να ξαναγυρίσετε εδώ για να δείτε το σκεπτικό μου.
~
Ως εδώ λοιπόν τα είπα καθαρά και στειρωμένα; Τα είπα. Ξηγήθηκα όμορφα; ξηγήθηκα.
Πάμε να δούμε τι καταλαβαίνει ο arkoudos από όλο αυτό:
Ένας τύπος πάει σε μία εταιρία για να φτιάξει ένα μηχάνημα δύο χιλιάδων ευρώ που το δουλεύει επαγγελματικά. Το μηχάνημα επισκευάζεται, αλλά επιστρέφει χειρότερο. Ο τύπος έξαλλος, επιστρέφει στην εταιρία που το έφτιαξε, τους βάζει τις φωνές, και τους λέει μαλακίες φτιάξατε, αλλάξτε το όλο τώρα γιατί άμα το ξαναφτιάξετε, πάλι έτσι θα μου το δώσετε και έχω και δουλειές. Του λένε πριτς, δεν αφήνει το μεγάλο αφεντικό. Τους λέει τι αφεντικό και κουταμάρες, υπάρχουν νόμοι, θα πάω στον Συνήγορο. Του λένε να πας όπου θες – απο μας δεν. Περνάει άλλα τόσα με άλλες εταιρίες που κρύβονται πίσω από την apple. Τσαντισμένος, γράφει ένα ποστ.
Και η εταιρεία θίγεται.
Μέχρι εκείνη την στιγμή, ότι και αν έχει ειπωθεί μεταξύ τους, η εταιρία δεν έχει θιχθεί. Στην απάντησή της, λέει ότι ο τύπος έβρισε, τσαντίστηκε, έκανε σαματά – αλλά η εταιρία δεν θίχτηκε αρκετά ώστε να κάνει μηνύσεις.
Η εταιρία έκανε μηνύσεις όμως μόλις γράφθηκε το ποστ. Για την SystemGraph, αυτό το γεγονός είναι μη-υπάρχον, ανάξιο λόγου – μέχρι που γράφθηκε το ποστ και δημοσιοποιήθηκε η ιστορία.
Μπορεί να γκρινιάζει όσο θέλει για την συμπεριφορά του τύπου: Το πόστ όμως, που ο τύπος μοιράζεται τις …εμπειρίες του, κάνει την εταιρία να πράξει το πιο γελοίο, ανόητο, λανθασμένο, βήμα που θα μπορούσε να κάνει ποτέ:
Κάνει μήνυση για το ποστ.
Ξαναδιαβάστε την απάντηση της εταιρίας:
Ο πελάτης ήταν κακός, εκνευρισμένος, έβριζε, εμείς είχαμε δίκιο, αυτός είχε άδικο, σαματάς.
Πουθενά δεν λέει η εταιρία «δεν έγιναν έτσι τα πράγματα». Πουθενά πχ δεν λέει «δεν του δώσαμε χαλασμένο μηχάνημα». Πουθενά δεν λέει «δεχθήκαμε ως ζητήθηκε την αντικατάσταση». Λέει «ήταν χαλασμένο», λέει «πράγματι ξαναήρθε», λέει «δεν υποχρεούμαστε να αντικαστήσουμε»
Ο πελάτης λέει την αλήθεια.
Αυτό όμως, είναι μικρής σημασίας για την εταιρία: σημασία έχει, για την εταιρία, που τα λέει δημόσια.
Δεν στο αλλάξαμε, δεν ήταν σωστά επιδιορθωμένο, δεν σου δώσαμε εναλλακτικές – αλλά δεν έπρεπε να μιλήσεις.
~
Κυρίες και κύριοι, σας καλωσορίζω σε μία νέα εποχή. Η SystemGraph θα γίνει, θέλοντας και μη, το χειρότερο δυνατόν πείραμα για το αν μία εταιρία μπορεί να ελέγξει την ροή πληροφορίας της απεικόνισης της ζωής του καθενός από εμάς.
Διάβασα με προσοχή το ποστ του τύπου. Πρόκειται για ένα όχι ιδιαίτερης αξίας κείμενο. Είχε τσαντίλα προς λάθος κατεύθυνση, σαχλαμάρα διάθεση να πικάρει σε κάθε δεύτερη λέξη, είχε μέσα ανοησία θα έλεγα και κακή διαχείριση του γεγονότος. Κολλάει σε λεπτομέρειες, του φταίνε όλα, ακόμα και τα μάλλον αθώα, τον έχουν κοντράρει όλοι, είναι τσαντισμένος.
Με δυο λόγια, έχει γνήσιο, ανθρώπινο, θυμό.
Δεν τον αδικώ.
Αν είχα δώσει, δύο χιλιάρικα, για μία συσκευή τέτοιας σημασίας, και μου την επισκεύαζαν κάνοντας την χειρότερη, λέγοντας μου μετά δεν στην αλλάζω που να χτυπιέσαι, θα είχα πει πολύ πιο άγρια πράγματα.
Αλλά όσο θυμό και να έχει, δεν έχει δόλο.
~
Έχω γνωστούς που φημίζονται για την ψυχραιμία τους. Αντιμέτωποι με εταιρίες όπως πχ η On Telecoms, (την αναφέρω και αυτά που έχω τραβήξει και εγώ) έχουν λυγίσει. Με τράπεζες. Με οργανισμούς. Με κολοσσούς.
Μέχρι τώρα, ΟΛΟΙ οι πελάτες έχουν μιλήσει πρώτα με τις εταιρίες τους. Μετά, έχοντας μείνει ανικανοποίητοι από το επίπεδο επικοινωνίας, κυνηγούν να βρουν μία λύση. Μερικοί, όλο και περισσότεροι, κοινοποιούν τα προβλήματα για να ενημερώσουν άλλους υποψήφιους πελάτες γι’ αυτό που δεν θα σας πει κανείς άλλος πλην της εμπειρίας:
Το after sales support.
Αυτό γινόταν παλαιότερα αν θυμάστε (και γίνεται ακόμα) και από τις στήλες των περιοδικών, απο forum που είναι σχεδόν ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, όπως το adslgr.com, από comment forms σε διάφορα καταστήματα (στα ίδια, για τον εαυτό τους!) από επιχειρήσεις που παρακαλούν για ένα σχόλιο συμμετέχοντας σε site όπως το booking.com, από επιχειρήσεις που ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, και μεγάλα ποσά πρέπει να σας πω μάλιστα, εξωτερικές εταιρίες για να συλλέγουν ανώνυμα, δημόσια, χωρίς παρεμβάσεις τα σχόλια των πελατών τους (όπως το getsatisfaction.com)
Είναι μια λογική πολιτική μιας εταιρίας που λέει θέλω να μάθω τι λέει στ’ αλήθεια ο πελάτης μου για μένα, ακόμα και αν αυτό μου κοστίσει αν είμαι άχρηστος ή ακόμα και αν είναι κακόβουλος. Θέλω να μάθω, και τον εμπιστεύομαι να το κάνει δημόσια. Γιατί αν δεν το κάνει σε μένα, θα το κάνει κάπου αλλού, και επειδή δεν μπορώ να τον φιμώσω, θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά.
Η SystemGraph αποφάσισε ότι αυτή η ενημέρωση είναι παράνομη. Αναφέρεται σε ΜΙΑ και ΜΟΝΟ ΜΙΑ λέξη σε όλο το post, την λέξη Λαμόγια (που για μένα σαν αναγνώστη, δεν αφορά κάποιον συγκεκριμένα, είναι γενική και αόριστη ως βρισιά στο κείμενο), για θεωρήσει εαυτόν θιγμένη, και να φιμώσει αυτήν την διαδικασία.
Δηλαδή, πραγματικά, τι σκεφτόντουσαν;
~
Ορκίζομαι ότι τις πρώτες φορές που το διάβασα, δεν είχα δει καν την λέξη. Έπρεπε να την ψάξω. Επίσης, ορκίζομαι ότι δεν θα ήξερα το επίπεδο των υπηρεσιών της SystemGraph (μπορεί να την προτιμούσα κιόλας, καθώς κάτοχος και εγώ προϊόντων της apple) και ακόμα και αν είχα διαβάσει το άρθρο, πράγμα απίθανο, μάλλον δεν θα έριχνα δεύτερη ματιά…
…αν η ίδια η εταιρία δεν έκανε μήνυση στον τύπο.
Αν πράγματι με τα τόσα, κάποιος κατάφερε να μειώσει την εταιρία, ή να την καταστήσει αναξιόπιστη, ή να την θίξει εμπορικά δεν ήταν ο τύπος με το σαχλό -κατ’ εμέ- ποστ του.
Ήταν η αδιανόητη κίνηση της εταιρίας να κυνηγήσει νομικά το δικαίωμα του τύπου να εκφράζεται.
Μήνυση στον εαυτό τους πρέπει να κάνουν. Σοβαρά το λέω.
Αδιανόητη, by the way, όχι γιατί δεν έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον θεσμό της δικαιοσύνης. Ήταν δικαίωμά της – ειδικά όταν κάποιοι άλλοι ρίχνουν οξύ ή μπουνιές κάτω από το τραπέζι.
Δεν έχω πρόβλημα κανένα που η εταιρία κάνει μήνυση για ένα άρθρο που, ενώ παραδέχεται ότι περιγράφει με σχετική ακρίβεια τα γεγονότα, διαμαρτύρεται για το …ύφος τους. Για μία και μόνο λέξη.
Δεν θα κάνω λοιπόν …μήνυση στην εταιρία, γιατί αυτό που κάνει είναι νόμιμο. Διατηρώ όμως την επιφύλαξη αν αυτό που κάνει είναι εταιρικά ηθικό:
– γιατί ζητά το εξωφρενικό ποσό 200.000 ευρώ από έναν πολίτη, με ξεκάθαρο σκοπό να τον γονατίσει ηθικά και σωματικά,
– γιατί ενώ παραδέχεται πως έτσι έγιναν σε γενικές γραμμές τα πράγματα, χτυπάει τον πελάτη της για την δημοσίευση, και όχι την αλήθεια των λεγομένων του,
– γιατί είναι για μένα ξεκάθαρο πως σκοπός της είναι να φιμώσει, να τρομοκρατήσει, και, εν τέλει να λογοκρίνει έναν πολίτη.
Οπότε νόμιμη λοιπόν, εξίσου αν όχι και περισσότερο, επιβεβλημένη και απόλυτα λογική, είναι και η δική μου κίνηση να αποφύγω κάθε συναλλαγή με την εταιρία και με παρακλάδια της, νόμιμη είναι η απόφασή μου να μην δώσω ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της. Στην λιγότερη των περιπτώσεων γιατί δεν θέλω, αν τελικά κάνει χάλια δουλειά, να ανησυχώ αν το πω πουθενά ότι θα εισπράξω μία μήνυση που θα καταστρέψει την ζωή μου.
Από εμένα, ποτέ-πια στην SystemGraph λοιπόν.
Δεν πληρώνω εταιρίες που έχουν πρόβλημα με τον ελεύθερο λόγο μου.
Δεν πληρώνω εταιρίες που αντί να κοιτούν πως θα κάνουν την δουλειά τους καλύτερα, σκαρφίζονται τρόπους να φιμώσουν τις αντιδράσεις που προκαλεί η ελλιπής εργασία τους.
Δεν μου αξίζουν τέτοιες εταιρίες. Δεν μου αξίζει τέτοια συμπεριφορά.
Ας βρουν άλλους πελάτες, πρόθυμους στο after sales support να παίρνουν και μία πλουσιοπάροχη μήνυση δώρο αν δεν είναι αρκούντως ευτυχισμένοι με το αποτέλεσμα. Ας βρουν άλλους πελάτες να τους δίνουν τα ωραία τους ευρώ για να πληρώνει η SystemGraph τους δικηγόρους της.
Όχι εγώ. Ποτέ πια.
[add-on: Άλλοι θα μπουν στην διαδικασία να κρίνουν αν η SystemGraph έχει ή δεν έχει υποχρέωση, αν η apple έχει η δεν έχει υποστήριξη και σε ποιο επίπεδο στην Ελλάδα, αν έχει ή όχι δίκιο ο τύπος. Δεν μπαίνω στην διαδικασία: αδιαφορώ. Υπάρχουν αρχές, δικαστήρια και οργανώσεις για να βρουν ποιος έχει, τελικά, δίκιο. Αλλά όταν μία εταιρία μηνύει κάποιον για το ύφος και όχι την αλήθεια των λόγων του, το παιχνίδι αλλάζει κατεύθυνση. Από αυτήν την εταιρεία απειλούμαι, ως μελλοντικός πελάτης, και όχι από την ποιότητα των υπηρεσιών της, ή την ευγένεια των υπαλλήλων της. Απειλούμαι γιατί αν δεν πειθαρχήσω πειθήνια με αυτά που πρεσβεύει, θα πάω φυλακή. Απειλούμαι γιατί αν έχω στόμα και μιλήσω ειλικρινά, το παιδί μου θα κάνει δέκα χρόνια να με ξαναδεί. Όσοι πιστεύουν ότι αυτή η υπόθεση έχει να κάνει με apple, με after sales support, ή με #fail αντιδράσεις απλώς, είναι βαθιά γελασμένοι.
Σας το λέω, δείτε το δάσος – είναι στοιχειωμένο]
[update: η SystemGraph μου έστειλε -και οφείλω να την αναρτήσω- μία ανακοίνωση για τα γεγονότα:
Ανακοίνωση της System Graph Technologies σχετικά με την αντιμετώπιση από πλευράς μας, της διαμάχης που έχει προκύψει με καταναλωτή.
Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε σήμερα την επιστολή παρέμβασης του Συνηγόρου του Καταναλωτή, ο οποίος κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011.
Αναγνωρίζοντας ότι η ήπια αντιμετώπιση των γεγονότων είναι πιο ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές και αρνούμενοι να συμβάλουμε στον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο, θα παρευρεθούμε στην συνάντηση προκειμένου να αναφέρουμε τις θέσεις μας, ελπίζοντας σε εξώδικη επίλυση της διαφοράς.
Η ομάδα της System Graph Technologies
.
]
Είσαι σωστός αρκούδε. Εύγε.
Για όλα φταίει η apple 🙂
Evil company
+100 και από εμένα
Πέρα από όλα τα άλλα στα οποία έχεις απόλυτο δίκιο
η εταιρία είναι και ψηφιακά και επικοινωνιακά αναλφάβητοι.
Το Streisand Effect δεν το ξέρουν?
Το μόνο λάθος που βρίσκω σε όσα λές Αρκουδε, είναι στο τέλος, ότι αν δεν πειθαρχήσεις, θα πας φυλακή κλπ.
Κανείς δεν πήγε φυλακή και κανείς δεν πλήρωσε κανένα πρόστιμο ακόμα.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει μιλήσει.
Καταλαβαίνω να φοβάσαι να υποστείς την ταλαιπωρία που έχει μια δικαστική διαμάχη, αλλά αυτό είναι αρκετά μακρυά από το ‘πάω φυλακή’, σε αυτή την περίπτωση άλλωστε θα είχε δίκιο η εταιρία..έτσι δεν είναι;
@dealsend Πολύ σωστά. Για τις δύο πλευρές όμως, δεν είναι το ίδιο. Στην μία, δικηγόροι κάνουν άλλη μία δουλειά. Στην άλλη ένας άνθρωπος πέφτει να κοιμηθεί κάθε βράδυ και αναρωτιέται «και αν χάσω;»
Το «θα πάω φυλακή» δεν είναι κάτι που βλέπει στο star πριν κοιμηθεί. Είναι πραγματικότητα για τον πελάτη.
Αυτόν τον φόβο, αν συνεργαστώ με την εν λόγω εταιρία, τον μοιράζομαι και εγώ.
Καλά τα λες. Δεν είναι δυνατόν μια εταιρία να αντιμετωπίζει τους πελάτες της όπως η κυβέρνηση τους πολίτες! Κυρίως για την ίδια. Οι πελάτες, ευτυχώς έχουν εναλλακτικές. Ακόμη και της Apple…
Προσωπικά δεν έμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.
Πέρα ότι τρώει έτσι τραμπούκικα μήνυση ο πελάτης, θα πρέπει να ξεπαραδιάζεται για να πληρώσει δικαστικά έξοδα για κάθε δίκη/αναβολή αυτής.
Θα περάσουν χρόνια μέχρι να βγει δικαστική απόφαση ακόμα και αν ο ίδιος ο πελάτης μετά κάνει κι αυτός μήνυση/αγωγή.
Fyi, επειδή έκανα κι εγώ μήνυση πρόσφατα η Systemgraphs κάνει και μήνυση (να τιμωρηθεί ο πελάτης με φυλάκιση) και αγωγή (να πληρώσει 200.000 ευρώ).
Ποιο δάσος;
Δεν βλέπω κάποια νέα στρατηγική που ακολουθεί η SystemGraph. Η μήνυση είναι αντανακλαστική κίνηση των εταιρειών για να προστατευτούν.
Μάλλον η SystemGraph χάνει το δάσος αφού σήμερα ο καταναλωτής έχει πολύ περισσότερη δύναμη από’τι 10 χρόνια πριν. Τα λες και εσύ, με το adslgr.com booking.com κτλ αλλά και ο φίλος παραπάνω με το Streisand Effect.
Aυτη η υπόθεση θα ειναι κρίσιμη για την συνέχεια στο εξής, σχετικά με ελευθερία λόγου, χρήση διαδικτύου ως χώρο έκφρασης, αλλα και για την ίδια την Apple.
Το θέμα θα πάρει τόση έκταση που θα γίνει μεγάλος αρνητικός ντόρος για την Apple και την εταιρεία Systemgraph.
Για μενα πρέπει το θέμα να φτάσει στο Αμερική, να το μάθουν εκεί και να διαδοθεί.
Δεν εχω ιδέα πώς θα κρίνει το δικαστήριο τις εκφράσεις «λαμόγια» κλπ και αν θα δικαιολογήσει τον θυμό του πελάτη λόγω της κατάφωρης -οπως φαίνεται- εξαπάτησής του ( ζήτησε αντικατάσταση άρα πρέπει να μάθουμε αν στους όρους χρήσης υπάρχει σαφής αναφορά σε αυτό, οτι δηλ. δεν αντικαθιστούν προϊόν, αλλα μόνο επισκευάζουν ) σίγουρης εξαπάτησης μετά την πρώτη επισκευή μη-επισκευή.
Αυτο που θα πρέπει να επικαλεστεί σαφέστατα ο μηνυόμενος πιστεύω οτι ειναι το δικαίωμά του να ενημερώσει άλλους για το συμβάν ωστε να προσέχουν. Νομικά απ όσο ξέρω, αυτο στέκει και επιπλέον ο νόμος περι τύπου δεν εφαρμόζεται στα ιστολόγια.
Ειναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα δικάσει εκείνο το δικαστήριο.
Αρκούδε κάνεις κάποιο λάθος
Η systemgraph είναι επισκευαστικό κεντρο.
ΔΕΝ είναι αντιπροσωπεία. Επομένως δεν έχει καμιά δουλειά να αλλάξει το μηχάνημα.
Δεν αρνήθηκε την επισκευή. Την αντικατάσταση αρνήθηκε. Δηλαδή όποιος έχει μια Mercedes με ένα πρόβλημα, πάει σε όποιο (εξουσιοδοτημένο) συνεργείο βρει μπροστά του και ζητά αντικατάσταση? Και αν δεν του κάνουν το χατήρι, βγαίνει και βρίζει «λαμόγια», «απατεώνες», «iΧάσου», «SystemGapha»…
Επειδή η systemgraph δεν μπορούσε να βρίσει, έκανε αγωγή. Λογικό.
Με κίνδυνο να θεωρηθώ «εγκάθετη», η εν λόγω εταιρία έχει το καλύτερο όνομα στην αγορά της Apple.
Άλλωστε αν είναι τόσο προφανής η αδικία, θα φανεί στο δικαστήριο.
Γιατί μηνύει κάποιος; Γιατί αισθάνεται κατάφωρα αδικημένος ή προσβεβλημένος. Είμαι πελάτης της εν λόγω εταιρείας και γνωρίζω ότι τα παιδιά είναι σοβαροί επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για τον πελάτη και όχι μόνο για τα λεφτά του. Έγινε λοιπόν ότι έγινε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και υποθέτω εγώ ότι δεν τους έδωσε δικαίωμα αντίδρασης. Την επομένη από ότι κατάλαβα αρχίζει και τους «προκαλεί» μέσω internet ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους τους βρίζει. Και ύστερα έρχεται το «κύμα» των bloggers και του twitter να σαρώσει τα πάντα. Μα ελάτε λίγο στην θέση τους και
πέστε μου ποιός είναι ο αδικημένος. Για να μηνύσουν σημαίνει ότι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Αφήστε λοιπόν την δικαιοσύνη να αποφανθεί, γιατί πρέπει κανείς να γνωρίζει όλα τα δεδομένα πριν θάψει. Και επιτέλους πρέπει κανείς να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να έχει το θάρρος να αντιδράσει στην αδικία. Εκτός αν θέλουμε το internet ένα κουβά με σκατά που θα πετάμε ο ένας στον άλλο.
ΤΑ SERVICE ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑ!!! ΜΟΝΟ η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ή το ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΓΟΡΑ !!!!!! απο τη στιγμή που εκανε το λάθος o κυριος δημητρης να πει το λαμόγια δημόσια ας ετοιμαστει να τρέξει για σικοφαντική δισφήμιση…
Ειχα παθει παρόμοιο σκηνικό με την samsung….Ημουν ξεροκέφαλος σαν εσενα.
Λυπάμαι αλλα ετρεξα παρα πολυ και πλήρωσα παρα πολλα…
@Βαγγέλης Ηλιόπουλος, @Ελενη σας θυμίζω ότι αδιαφορώ αν έπρεπε ή όχι να αντικατασταθεί το προϊόν. Δεν ξέρω ποιανού δουλειά είναι, ξέρει το δικαστήριο. Δεν ξέρω αν είναι εξαιρετική η εταιρία ή όχι, το ξέρουν οι πελάτες της.
Δεν κρίνω αν έχει δίκιο που δεν το άλλαξε. Δεν με ενδιαφέρει. Κρίνω αν έχει δίκιο που έκανε μήνυση και αγωγή ζητώντας 200.000 ευρώ για κάτι που είπε πελάτης της σε ένα ποστ του – ενώ αναγνωρίζει ότι δεν λέει ψέματα, ότι δεν την συκοφαντεί με ανακρίβειες.
Αυτά που λέει ο πελάτης ισχύουν, αλλά δεν πρέπει να τα λέει υποστηρίζει η SystemGraph. Ε, εγώ διαφωνώ.
Αυτή η τακτική είναι επιχειρηματικά ανήθικη, και αποκλειστικά γι’ αυτήν, προσωπικά μποϋκοτάρω την εταιρία.
@ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΙΝΔΡΕΤΟΣ η δικαιοσύνη θα αποφανθεί, και εγώ δεν την κρατάω. Αν διάβασες το ποστ μου, συμφωνώ ότι η εταιρία αν νιώθει ότι αδικείται, ή προσβάλλεται, καλά κάνει και μηνύει.
Επειδή όμως η εταιρία αδικείται και προσβάλλεται πολύ εύκολα, και μηνύει πολύ σκληρά, έναν πελάτη της, φροντίζω να μην έχω καμία επαφή μαζί της γιατί την εταιρία που πληρώνω δεν θέλω να την φοβάμαι κιόλας.
Αυτή ας διατηρήσει τους ευχαριστημένους της πελάτες, και εγώ θα πάω κάπου αλλού που η θυμωμένη μου αντίδραση σε κάτι που είναι στην καλύτερη περίπτωση αμφιλεγόμενο δεν θα επισύρει καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την πνευματική μου ησυχία.
Εν ολίγοις: με εταιρίες που θυμώνουν έτσι, και πράττουν έτσι, δεν θέλω πάρε-δώσε.
Σωστός ο Αρκούδος. Εύγε!
Απαράδεκτη συμπεριφορά όντως. Και χωρίς πλάκα και εγώ πλέον θα φοβάμαι μην φάω καμιά μήνυση, οπότε σιγά μην πάω ποτέ σε αυτούς για το οτιδήποτε. Και να πώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται αρνητικό σχόλιο για την Systemgraph. Έχουν ακουστεί και στο παρελθόν αρκετά περί περίεργης και υποτιμητικής συμπεριφοράς σε πελάτες.
Όταν κάποιοι δεν το ‘χουν, απλά δεν το ‘χουν. Τι να κάνουμε δηλαδή?? Μόνοι τους τρώνε τα μούτρα τους.
@Ελενη Που θα φανεί, στο δικαστήριο;
Καλά σε πια χώρα ζεις; Έχεις την εντύπωση ότι το πρόβλημα της χώρας είναι η οικονομία; [1]
1) Γνωστός «επιχειρηματίας» (της κακιάς ώρας) έβαλε φωτιά στην ΒΙΠΕ Δράμας και «κέρδισε» στο δικαστήριο (Γιατί ο δικηγόρος του ήταν «Αθηναίος» με ότι αυτό συνεπάγεται. Το ίδιο έκανε και drug-dealer με δικηγόρο τον Κούγια στην Ξάνθη).
2) Πολιτικό πρόσωπο (Βουλευτής) δεν έχει τιμωρηθεί ΠΟΤΕ τα τελευταία 30 χρόνια.
3) Οι αστυνομικοί της «Ζαρντινιέρας» πήραν μια …. ΜΕΤΑΘΕΣΗ για τιμωρία (που έσπασαν τα μούτρα του παιδιού επειδή έτυχε να περνάει από εκεί!!!)
4) Ο «Πανίκας» αντί να είναι φυλακή είναι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πήρε το 12% για πρόεδρος της ΝΔ.
Θέλεις κι άλλα;
[1] Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι μια κρίση αξιών άνευ προηγουμένου. Η «γενιά του πολυτεχνείου» τα σκάτωσε πλήρως. Το πρώτο πράγμα που θα έκανε οποιοσδήποτε νοήμον πρωθυπουργός, θα ήταν η αποκατάσταση αξιοπιστίας στην «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» (Δικαστική Εξουσία) και η ΠΛΗΡΗΣ ανεξαρτητοποίηση του από την κυβέρνηση.
Τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους.
Αρκούδε ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα είναι 100% σωστός κατά τη γνώμη μου. Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα για το αν θα έπρεπε η όχι να γίνει αντικατάσταση από την εν λόγω εταιρεία δεν θα πρέπει να υφίσταται.
αυτό που έχω να πω εγώ ότι στο brighton από όπου έχω προμηθευτεί και τα δυο μου μακ (G5 kai MBpro) είχα άριστη εξηπηρέτηση και αντικατάστησαν μια προστατευτική πλαστική θήκη που δεν εφάρμοζε με το λαπτοπ με μια άλλη .
να σημειώσο ότι τη θήκη είχα πάρει από τη σελίδα της άπλ και οι ίδιοι (η απλ) δεν ήταν ο κατασκευαστής κανενός από τα δυο καλύματα!
ωστόσο ανάλαβαν την ευθύνη και μου την αντικατέστησαν και όταν τους είπα ότι έχω μείνει ταπί και αδυνατώ να στείλω την αλλη πίσω ( απλά έδειξα το πρόβλημα σε πωλητη στο κατάστημα) μου είπαν οκ δεν χρειάζεται να την επιστρέψετε κύριε! συγνώμη για την ταλαιπορία!
πρέπει να απαιτήσουμε και από τους έλληνες αντιπροσώπους την ίδια συμπεριφορά! και μπράβο σας που κοινωποιείτε το θέμα!
@Konsantinos προσπαθώ πολύ να το επικοινωνήσω αυτό που επισημαίνεις, ότι δηλαδή η ποιότητα των υπηρεσιών ή η υποχρέωση αντικατάστασης δεν είναι το βασικό πρόβλημα που έχω με την SystemGraph – και δεν το καταφέρνω πάντα.
Σ΄ ευχαριστώ λοιπόν για το σχόλιο, μπορεί να βοηθήσει.
έτσι ακριβώς ! πάσχουμε από πολλά πράγματα! μακάρι η κρίση να βγεί ευεργετική!@atma
Η υπόθεση απλά τονίζει τη συλλογική κοινωνική αδράνεια και αποδοχή. Τα δικαιώματα ανήκουν σε μια υποθετική σφαίρα διεκδίκησης και σίγουρα μετά την απομάκρυνση από το ταμείο εξασθενούν ιδιαίτερα.Ακούσατε ότι τα έξοδα του φακέλλου τραπεζικών δανείων κρίθηκαν παράνομα? Ποιός θα αποζημιωθεί για την εξαπάτηση του? Είμαστε χρήσιμοι ως όντα μόνο όταν αγοράζουμε. Αυτή είναι η αδυναμία αυτή, και η δύναμη μας.
Μπαβο αρκουδε μας για την επαναληψη του θεματος.
Περιμενα και μπανερακι!
Να το πολεμησουμε ολοι μαζι…
Αχ αυτή η Apple…
Είχα αγοράσει κι εγώ iPhone, το 3G. Αφήνω στην άκρη το ότι η φωτογραφική του μηχανή ήταν μια από τις χειρότερες που έχω δει σε κινητό. Αφήνω στην άκρη την απαράδεκτα μικρή αυτονομία της μπαταρίας του. Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι η κεραία του ήταν ανεπαρκής. Αφήνω στην άκρη το ότι, όταν το αγόρασα, δεν υπήρχε ακόμα ούτε υποστήριξη MMS ούτε υποστήριξη ελληνικών στα SMS.
Αυτό που με οδήγησε στην απόφασή μου να μην ξαναμπλέξω ποτέ ξανά με τη συγκεκριμένη εταιρία ήταν η άρνησή τους (στο εξάμηνο επάνω) να επισκευάσουν (που δεν επισκευάζεται, μόνο αντικαθίσταται) ή να αντικαταστήσουν το κινητό όταν η SIM σταμάτησε να κάνει επαφή με τους ακροδέκτες μέσα, γιατί το πλαίσιό της είχε στραβώσει ελάχιστα. Και όλα αυτά, χωρίς να έχω βάλει ποτέ το κινητό στην πίσω τσέπη παντελονιού, χωρίς να το έχω ζορίσει. Βρήκαν ως δικαιολογία για να αρνηθούν να με καλύψουν στην εγγύηση, γιατί τάχατες το εσωτερικό επιταχυνσιόμετρο κατέγραψε «πτώση» της συσκευής (η οποία ποτέ δεν συνέβη).
Από τότε κι εγώ ορκίστηκα να μην ξαναπάρω τίποτε όχι από τη Systemgraph, αλλά από την Apple γενικότερα.
Arkoudos,
υποτιμάς την νοημοσύνη σου και παραποιείς τα πράγματα.
Ο Δημήτρης έστησε ένα ολόκληρο site (το http://www.maga.gr) στο οποίο έβριζε την systemgraph. Δεν ήταν ένα απλό post δυσαρέσκειας όπως λες (και τι ωραία που τρέχει η Λώρα στο λιβάδι).
Στην συνέχεια εξακολουθούσε για μήνες να βρίζει σε διάφορα άλλα site.
Ήταν λογικό να δεχτεί την μήνυση.
Η μήνυση όπως είπες αφορά συκοφαντική δυσφήμιση. Αναρωτιέμαι από που εκμαιεύεις ότι systemgraph αναγνωρίζει ότι ΔΕΝ έχουν ειπωθεί ψέματα, συκοφαντίες και ανακρίβειες.
Προφανώς έχουν ειπωθεί, εξ ου και η μήνυση.
Τέλος όσον αφορά την καραμέλα για τους φόβους και τις φοβίες σου, θεωρείς ότι οι πράξεις σου έχουν αντίστοιχο αντίκτυπο?
atma τι προτείνεις? Είναι πολύ εύκολο να μηδενίζουμε οποιοδήποτε θεσμό στο όνομα του μικρού και αδύναμου πελάτη (μεγαλογιατρός του Κολωνακίου), ο οποίο αξιώνει το «δίκιο» του απέναντι στα «καπιταλιστικά γουρούνια».
Εγώ ξέρω ότι όταν κάποιος σε βρίζει, τότε ή τον βρίζεις και εσύ ή του κάνεις μήνυση.
Disclaimer: Δεν έχω καμία σχέση με καμία εταιρία – η μόνη σχέση που έχω ειναι με το πορτοφόλι μου και τα λεφτά που δίνω στον καθένα δεξιά και αριστερά και αυτό σέβομαι πιοπολυ!
Είδα το post στον Συκοφάντη και ήρθα στην πηγή.Οπότε θα το επαναλάβω.
Είναι πραγματικά παράξενη ιστορία και περιμένω να διαβάσω και άλλα σχόλια. Τώρα είμαι έκπληκτος γιατί εγώ προσωπικά έχω φτιάξει εκεί το mac μου ή mac φίλων άσε που σχεδόν οι μισοί μου φίλοι έχουν αγοράσει από εκεί mac και μέχρι τώρα στην παρέα δεν είχαμε κανένα θέμα!
Από εκεί και πέρα βέβαια ο πελάτης έχει πάντα δίκιο..και η προηγούμενη καλύτερη εμπειρία από μένα δεν λέει και κάτι η μπορεί να λέει πολλά!
Τέσπα κρίμα όπως και να έχει …και ο κόσμος να ταλαιπωρείται και κάποιες εταιρίες που έχουν φτιάξει ένα decent όνομα να το χαλάνε ή να γίνεται κάτι στο ενδιάμεσο. Δηλώνω ειλικρινά έκπληκτος…και όπως ξέρεις..μπορεί να αγαπώ την Apple αλλά οκ σε ότι έχει να κάνει με ελληνικό service είμαι αυστηρός και δεν τα παίρνω από κανένα
Θα ήταν καλό να μην πέφτανε μηνύσεις – το πιστεύω και εγώ!
@Ελένη
Το site που έστησε ο Δημήτρης δεν το έστισε για αυτό τον λόγο… άμα είχε μπει στον κόπο να επισκεφτείς το site θα έβλεπες ότι αν και ελλιπές σε περιεχόμενο, επειδή είναι καινούριο, δεν έχει ως σκοπό να «βρίζει την systemgraph».
Επίσης εκτός από τον χαρακτηρισμό «λαμόγια» και την δικαιολογημένη οργή του Δημήτρη δεν βλέπω να βρίζει.
Τέλος, η ανάρτηση μηνυμάτων που δείχνουν δυσαρέσκιά απέναντι στην αντιμετώπιση από κάποια εταιρία είναι σύνηθες φαινόμενο σε όσους επισκέπτονται τεχνολογικά forum (προφανώς πρώτη φορά βλέπεις κάτι τέτοιο γι’αυτό σου κάνει εντύπωση). ΚΑΘΟΛΟΥ συνηθισμένο όμως δεν είναι να σε μηνύει μια εταιρία γι’αυτό. Συνήθως ή σε αγνοούν ή κανονίζουν να έρθουν πρώτα σε επαφή μαζί σου για να προσπαθήσετε να συνεννοηθείτε πάλι.
Δεν θα ήθελα να σκεφτώ το ενδεχόμενο να μην επιτρεπόταν στους καταναλωτές να εκφέρουν μια αρνητική άποψη απέναντι σε μια εταιρία με το φόβο της μήνυσης…
Επίσης δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου για «μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου». Άμα ήταν εργάτης στα Ταμπούρια η δυσαρέσκεια του θα είχε μεγαλύτερη ισχύ;
Σε κάθε περίπτωση η systegraph κατάφερε μια χαρά να δυσφημίσει η ίδια τον εαυτό της. Της άξιζε.
@Ελενη δεν υποτιμώ την νοημοσύνη κανενός εδώ μέσα, και κυρίως όχι την δική μου. Λάθος μου αν σου έδωσα τέτοια εντύπωση.
Στο κείμενό σου τώρα:
[…] Δεν ήταν ένα απλό post δυσαρέσκειας όπως λες […]
1. Ο Δημήτρης έγραψε ΕΝΑ κείμενο, και άλλο ένα στο forum. Ίσως υπάρχουν και άλλα που δεν γνωρίζω, αυτά τα δύο ξέρω μόνο. Αν χρειάστηκε να ανοίξει blog, ή να πιάσει όνομα, ή έγινε η αφορμή για να ανοίξει blog, με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Δεν είχε λόγο (όχι αιτία, φωνή εννοώ) και απέκτησε. Ουδέν μεμπτόν.
[…] εξακολουθούσε για μήνες να βρίζει σε διάφορα άλλα site […]
2. Βρίζει για μήνες; Δεν είναι συνεχόμενη διαδικασία το blog. Γράφεις ένα άρθρο, ενημερώνεις για το τι έγινε, ξεσκάς αν είσαι και θυμωμένος, και αυτό ήταν. Αντιθέτως, όπως αντιλαμβάνομαι η εταιρία για «μήνες» δεν έκανε τίποτα για να λύσει το θέμα του δυσαρεστημένου πελάτη.
Η μήνυση γίνεται για το εν λόγω ποστ, στο εν λόγω site – μ’ αυτό θα ασχοληθώ και εγώ.
Κοιτάω τα σχόλια και τα ποστ (αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι το maga.gr δηλώνει ότι πρόκειται για ομαδική προσπάθεια, μπορεί να ξέρεις περισσότερα γι’ αυτό, δεν αντιλέγω) και βλέπω ενδιαφέροντα στοιχεία.
Ένα: έχει ΔΥΟ ποστ. Το ένα μόνο αφορά την υπόθεση. Το άλλο είναι άσχετο. Βαρέθηκε φαίνεται μετά, το παράτησε.
Αυτό δεν φαίνεται να είναι μαζική προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης, ούτε site που να ανοίχθηκε επί τούτου. Ήθελε κάτι να πει, βρήκε/άνοιξε χώρο, το έκανε.
Δύο: Οι ημερομηνίες των σχολίων σταματούν στις 5/11/2010, όπου έχουν γίνει μόνο οχτώ συνολικά σχόλια, και ξαναξεκινούν τώρα με την δημοσιοποίηση της μήνυσης. Καμία περαιτέρω προσπάθεια συκοφάντησης λοιπόν, ούτε και εκεί.
[…] Αναρωτιέμαι από που εκμαιεύεις ότι systemgraph αναγνωρίζει ότι ΔΕΝ έχουν ειπωθεί ψέματα, συκοφαντίες και ανακρίβειες.[…]
3. Διαβάζω την (μοναδική ως τώρα) απάντηση της εταιρίας στο forum:
Ο πελάτης πήγε, πράγματι. Το μηχάνημα φτιάχθηκε, πράγματι. Ο πελάτης επέστρεψε, πράγματι. Ήταν θυμωμένος, πράγματι. Ζήτησε αντικατάσταση, πράγματι. Αρνηθήκαμε, πράγματι. Μας το έκανε γραπτώς, πράγματι. Δεν το διαβάσαμε το γραπτό, πράγματι. Μας απείλησε με οργανώσεις και υπηρεσίες, πράγματι.
Σοβαρά: που διαφέρουν οι δύο περιγραφές; Σε ποια γεγονότα; Προφανώς ο καθένας τα βλέπει από την δική του πλευρά, ναι. Κατανοητό. Ποιο γεγονός που περιγράφει ο πελάτης της αμφισβήτησε η εταιρία;
4. Αν εννοείς ότι φοβάμαι μήπως μηνυθώ, όχι. Αλλά αν ήμουν πελάτης της εν λόγω εταιρίας, και θεωρούσα ότι έχω δίκιο, επειδή θα το δημοσιοποιούσα, θα φοβόμουν. Δεν θέλω παρτίδες με εταιρίες που φοβάμαι. Fair and square.
[…] Εγώ ξέρω ότι όταν κάποιος σε βρίζει, τότε ή τον βρίζεις και εσύ ή του κάνεις μήνυση. […]
5. Στο πιο σημαντικό απ’ όλα λοιπόν: στο θέμα της συμπεριφοράς.
Ο πελάτης πήγε πρώτα στην εταιρία και ζήτησε αντικατάσταση. (μην μετρήσουμε αν έχει δίκιο, παρακολούθησέ με).
Ύστερα, πήγε αν κατάλαβα καλά σε οργανώσεις και φορείς για να πιστοποιήσει/διεκδικήσει το δίκιο του.
Ο πελάτης έκανε ότι μπορούσε για να δικαιωθεί.
Η εταιρία είδε το κείμενο, τσαντίστηκε, αντέδρασε με μηνύσεις.
Αυτό όμως δεν είναι εταιρία. Αυτό είναι ένας τύπος. Η εταιρία οφείλει (αν θέλει να συνεχίσει να είναι εταιρία) να ακούει περισσότερο από όσο μιλάει. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να μην μιλάει καθόλου.
Αυτό (και θα με συγχωρήσεις ελπίζω για τα bold) που έπρεπε να κάνει η εταιρία δεν ήταν το «όταν κάποιος σε βρίζει, τότε ή τον βρίζεις και εσύ ή του κάνεις μήνυση».
Αυτό που έπρεπε να κάνει η εταιρία, με διάθεση σεβασμού και αξιοπρέπειας ήταν να πει:
Όσο και να διαφωνούμε, το «λαμόγια» με προσβάλλει. Βγάλτο.»
Αν το είχε κάνει η εταιρεία, ο πελάτης της θα ήταν υπεύθυνος των συνεπειών του.
Η εταιρία όμως εκμεταλλεύτηκε αυτό το αόριστο «λαμόγια» που ειπώθηκε μία φορά μόνο, κάτω από καθεστώς φανερού θυμού, για να εκδικηθεί ένα αρνητικό σχόλιο για το πρόσωπό της.
Εσύ ξέρεις ότι «ότι όταν κάποιος σε βρίζει, τότε ή τον βρίζεις και εσύ ή του κάνεις μήνυση». Μπορεί να κάνει για ανθρώπους αυτό (για μένα σίγουρα όχι) αλλά για εταιρίες είναι καταστροφή:
Εγώ ξέρω ότι αν κάτσεις να ακούσεις γιατί σε βρίζει, αντί να αντιδράς, έχεις κερδίσει και εσύ, και αυτός.
Και αν είσαι ειλικρινής με το τι σε πειράζει πραγματικά, είσαι πιο τίμιος απέναντι σε όλους.
Γνώμη μου, και κρίνομαι γι’ αυτήν.
2 the point.
Φίλε αρκούδε βρίσκω απόλυτα δημοκρατικό κ δίκαιο το ότι επικοινωνείς με τέτοιο τρόπο ένα πρόβλημα που πολλοί μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει, αλλά σίγουρα λίγοι θα είχαν τη δυνατότητα (και από ότι αποδείχτηκε) και το θάρρος να το φτάσουν μέχρι τα άκρα (όπου άκρα, η κάθε έννομη προσπάθεια για να δικαιωθούν)
Ελπίζω όλα να πάνε καλά για το φίλο γιατρό κ να μη χρειαστεί να τους πληρώσει κ από πάνω για κάτι για το οποίο προφανώς δε φέρει καμία ευθύνη.
Keep up the good work.
Στον ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΙΝΔΡΕΤΟ
Δυστυχώς το internet είναι εν πολλοίς ένας κουβάς με σκατά. Και όταν κυλιέσαι στην λάσπη αποκλείεται να σηκωθείς «ατσαλάκωτος». Για αυτό παρόλο που πιστεύω ότι η systemgraph έχει δίκιο, το πιθανότερο θα βγει ζημιωμένη.
Πόσοι από αυτούς που εκφέρουν άποψη, έχουν εικόνα για το τι έχει γίνει πραγματικά?
Πόσοι έχουν διαβάσει την απάντηση της εταιρίας?
Ακούνε την φωνή αυτού που φωνάζει πιο δυνατά, ή που γράφει πιο πολλά post.
Χειροκροτητές, συμφωνάκιδες χωρίς άποψη και λόγο, βιάζονται να ενσωματωθούν στην αγέλη, υπερθεματίζοντας υπό το άγος της απόρριψης: «έχεις δίκιο», «σωστός μεγάλε», «Εύγε»…
Αυτοί είμαστε, έχουμε τους ηγέτες μας αξίζουν, για τους οποίους γκρινιάζουμε, ενώ τους γλύφαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Καλησπέρα. Την έννοια SLAPP την έχεις ακούσει;;;
Νομίζω αξίζει:
http://asopossos.wordpress.com/2009/01/12/eab-itap/
Lora Venizelou
έχουμε την εξυπηρέτηση που μας αξίζει. Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο αλλά για ποιό λόγο εγώ να πιστέψω την άποψη της εταιρείας με την λογική σου; Πόσω μάλλον όταν μηνύει και πελάτη της … Απίστευτα πράγματα. Ο Αρκουδος με κάλυψε ΑΠΟΛΥΤΑ. Αψογη δημοσίευση.-
Εσυ Λορα εχεις εικονα τι εχει γινει πραγματικα; Ξερεις κατι που δεν ξερουμε;
Θεωρεις δικαιολογημενη αντιδραση της εταιριας να κανει αγωγη για 200.000€ επειδη τολμησε να επικοινωνησει το προβλημα που εχει ο υπολογιστης του και κανεις δεν αναλαμβανει να το διορθωσει παρολο που ειναι εντος εγγυησης;
Συμφωνω στον συμβολισμο της τελευταιας παραγραφου, στο εξωτερικο η Apple θα εκανε αμεσα αντικατασταση προιοντος αναγνωριζοντας την εγγυηση, εδω στην Ελλαδα εχουμε την υποστηριξη που μας αξιζει.
Απαντούν με αγωγή για φυλάκιση και 200k αποζημείωση για τη λέξη λαμόγια;
Επειδή έχω μπλέξει και εγώ πρόσφαταμε κακοτεχνίες και λάθος μαστοριές, θα έπαιρνα άνετα το μέρος του πελάτη. Σε οποιαδήποτε άλλη αγορά (μιας και μιλάμε για την Apple) στο εξωτερικό, ένα τέτοιο crisis θα το χειριζόντουσαν διπλωματικά, ώστε να το γυρίσουν και ο ίδιος ο χρήστης να γυρίσει και να πει οτι ήταν ίσως και υπερβολικός, αλλά τελικά εξυπηρετήθηκε σωστά τελικά κλπ.
Κακώς το τραβάνε έτσι όμως, κακώς χαλάνε το όνομα τους. Ποτέ πια Systemgraph και για εμένα, σαν power user…
Καλά ξεμπερδέματα στο παιδί…