Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.
Εμεινα άφωνος.
Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.
Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.
Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.
Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.
Πρώτα, το post:
5/2/2007:
Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.
Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».
Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).
Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».
Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.
Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;
~
Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.
Τι το ‘θελα;
Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).
Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.
Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.
Άρρωστος, όχι καρκίνος.
Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.
Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.
Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.
Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.
~
Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.
Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.
Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.
Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.
Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.
Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.
Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.
Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.
Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…
- Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
- Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
- Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008
Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

(135 ψήφοι, βαθμολογία: 4,67 / 5)
Maryland μου καταρχάς μη πανικοβάλλεσαι, δεν έχει νόημα.
Ξέρω βέβαια ότι η μετάσταση δεν είναι ό,τι καλύτερο. Θα
πρέπει άμεσα να ρωτήσετε τους γιατρούς τι πρέπει να κάνετε
ώστε να έχει ο μπαμπάς τη καλύτερη δυνατή εξέλιξη. Πότε θα
τον δείτε; Ο μπαμπάς μου έκανε ακτινοβ. για τον όγκο στη
σπονδυλική στήλη. Υποτίθεται ότι ο όγκος σταματά να
αναπτύσσεται και μειώνεται ο πόνος. Στα οστά οι χμθ δεν
προσφέρουν κάτι.Βέβαια ο μπαμπάς δε θα τις γλυτώσει γιατί
υπάρχουν κι άλλες διάσπαρτες εστίες. Δεν έχω ρωτήσει τπτ το
γιατρό για πρόγνωση και τα σχετικά. Το μόνο που θα ήθελα θα
ήταν να μην άκουγα ποτέ ξανά για εξετάσεις και
θεραπείες….θα ήθελανα τον αφήσω να ηρεμήσει, δεν αντέχω να
τον δω να βουρκώνει ξανά….δεν αντέχω να δω ξανά τις φλέβες
του να καίγονται. Συνειδητοποιώ ότι θέλω να σχεδιάσω
πράγματα για το μέλλον και δε μπορώ. Τελοσπάντων, καλό
βραδάκι σε όλους.
καλησπερα και απο εμενα .τι κανετε παιδια?ειχα καποια τρεξιματα και δεν μπορεσα καν να ανοιξω υπολογιστη.αχ μου λειψατε παρα πολυ.δυστυχως αυτα που διαβασα οταν μπηκα δεν ειναι ευχαριστα.maryland μην το βαζεις κατω και μην χανεις τις ελπιδες σου,τιποτα δεν τελειωσε ειναι μια ακομη μαχη που πρεπει και θα κερδιθει.αντε τωρα που θα μας βαλει κατω ο Mrs καρκινος βλεπε την σοφια τοσες μεταστασεις και νατη εδω μαζι μας.
βικυ σε καταλαβαινω απολυτα και εμενα με σταματαει στα σχεδια μου(ειχα σκοπο να φυγω για μεταπτυχιακο) το οτι δεν ειναι απολυτα υγιης ο πατερας μου.τι να κανουμε μπηκαμε σε μια διαδικασια πια που εχουν προτεραιοτητα αλλα πραγματα.δεν βαριεσαι η ζωη ειναι ωραια και γλυκια οπως και να ειναι.
φιλια σε ολους
Γειά σας παιδιά!
Maryland, τι να σου πώ ότι λυπάμαι??? Αυτό είναι αυτονόητο και σε καταλαβαίνω 1000 τοις εκατό, γιατί και εγώ το πέρασα δύο φορές μέχρι τώρα. Προσπάθησε να ηρεμήσεις για να σκεφτείς λογικά και να μπορέσεις να βοηθήσεις την κατάσταση.
1) Για τα οστά εκτός από τις ακτινοβολίες που βοηθούν τοπικά το πρόβλημα, γίνονται και χμθ. Ένα πολύ διαδεδομένο φάρμακο που κάνει και ο μπαμπάς μου είναι το ΖΟΜΕΤΑ, το οποίο δεσμεύει το ασβέστιο που εκλύεται από την οστεόλυση και το επαναπροωθεί στα οστά.
2) Οι λεμφαδένες είναι πρόβλημα γιατί σημαίνει στην περίπτωσή μας (Ca πνεύμονος) ότι αλλάζεις στάδιο, όπως άλλωστε και με τις οστικές μεταστάσεις. Το αν χειρουργείται είναι μάλλον αμφίβολο.
Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός σας θα σας τα εξηγήσει όλα. Θύμισέ μου, από Αθήνα είσαι?
Όσο για τις προθεσμίες, εγώ παιδιά αποφάσισα να μην τις ξαναλάβω υπόψη μου. Εγώ θα χαίρομαι με τις μέρες που περνούν και είναι καλά και για το μετά … ποιός μπορεί να είναι σίγουρος?
Ο Καρκίνος δεν είναι τόσο άσχημος εχθρός όσο ακούγεται. Στη μάχη μπήκα μικρή και άμαθη. Δεν ήξερα πως να πιάσω το ξίφος και η ασπίδα μου φαινόταν ασήκωτη. Πως θα αντιμετώπιζα τέτοιο απρόσκλητο επισκέπτη και καθόλα ανεπιθύμητο; Μια αλλαγή στον μαστό μου, κάτι σκληρό μέσα στο στήθος μου, αυτό έπιασα. Αυτό ήταν το κακό που είχε φωλιάσει στον κόρφο μου και έπρεπε να βγεί. Μαζί του πήρε και τον μόλις 27 ετών δεξί μου μαστό. Λίγα χρόνια δεν είναι τα 27 για ένα μαστό; Έσκυψα το κεφάλι και είπα ας γίνει ότι είναι να γίνει. Βγήκα με ένα μαστό λιγότερο από το χειρουργείο, σοκαρισμένη και δρομολογημένη για 8 χημειοθεραπείες. Δεν ήξερα πως θα ανταπεξέλθω, κι όμως! Το θαύμα έγινε και ξεκίνησε από μένα! Υποτίμησα τις χμθ και τις πέρασα κυριολεκτικά στο πόδι. Δεν αποθήκευσα διάφορες πληροφορίες για τις παρενέργειές τους. Ο κάθε ασθενής αντιδρά διαφορετικά. Όρθωσα το ανάστημά μου, τη μικρή μου φιγούρα μπροστά σε ένα θεριό και επαναλάμβανα στον εαυτό μου ότι ο μόνος τρόπος να πάω κόντρα σε κάτι τέτοιο είναι η καλή διάθεση. Με τη θετική μου σκέψη πέρασα τις χμθ και έφτασα να τερματίσω με την τελευταία ακτινοθεραπεία μου, πρόσφατα, στις 9/6/2008. Η ιστορία με τον Καρκίνο πέρασε από τον χειμώνα στο καλοκαίρι, από το Νοέμβριο του 2007 ως σήμερα. Αλλά όλα αυτά φαντάζουν πλέον πολύ μακρινά, σαν να έγιναν πριν χρόνια. Έτσι λειτουργεί ο άνθρωπος «τα κακά στον πάτο αφήνει». Τα μαλλιά ξαναβγήκανε, τα νύχια αλλάξανε, τα φρύδια πυκνώσανε και ο χρόνος μετρά υπερ μου! Όλα πήγαν καλά, δεν ήξερα τι δυνάμεις κρύβω μα θα ήταν και παράληψη να ξεχάσω όσους μου στάθηκαν.
Αν περνάτε τα ίδια μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια, αν όχι από ειδικούς, τότε σίγουρα από ανθρώπους που νοιώθετε κοντά σας. Οι εκρήξεις και τα νεύρα είναι ότι πιο φυσιολογικό αλλά μόλις όλα αυτά γίνουν παρελθόν με μιας η ηρεμία εγκαθίστατε στο πρόσωπό σας! Η ουσία βέβαια δεν κρύβεται στην εμφάνιση αλλά στο μέσα μας, και αν η ψυχούλα μας είναι καλά, να είστε σίγουροι ότι και το «έξω» μας λάμπει!
Καλησπέρα σε όλους, παλιούς και και καινούριους ! Εγώ τελείωσα και την τελευταία θεραπεία και δρομολογούμαι για την αυτόλογη μεταμόσχευση.Θα το ζήσουμε και αυτό τί να κάνουμε! Συλλογή εμπειριών…Sweet December , έχεις απόλυτο δίκιο.Όλα ξεχνιούνται με τον καιρό , ο άνθρωπος είναι ανθεκτικό ον!!!Εύχομαι σε όλους υγεία , ψυχική και σωματική αυτά έχουν προτεραιότητα και τίποτα άλλο.
Γεια σε όλουσ! παιδιά είχα να μπω μέρεσ δεν μπορούσα όμως.ήμουν άρρωστη και έκανα ταυτόχρονα και εξετάσεισ. Maryland υπάρχει πάντα ελπίδα!κάνε κουράγιο.μην τα παρατάς!Hodgkin Cat μπράβο κορίτσι μου!ειδεσ πέρασε κι αυτό!Λένα καλά?Βίκυ Μελίνα?γειά και στον Γιώργο και George!
Sweet December:
Γειά σου φίλη μας! Είμαστε μια χαρά τώρα εδώ, γερές δυνατέσ!ζούμε! Κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα σε ηλικία 20 ετών. Πόσο σε καταλαβαίνω! Η μόνη μας διαφορά είναι οτι εσύ δεν έχεισ τον δεξί μαστό εγώ δεν έχω τον αριστερό. sweet μου ζούμε όμως μιά χαρά και χωρίσ αυτόν.ε? τελείωσεσ και με το δυσκολότερο κομμάτι τις χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες και είσαι μια χαρά!είσαι πολύ δυνατή και μπράβο!αν χρειαστείσ κάτι πάντως, κάτι να ρωτήσεισ, γιατί κι εγώ θ’ελω να ρωτήσω,να ξέρεισ το mail μου είναι ina_ina_del@yahoo.gr. εγώ περνάω τη φάση τησ ορμονοθεραπείας τώρα και μου είναι αρκετά δυσκολο.αλλα τι να κάνουμε,αυτά πρέπει να γίνουν. είναι για το δικό μας καλό. φιλιά πολλά΄και να είσαι πάντα δυνατή όπως και τώρα! φιλιά σε όλους και σε όλες!
καλησπερα κοριτσια προσπαθω να μην διωξω απο μεσα μου την τελευταια σταγονα ελπιδας που μου εχει απομινει .
αυτο που με ποναει περοσσοτερο ειναι οτι ο μπαμπας ειναι χαρουμενος και κανει σχεδια για το μελλον νιωθει δυνατος και μου λεει με καμαρι για τα τρια κιλα που πηρε και ποσο εχουν αυξιθει η δυναμεις του μετα την επεμβαση
αχ τι καλα που θα ηταν να ηταν ενα κακο ονειρο και να ξυπνουσα !!
πρεπει να βαλω ολη μου την δυναμη με γυροφερνει η καταθλυψη ερχεται και η μερα που θα κλεισουμε δυο χρονια χωρις τον παιδικο φιλο μου τον κολλητο μου και κουμπαρο που μου τον πηρε μακρια αυτος ο υπουλος παλιοκαρκινος και παλευω με νυχια και με δοντια εστω και να κανω τα βασικα αλλοι ανθρωποι βλεπουν το βιντεο του γαμου τους και χαμογελουν εμεις το εχουμε καταχωνιασμενο γιατι μονο θλιψει προκαλει!! να φανταστειτε ποτε δεν πηγα να παρω της φωτο του γαμου . αχ συγνωμη βρε παιδια ειμαι κακη παρεα.
λενα μου σε ευχαριστω οπως και ολες για τα καλα σασ λογια λενα αθηνα μενω
φιλια σε παλιους και καινουργιους
George to mail mou einai stamstamg@yahoo.gr…Seeuxaristw poly megale!!!perimenw apantisi sou…
Είμαι 36 χρονών και στις 3 Μαρτίου 2008 μου αφαίρεσαν τον αριστερό μου μαστό και 14 λεμφαδένες λόγω καρκίνο του μαστού. Αύριο το πρωί κάνω την 3η από τις 6 χημειοθεραπείες μου, θα ακολουθήσουν ακτινοθεραπείες και μετά ορμονοθεραπεία. Ευτυχώς έχω ήδη ένα παιδάκι και δεν μ’ απασχολεί το θέμα της περιόδου τόσο πολύ.
Αυτή τη στιγμή έχουν πέσει όλες οι τρίχες του σώματός μας αλλά δε με νοιάζει.
ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΩ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.
Από την στιγμή που μου συνέβη έχω κλάψει μόνο μια φορά όταν αντίκρυσα την τομή. Δεν θα αφήσω τίποτα να μου χαλάσει τη ζωή μου ειδικά αυτή η κολοαρρώστια. Δε με νοιάζει που έχασα το ένα μου στήθος. Με το που μπαίνω στο σπίτι βγάζω αμέσως το σουτιέν με το ειδικό επίθεμα σιλικόνης. Οπως έγραψε μια κοπέλα που περνάει τα ίδια με μένα «ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΩ ΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΩ».
ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΩ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.
George sorry ekana lathos prin me to mail…to swsto mail mou eina gstamstam@yahoo.gr….Se euxaristw para poly perimenw apantisi sou …Na eisai kala…
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ?
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ…….ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ? ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΙ ΟΛΟΙ………ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΣΟΦΙΑ , ΓΙΩΡΓΟ , ΛΕΝΑ , ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΥΣ……ΕΓΩ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΥΝΑΤΗ……. ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΙΔΑΚΙ…….ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ….ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ……….ΕΙΜΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ..ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ Η ΩΡΥΛΑ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ….ΕΜΕΝΑ Ο ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ……..ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΑΙ……….
Καλησπέρα παιδιά. Ο μπαμπάς υποφέρει από το πρωί με έντονους πόνους στη μια του πλευρά, είναι χειρότερα από κάθε άλλη φορά..δε μπορεί να σηκωθεί χωρίς βοήθεια από το κρεβάτι. Φοβάμαι μη παραλύσει εντελώς…μα μετά από ακτινοβολίες; Τι να πω…Λένα μου δεν ήξερα γι αυτό το φάρμακο που ανέφερες, το zometa. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα; Vivian πως πάει η εγκυμοσύνη; Κατερίνα το σύνθημά σου θα’ πρεπε να γίνει τρόπος ζωής! Φιλώ όλη τη παρέα.
Vivian με την ιστορία του μπαμπά μου πέρασα μήνες στα νοσοκομεία και είδα τόσους νέους ανθρώπους να υποφέρουν, που απομυθοποίησα πια τα πάντα. Δεν πίστευα σε αυτό που έβλεπα. Τώρα λέω…ας είμαι ευχαριστημένη με την καθημερινότητά μου ως έχει κι όλα τα άλλα έρχονται. Φιλιά πολλά.
ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΒΙΚΥ ΜΟΥ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΑΥΠΝΙΕΣ
Παιδάκια, καλημέρα!!!
Είναι ωραίο που επικοινωνούμε, έστω και έτσι, αλλά τόσο νέοι άνθρωποι να μπαίνουν στην παρέα μας…. Με ανησυχεί, τι να πώ. Να είναι περαστικά παιδιά και όσοι υποφέρατε και ξεμπερδέψατε να το θυμάστε μόνο σαν μια περιπέτεια…
Βικάκι, το zometa δίνεται σε συνδυασμό και με άλλα φάρμακα και (λογικά) αποτρέπει το σχηματισμό άλλων εστιών. Ψάξε στο internet σχετικά και ρώτησε τον ακτινοθεραπευτή ο οποίος σίγουρα το γνωρίζει.
Vivian και εσύ είσαι δυνατή και το ξέρεις και τώρα που θα ξαναγίνεις μανούλα πρέπει να γίνεις ακόμη πιο δυνατή.
Νομίζω ότι οι Αθηναίοι πρέπει να βρεθούμε κάποια στιγμή από κοντά να γνωριστούμε και καλύτερα!
Πολλά φιλιά σε όλους και όλες!
Οντωs ολο και μικροτερεs ηλικεs ειναι τρομερο ευχομαι σε ολουs απειρα χρονια ζωηs
Και πραγματικα εναs πολυ μεγαλοs αριθμόs αυτων γεινεται καλα απλα τα ασχημα ειναι αυτα που μαs μενουν ! Γιαυτο και εγω δεν θα ξαναγραψω για χαμενη μαχη μονο για νικεs!! !
βυκακι μου ευχομαι να ειναι παροδικος αυτος ο τοσο εντονος πονος του μπαμπακα σου και να περασει ετσι οπως ηρθε πολλα φιλια και κουραγιο φιλεναδα
Λενακι μου θα ηθελα να σου πω ενα μεγαλο ευχαριστω για της πληροφοριες που μας εχεις δωσει ολον αυτον τον καιρο και εξακολουθεις να μας δινεις !! το ξερω ειναι καθικον να βοηθαμε αλλα οπως και να εχει σε ευχαριστω!!!
οσο για το να βρεθουμε θα το εκανα με μεγαλη χαρα απλα περιμενω ωρα και περιοχη ευχομαι να γινει πραγματικοτιτα!!!
θελω να πω ενα μεγαλο γεια στην vivian !!!! τι χαρα βρε παιδια τι ατελειωτη ελπιδα να εχουμε μια μελουσα μανουλα εδω μεσα της προηγουμενες ημερες ημουνα λιγο στον κοσμο μου και τωρα το πηρα χαμπαρι ενιωσα τοσο μεγαλη χαρα γεια σου vivian πολλα πολλα φιλακια να εισαι παντα καλα!!!!
george ,giorgo,katerina,sweet december,παναγιωτη σας ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να ειστε παντα καλα!!! και δυνατοι
απο την μια χαιρομαι που η παρεα μεγαλωνη απο την αλλη μερια θα ηθελα να μην μεγαλωνε να μην εμπεναν και αλλοι ανθρωποι μικροι οι μεγαλοι σε αυτην την δυσκολη δοκιμασια
οπως και να εχει ειμαστε εδω τωρα ολοι για εναν και ενας για ολους τετριμενο αλλα δινει δυναμη!!
ΥΣ ευχαριστω ολους που με ανεχονται οταν πεφτω και με πιανει πανικος πολλα φιλια σε παλιους και νεους φιλους
καλησπερα σε ολους.συγχαρητηρια στην νεα παρεα για τον δυναμισμο τους.τελικα οριστικε το χειρουργειο του μπαμπα για της 26 .6. .επιιτελους.φιλια σε ολους.
Άντε, Αναστασία.
Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, αν και θα τα ξαναπούμε μέχρι τότε!!!!
Ειχα να ανοιξω τον υπολογιστη 2 ημερες και μπηκαν τοσα καινουργια παιδια στην παρεα μας. σας καλοσοριζω και εγω και ευχομαι για τον καθενα ξεχωριστ τα καλυτερα. η ιδεα να βρεθουμε ολοι μαζι καπου ειναι εξαιρετικη. Maryland εγω ειχα μετασταση στα οστα (ιερο και λαγονιο) και εκανα ακτινοβολιες. μετα τις ακτινοβολιες χρειαστκε να παω σε ιατρειο πονου και να με κανουνε φυτο για να αντεχω τους πονους.οπως λεει και η Λενα εκανα και χμθ μετα τις ακτ. Κατερινα μου θυμιζεις τον εαυτο μου στην δυναμη. 6 χρονια και δεν εχω κλαψει ακομα για ολα αυτα που μου συμβαινουν. VIVIAN χαιρομαι που εισαι καλα, μην ανχωνεσαι καθολου και εισαι η ελπιδα και ηζωη στην παρεα μας. Βικυ και ο μπαμπας σου στα οστα το εχει;
ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΗ .
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
Τι εχεις ΝΙΩΘΩ; Τι σου συμβαινει;
αχ σοφακι μου μακαρι να πανε ολα καλα
ποσο κουραγιο περνω οταν μου μιλαει καποιος παθων δεν μπορεις να φανταστεις να εισαι καλα σοφακι μου παντα ετσι δυνατη πολλα φιλια
ΝΙΩΘΩ θα ηθελες να μας πεις οπως ειπε και το σοφακι τι σου συμβαινει ολοι περναμε ασχημα εδω μεσα αλλοι επειδη εχουν καποιο δικο τους ατομο που υποφερει και αλλοι ακομη ποιο δυσκολα επειδη νοσουν προσωπικα !!!
εστω και να τα πεις θα ξεσπασεις λιγακι και θα ξαλαφρωσεις!!! καλη μου ΝΙΩΘΩ η ζωη ειναι δυσκολη το βιωνουμε καθημερινα αλλα αν μοιραζεσαι γεινεται λιγο ποιο ευκολη!!
και που ξερεις μπορει να γεινουμε και φιλοι καρδιακοι και να εχεις εμας ε;;; τι λες περιμενουμε να σε βοηθησουμε εστω με εναν καλο λογο πολλα φιλια
αναστασια μου καλη επιτυχια ολα να ερθουν θετικα και κατα την διαρκεια αλλα και μετα πολλα φιλια
ευχαριστω για τις ευχες σας.ας ριξουμε λιγο το βαρος μας στην νιωθω.τι εχεις νιωθω.μιλησε μας.ολοι εχουμε βρει εδω αυτο που ζηταμε και που καποιοι δηθεν συγγενεις και δηθεν φιλοι δεν εδωσαν………πραγματικο κουραγιο και τεραστια δυναμη για να συνεχισουμε να παλευουμε……..να αντεχουμε……να κρατιομαστε ορθιες και ορθοιοι.μιλησε μας και να εισαι σιγουρη οτι το βραβυ που θα ξαπλωσεις να κοιμηθεις θα καταλαβεις οτι εισαι πιο αναλαφρη που τα ειπες.εδω ειμαστε φιλοι συγγενεις και προπαντων νιωθουμε ο ενας τον αλλον α λ η θ ι ν α .πειτε της βρα παιδια και εσεις .σοφη βυκη maryland strong ωιωιαν λενα παναγιωτη φιλια σε ολους σας.
το ωιωιαν ηταν vivian .sorry για το λαθος.
ΑΧ γλυκια μου ΝΙΩΘΩ δεν ξερω τι σε βασανιζει αλλα πρεπει να σκεφτεσε οτι η ζωη ειναι ωραια ακομα και αν περναμε δυσκολα. οτι κι αν εχεις πρεπει να σφιξεις τα δοντια και να φανεις δυνατη. ολοι εμεις εδω τραβαμε τον σταυρο μας και το μαρτυριο μας. μακαρι να ανοιγες την ψυχουλα σου και να εισαι σιγουρα θα εισαι πολυ καλυτερα. ο αρκουδος μας δινει καποια τηλ για ψυγολογικη υποστηριξη και μπορεις να τα χρησιμοποιεισεις αν δεν θες να μας μιλησεις. οπως και να ναι να προσεχεις.
Καλησπέρα παιδιά! Τι κάνετε; Εδώ τα ίδια, ο μπαμπάς ηρεμεί λίγο μα τα παυσίπονα, αλλά γενικότερα η κατάστασή του δεν είναι καλή. Ποιότητα ζωής μηδέν βρε παιδιά….ελπίζω να βελτιωθεί έστω και λίγο. Σοφία μου ο μπαμπάς μου έχει καρκίνο στον πνεύμονα με οστικές μεταστάσεις, στη σπονδυλική στήλη συγκεκριμένα. Κανονικά την άλλη εβδομάδα θα χουμε επανέλεγχο εκτός κι αν δε μπορεί να περπατήσει. Από πέρυσι που αρρώστησε έλεγα ας είναι…αφού μας έτυχε θα το αντιμετωπίσουμε…αλλά όχι και να μείνει καθηλωμένος στο κρεβάτι…Αναστασία μου με το καλό να γίνει η επέμβαση, να μπείτε σε μια σειρά κι εσείς. Maryland τι πρόγραμμα έχετε εσείς απο δω και πέρα;Λένα μου σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, έψαξα λίγο στο δίκτυο. Αυτό περί συνάντησης το είχα σκεφτεί κι εγώ αν και δε μένω στην Αθήνα. Αν τύχει να έχω κατέβει όταν το κανονίσετε θα χαρώ να σας γνωρίσω! ΝΙΩΘΩ μου πόνος που μοιράζεται είναι μισός πόνος! Έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά για σένα όποτε θελήσεις να μας ανοίξεις την καρδούλα σου!
Maryland μου σε ευχαριστώ για τις ευχές! Εύχομαι και για τον δικό σου μπαμπά τα καλύτερα και να ξέρεις ότι δεν κουράζεις κανέναν, βιώνουμε όλοι τα ίδια συναισθήματα και έχουμε όλοι την ίδια ανάγκη για συμπαράσταση και δυο γλυκές κουβέντες. Φιλάκια πολλά, πάω βολτίτσα!
Σοφία μου θα μπορούσες να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες για το ιατρείο πόνου που ανέφερες; Ένα-ένα τα θυμάμαι!
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ………ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ……ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ……..ΑΡΑ ΟΛΑ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ……ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΟΥ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ…….ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ…..ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
O KARKINOS MPIKE STO SPITI MOY OTAN IPA STOP STI POLI DOULIA O ANDRAS MOU EPI MIA EVDOMADA EKANE EMETO SINEXIA DEN DEXOTAN NA PAI STO GIATRO .KRIOLOGIMA ELEGE .TELIKA ITAN KARKINOS STO STOMAXI KANAMA OLIKI AFERESI KE OKI MONO MERA NIKTA STO AG. SABBAS DEN ITHELE KANENAN DIPLA TOU MONO EMENA .MIA MERA TON IDA NA ANKSI I KILIA TOU APO TO POLI FOUSKOMA IKE VGALI PRIN TIN ORA TO SOLINAKI POU VAZOUNE STI MITI .TROMAKSA PARA POLI TA KATAFERAME OMOS KE OLA KALA .TORA META APO 8 MINES INE KALA DEN KSERO MEKRI POTE .THELI NA DOULEVI DEN BORI PIA STO SPITI DEN BORI NA KANI TIN DOULIA POU EKANA PRIN .
KANENAS DEN TON PERNI MOLIS AKOUNE OTI DEN BORI NA SIKOSI VAROS TOU LENE THA SE PARO TILEFONO TO GNOSTO .EKOUME 2 PEDIA 14 KE4 ETON DEN KSERO TI THA GINOMASTE
TO KALOKERI DOULEVO SE ENA NISI CYCLADES (MERA NIKTA) TO MEGALO MOU PEDI STIN ATHINA ME TO BABA KE IMIKRI MAZI MOU BLEPOMASTE KATHE 2EVDOMADES GIA 2MERES ME TO STAGONA LES OTI H ZOI MAS PERIMEN STI GONIA NATI HAROUME OPOTE BOROUME
O ANDRAS MOU META TIN EPEVASI EKI GINI PARAKSENOS DEN ADEKI TIPOTA TO PEDI MOU PARAPONIETE LEGONDAS MOU MAMA DEN BORO O BABAS INE SINEKIA TSANTISMENOS DEN BORO NA MILAO DEN BORO
NIOTHO OTI XANO TO PEDI MOU NIOTHO PIO AROSTI APO TON ANDRA MOU O KARKINOS DIALISE EMENA NIOTHO OTI I ZOI INE SKETI KOLASI FOVAME GIA TON ANDRA MOU GIA TI PSIKOULA TON PEDION MOU
FOVAME TO THANATO NA KIKLOFORAI STO SPITI MOU
DEN EKO VOITHIA IME MONI STIN PROSPATHIA NA EPIZISOUME OKGENIAKO.
ALAKSAN OLA GIA MENA DEN INE TIPOTA IDIO ME PRIN OUTE THA GINI POTE IZOI MOU OPOS ITAN (IREMI)
ΝΙΩΘΩ! Είναι τόσο άσχημο αυτό που περνάς, έχεις απόλυτο δίκιο! Το ίδιο θα σου πουν όλοι εδώ, είτε νοσούν οι ίδιοι , είτε οι δικοί τους.
Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω κάτι: ο άντρας σου δικαιούται σύνταξης αναπηρίας, έλεγξέ το!!! Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα σας δώσει μία ανάσα στο οικονομικό, το οποίο κακά τα ψέμματα σε αυτή την αρρώστια είναι μεγάλος παράγοντας.
Όσο για το ψυχολογικό χρησιμοποίησε τα τηλέφωνα που μας δίνει ο Αρκούδος.
Αν χρειαστείς κάτι, είμαστε κοντά σου. Πρέπει να κρατηθείς για τον άντρα σου και τα παιδιά σου.
Πολλά φιλιά!
Είμαι απο τους σχετικά νέους καρκινοπαθείς και έλω να καταθέσω την εμπειρία μου.
Ξαφνικά το νοέμβρη του 2007 ένοιωσα πόνους γύρω απο τον αφαλό, έκανα υπέρηχο στην Πάρο που ζω και με έστειλαν επειγόντως στο Ιπποκράτειο για εξετάσεις. Μετά απο μία εβδομάδα ψαξίματος ήρθε ένας καθηγητής στο θάλαμο του νοσοκομείου και μου λέει: Έχεις κανένα χειρούργο γνωστό, ή θα σου βρούμε εμείς; Έμεινα κάγκελο, αρχισαν να γυρνάνε όλα γύρω μου, κοίταγα το παράθυρο του δεύτερου ορόφου σκεφτόμενος αν είναι αρκετό το ύψος για να δώσει τέλος σε αυτό το καλαμπούρι. Τελικά βρήκαμε ένα χειρούργο γνωστό και την πρωτοχρονιά του 2008 βγήκα από το νοσοκομείο.
Σήμερα είμαι στην 8η χημειοθεραπεία και περιμένω να τελειώσω τις 12 για να κάνω τις ανάλογες εξετάσεις που θα δείξουν που πάω.
Πέρα απο αυτά, είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως όλοι όσοι πάσχουμε από καρκίνο ή οτιδήποτε άλλο, δεν πρέπει να χάνουμε το κουράγιο μας και την αισιοδοξία μας. Όσο για τους φίλους και γνωστούς που τυχόν διαβάζουν αυτές τις γραμμές πρέπει να καταλάβουν οτι δε θέλουμε λύπηση ούτε πρέπει να φοβούνται απο την επαφή μαζί μας, μας αρκεί μια καλή κουβέντα.