23/10/2008: Με αφορμή την -χθεσινή- Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού, επαναφέρω στην κορυφή αυτό το (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) θαυμάσιο ποστ. Όσοι το επισκεφθείτε για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζετε οτι τα περισσότερα απο τα 900 σχόλιά του γονατίζουν τον server μου και θα εμφανιστεί με κάποια καθυστέρηση και δυσκολία… Επίσης, αφαίρεσα την φωτογραφία, ωστε να μην γονατίσει η επισκεψιμότητα και τους ξένους server..
05/11/2007: Το post είχε ανέβει πρώτη φορά στις 5/2/2007.

Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.

Εμεινα άφωνος.

Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.

Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.

Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.

Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.

Πρώτα, το post:

5/2/2007:

Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».

Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).

Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».

Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.

Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;

~

Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.

Τι το ‘θελα;

Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).

Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.

Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.

Άρρωστος, όχι καρκίνος.

Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.

Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.

Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.

~

Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.

Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.

Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.

Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.

Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.

Μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, πήρα δύο τηλέφωνα: Πρώτον, το 210.6456713-5, στο οποιο μπορείτε να βρείτε ψυχολογική και άλλη υποστήριξη είτε ως ασθενείς, είτε ως κοντινά πρόσωπα, και το τηλέφωνο 197 που παρέχει μία ακόμα ψυχολογική βοήθεια. Όταν το τηλεφώνημα αφορά θέματα καρκίνου το 197 θα σας περάσει στην αντικαρκινική.

Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.

Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.

Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.

Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…

Καταχωρήσεις:

  • Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
  • Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
  • Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008

Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..

5.052 thoughts on “Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.

  1. Kώστα χαίρομαι πάρα πολύ για την πορεία της υγείας του πατέρα σου.Μπράβο! Από εδώ και πέρα όλα θα αλλάξουν θα συνέλθει πλήρως.Τελικά που έκανε ττις θεραπείες?

  2. Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά εδώ που ανοίγουν διάπλατα την ψυχή τούς και δίνουν απλόχερα δύναμη σε όλους τούς φίλους αυτής της υπέροχης σελίδας
    HODGKIN CAT ο πατέρας μου νοσηλεύτηκε και παρακολουθείτε από το AHEPA στη Θεσσαλονίκη από μια ομάδα υπέροχων επιστημών από ότι κατάλαβα . δεν έχω πλήρη εικόνα απλός αυτό συμπεράνω από την όλοι εξέλιξη . δεν έχω χρόνο να τον παρακολουθώ ότι μαθαίνω από των ίδιο το μεταφέρω και το αποδέχομαι ως αληθινό .εκτός από τον κύριο no-HODGKIN έχει και στον προστάτη του καρκίνο και κάνη ένεσης δεν γίνετε επέμβαση λόγο του κύριου HODGKIN και δε του κάνουν και ακτινοβολίες να μην τον επιβαρύνον απλός μια ένεση κάθε 3 μήνες και λέει πώς Πάι πολύ καλά από psa 8,1 κατέβηκε στο 2,1 που σημαίνει πώς Πάι πολύ καλά δεν τον πιέζω πιστεύω να μ0υ λέει αλήθεια και να μην τα ωραιοποιεί για να μην μας στεναχωρεί άκουσε κάτι για ένα εμβόλιο για το λέμφωμα και πείρε τα πάνω του δεν ξέρω τη είναι και πότε αν μάθεις κάτι σε παρακαλώ …οκ φιλιά σε όλους δύναμη και αν θέλετε το e-mail
    seitarid@otenet.gr θα χαρώ να μου γράψετε

  3. Η ώρα ήταν δέκα… το τηλέφωνο χτύπησε, τ αφεντικό έλειπε. Το σήκωσα γεμάτος απορία, ποιός θα με καλούσε με απόκρυψη. Η μάνα… Με καλούσε σε συζήτηση στο σπίτι (συζώ με τη κοπέλα μου) γιατί ο πατέρας δεν ήταν καλά….
    Ένα πρήξιμο που είχε στο κρανίο πάνω από το αριστερό ματι, επιβαιβέωσε τους φόβους μου… Δεν έφταιγε εκείνο το χτύπημα προ καιρού που χε δεχθεί από »φίλο» σε μια παρεξήγηση….
    Ο γ…ος ο καρκίνος έφταιγε…. Του φαγε το κόκκαλο στο σημείο εκείνο του κρανίου, λίγο πριν την φαιά ουσία… Ο γ….ος έκανε και μετάσταση στα πνευμόνια….
    Έκλαψα, μόνο και μόνο γιατί αυτού του ανθρώπου δεν του αξίζει τέτοιο τέλος… Ναι κάπνιζε, έπινε πριν κάποια χρόνια αλλά ξεπέρασε 3 εμφράγματα! Τα κοψε όλα και ήρθε από το πουθενά ο π….ης!
    Αδικία! Αλλά θα το παλέψουμε ρε πατέρα…. Έτσι μου λεγες πάντα… Όπως στους αγώνες του ’80 που μουνα μαζί σου…

    (Ζητώ συγνώμη για τα βρισίδια έστω και με τελείες αλλά ηθελα να το βγάλω από μέσα μου)
    http://belarisa.wordpress.com

  4. Επιτέλους ξανά ιντερνετ… Μου λείψατε πολύ όλοι σας!
    Θα επανέλθω άμεσα…. Αν το θελήσει κι η τεχνολογία….
    Φιλάκια πολλά πολλά!

  5. Αχ! Παρασκευή θα είμαστε νοσοκομείο με τον πατέρα μου! Αν βγούμε…θα είμαι κι εγώ στην παρέα….αν πάλι όχι…δεν πειράζει απλά θα ζηλέψω λιγάκι….

  6. Παιδιά, καλησπέρα!!!
    Πώς είστε όλοι??? Ιωάννα, ό,τι καλύτερο σου εύχομαι.
    Δέσποινα, Βίκυ, Geman πολλά φιλιά!!! (ΑΝ και με ρέγουλα γιατί δυστυχώς κρύωσα και κρεβατώθηκα).
    Ελένη??? Πώς είσαι? Βγήκες?

  7. Γειά και από μένα! Από το εδώ μέτωπο τα ίδια, η επικοινωνία απλώς έχει χειροτερέψει λίγο. Εγώ έτσι κι έτσι…η εικόνα του μπαμπα στο κρεβάτι με έχει ρίξει λίγο..δεν υπάρχει ποιότητα ζωής πλέον. Λένα μου περαστικούλια! Φιλιά και από μένα σε όλους. Αρκούδε μας θα κανονίσεις ξανά chatting, ε;

  8. Γεια σε όλους,

    προσέχτε τώρα που βάζει κρύο, μην κρυώσουμε και τρέχουμε (όσοι δεν έχουμε κρυώσει ακόμα 😉 ).

    Κάνω την τελευταία χεμο την Πέμπτη και πολύ χαίρομαι που δε θα ξαναμπώ σε αυτή τη διαδικασία (για αρκετό διάστημα τουλάχιστον). Μετά θα πάω για ακτίνες, άλλο περιβάλλον τουλάχιστον βρε παιδί μου 😉

    Κουράγιο σε όλους σας. Λένα περαστικά, Δέσποινα, Βίκυ, Ιωάννα, pan ηρέμησες λίγο ;

    Take care !

  9. Καλημέρα σε όλους.

    Geman. Εύχομαι ολόψυχα να μη χρειαστεί να ξανακάνεις χημειοθεραπεία!!!!!!!!!

    Καλή επιτυχία στην ακτινοθεραπεία!

    ΛΕΝΑ. Περαστικά.

    ΕΛΕΝΗ. Πού είσαι???

  10. Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τα περαστικά σας (ελπίζω να αποδώσουν)!!!!
    Geman, αφού άντεξες 8 κύκλους με Taxol τις ακτινοθεραπείες μη τις φοβάσαι!!! Θα τις τρομάξεις εσύ, πριν προλάβουν αυτές!!!! Άσε που είναι και γρήγορες.
    Σας φιλώ πολύ!

  11. Καλησπέρα παιδιά.Κάνει πολύ κρύο εδώ αλλα η παρέα σας με ζεσταίνει.Geman χαιρομαι πολύ για σενα.Λενακι και απο μενα περαστικά.Ιωάννα μου χαθηκες!Ευχομαι να ειναι ολα καλα.Βικυ μου κράτα γερά ξερω οτι αυτο που βιωνεις τωρα ειναι πολύ δύσκολο.Δυναμη γλυκια μου.Κώστα και belarisa ευχομαι και ελπίζω να πανε ολα καλα για τους πατεράδες σας.Συγνώμη σε ολους οσους δεν αναφερθηκα ονομαστικα αλλα να ξερετε οτι σας σκεφτομαι ολους με πολυ αγάπη.Φιλακια απο την σχεδόν παγωμενη Ορεστιαδα.Αρκουδε μου θα τα ξαναπουμε παλι μεσω chat ετσι?Φιλιά και σε σενα.

  12. Καλησπέρα σε ολους….εδω ειμαι κι εγω….οπως παντα….εντος του ιδρυματος..χιχιχιχιχιχιχ…..τελειωσα το σχημα μου…το οποιο σας παρακαλω εχει και ονοματακι r- ice , αμε….οχι αντε αντε….για αυτο εχει και τρελες παρενεργειες….προχωραμε ομως ολοταχως για την αυτολογη σε λιγες μερες…ελπιζω να ειναι και οτι χρειαζεται ωστε να τελειωνω με αυτην την ιστορια….αν και εγω ειμαι ετοιμη να τα παρω ολα….οτι μου δωσουν…ακομα και το κωνιο θα πιω αν χρειαστει….δεν την αλλαζω τη ζωη….δεν την αλλαζω …..

    Ηθελα να πω ευχαριστω πολυ στον καλο Αρκουδο…για την αξεχαστη Παρασκευη αν και οι παρερενεργειες δεν με αφησαν να ακολουθησω ολη τη μερα οπως ειχα σκοπο….
    αλλα ποτε δεν μπορω να ειμαι συνεπης οταν η Ηρω (νοσηλευτρια…..καλη και ζεστη….) φερνει τα φαρμακα και επιμενει να ξαπλωνω….χιχιιχιχχι….με βαζει σε ταξη η κυρια….
    χαρηκα παρα πολυ που σας μιλησα εστω και τοσο λιγο….ολη μερα γι αυτο μιλαγα σε ολους….εχετε φιλια και περαστικα απο τις γιατρινες μου…τη Χαρα και τη Δεσποινα…..και ολες τις νοσηλευτριες….εξαιρετικα φιλια πολλα απο την Ηρω φυσικα…που εκεινη τη μερα συγκινηθηκε απο τα χαιρετισματα σας….και ολο ρωταγε τι κανετε….

    Νοιωθω τοσο καλα που σας γραφω….σας ευχαριστω ολους πολυ που υπαρχετε……καντε οτι ειναι δυνατο….παρτε τα ολα…πιειτε τα ολα….καντε ακτινοθεραπειες….χημειες…..ολα…ΟΛΑ….η ζωη δεν σταματαει πουθενα…..ειναι ακριβη και πολυτιμη….καθε πρωι που ξημερωνει….εγω παρακαλαω…να ειστε ολοι εοιμοι …για ολα…

    σας φιλω και σας ευχαριστω …και παλι….
    (το σπιτι ειναι αδειο χωρις το σκυλακο μου….)

  13. ΑΒΛΕΨΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ!Αυτό έμαθα σήμερα…. Οπατέρας μου είχε ένα όγκο εμφανή εξωτερικά, στο κεφάλι. Ένας χειρούργος είχε εκτιμήσει ότι είναι αιμάτωμα, ενώ ήταν όγκος! Συνέστησε δε να μην γίνει αξονική τομογραφία!

    Νοιώθα ξεκρέμαστος, γιατί ήδη του χει φάει το κόκκαλο, έκανε μετάσταση στα πνευμόνια και στα επινεφρίδια και απ ότι λένε το επόμενο βήμα είναι ο εγκέφαλος!

    Μπορεί κάποιος να μου πεί τι ξέρει για το συγκεκριμένο; έχει κάποιο γνωστό με τα συγκεκριμένα που να χει σωθεί;
    Ξέρει κανείς αν επιδέχεται ακτινοβολία ή κάτι σχετικό το κρανίο;

    Όποια γνωση σας θα είναι σημντικό όπλο για μένα! Γιατί μετα με βλέπω να παίρνω κανονικό όπλο!

    info.belarisa@gmail.com
    http://belarisa.wordpress.com
    όποιος μπορεί να βοηθήσει….

  14. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ.ΑΧ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΡΗΜΑ.ΦΤΟΥ ΜΟΥ.ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ?

  15. τα τελευταια χρονια εχουν συμβει διαφορα πραγματα.Σκληρα αλλα με εχουν κανει ποιο δυνατη.Ο αδελφος μου πασχει απο σκληρηνση κατα πλακας ειναι σε μια περοδο συνεχων οσεων και επιδυνωσης εγω πιστευω οτι ολα θα πανε καλα προσπαθω συνεχως να του λεω οτι πρεπει να μην παρατησει την προσπαθεια και να δει τις ομορφιες της ζωης και της καθημερινοτητας εκει που το πιστευει εκει το ξεχναει.Ξερει και ο ιδιος οτι δε του μιλαει ενας ανθρωπος που ποτε δεν εχει δει μποστα του την ασθενεια γιατι και εγω εχω νοσησει απο καρκινο με μετασταση με θεραπειες και ενα συνεχει αγωνα που τελικα βγηκα νικητης.Δεν ξερω τι αλλο να κανω για να τον βοηθησω.

  16. Καλησπέρα σε όλους σας!

    Μόλις και στα γρήγορα μπόρεσα να διαβάσω τα τελευταία μηνύματά σας… και φυσικά να αντιληφθώ ότι η Παρασκευή του chat έχει ήδη περάσει… Κρίμα, σας έχασα…

    Ελένη αλήθεια λυπάμαι για το σκύλο σου…. Δεν σε κοροϊδεύω…. Δεν ανήκω στους ανθρώπους που έχουνε ζώα μέσα στο σπίτι αλλά όντας παιδί κτηνοτροφικής οικογένειας μπορώ να εκφέρω την ταπεινή μου γνώμη… Εδώ ένα «άψυχο» αντικείμενο χάνουμε και πάλι…μας λείπει, στεναχωριόμαστε….
    Επίσης, μην χαρακτηρίζεις τη ζωή σου χαζή…. Δηλαδή τι είναι αυτό που χρειάζεται η ζωή του καθενός μας για να μην είναι χαζή που εσύ δεν έχεις; ΑΓΑΠΗ μόνο ΑΓΑΠΗ και εσύ την έχεις και από γνωστούς και άγνωστους φίλους…. Έτσι δεν είναι Ελένη;

    Λένα σ΄ευχαριστώ για τις ευχές, Αγάπη μου έλειψες… Ελπίζω κι εύχομαι όλα καλά για σένα και για όλους σας!

    Belarisa δεν μπορώ να σου απαντήσω αλλά κάποιος θα βρεθεί από την παρέα που κάτι θα γνωρίζει… Έτσι γίνεται συνήθως…

    Και στους υπόλοιπους που άμεσα δεν απευθύνθηκα φιλιά πολλά και δύναμη!

  17. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ……ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ…… ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΟΡΟΥΛΑ 3.800…ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ….ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΝΕΑ ΣΑΣ……ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΛΥ…ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ CHAT ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ……….ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΑ 3 ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙΑ….ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ……ΟΛΑ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ…………….ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ CHAT? ΕΧΑΣΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ

  18. Καλημέρα σε όλους.

    Ο πατέρας μου έχει εξασθενίσει πάρα πολύ. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο επειδη εκείνος επέμενε. Μας είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να τον κρατήσουν γιατί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πλέον.

    Το τέλος είναι πολύ κοντά. Πιστεύω να μπορέσω να το αντιμετωπίσω και να σταθώ στα πόδια μου. Οσο τελικά και να προετοιμάζεσαι είναι πολύ δύσκολο να το δεχθείς. Φοβάμαι μήμπως καταρρεύσω. Η μητέρα μου λέει «κοίταξε μην πάθεις τίποτα. Μετά τί θα γίνω;»

    Πού να βρω τόση δύναμη;

  19. Καλημέρα σε όλους τους φίλους της παρέας μας. Δυστυχώς τα δικά μου νέα μαλλον δεν είναι και πολύ ευχάριστα. Μετά απο 1 χρόνο απο το χειρουργείο με βλέπω να πιάνω και πάλι το τζόκερ.

    Τα αποτελέσματα της μαγνητικής που έκανα προχθές δείχνουν ένα ύποπτο σημείο (δεν μπορεί ακριβώς να χαρακτηριστεί) όπως μου είπε ο γιατρός μου και για να είμαστε σίγουροι ότι είναι υποτροπή και όχι κάτι άλλο (αλήθεια τι άλλο μπορεί να είναι?) πρέπει να πάω να κάνω το pet scan και να πράξουμε ανάλογα με το τι θα δείξει.

    Μακάρι να μην είναι τίποτα, αλλά δεν μου αρέσει να τρέφω κρυφές ελπίδες. Προς το παρών είμαι ψύχραιμος και απλά περιμένω.

    Εαν γνωρίζει κάποιος πληροφορίες για την εξέταση εκτός απο τα στερεότυπα που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο ειδικά σε περιπτώσεις υποτροπής θα χαρώ να ακούσω νέα του.

    Ευχαριστώ προκαταβολικά.

  20. vivian να σου ζησει το μωρακι σου. Μελινα δεν σε ξεχασα αλλο εχω πολυ τρεξιμο αυτο το διαστημα. Τι κανατε πηγατε στον ογκολογο τελικα? φιλια και στους υπολοιπους φιλους.

  21. Vivian να σου ζήσει η κορούλα σου ψυχή μου.Ευχομαι οτι καλύτερο να την καμαρώσεις όπως επιθυμεις.Δεσποινα δύναμη κοπέλα μου.Σε καταλαβαίνω.Πρέπει να αντέξεις για την μανούλα σου,οπως κανω και εγω για την δική μου γιατι μας εχουν αναγκη.Κατερρευσα πολλες φορες δεν το κρυβω,λίγυσα και ειπα δεν αντεχω πια, αυτη η απωλεια με σκοτωνει αλλα αντεξα.Πολλοι με χαρακτηρησαν ανωριμη για την συμπεριφορα μου οτι πρεπει να κοιταξω και τον εαυτο μου.Δεν καταλαβαιναν οτι ο μπαμπακας μου σημαινε και εξακολουθει να σημαινει πολλα για μενα.Γι αυτο και ολους εσας εδω σας νοιωθω πολυ δικους μου.Ισως δεν γνωριστουμε ποτε αλλα ξερω οτι υπαρχετε εδω και μπορω να μιλησω(γραψω)για οτι με βαραινει και ξερω οτι δεν θα εισπραξω αρνητικα σχολια. George ευχομαι απο την καρδια μου οτι καλυτερο. Να ειστε ολοι καλα και αυτη δεν ειναι στερεοτυπη εκφραση πιστεψτε με.Το εννοω.Φιλακια και πολλες πολλες αγκαλιτσες σε ολους.

  22. VIVIAN Να σου ζήσει η κόρη και εύχομαι ό,τι καλύτερο.

    AΓΑΠΗ Σε ευχαριστώ πολύ για τα ζεστά σου λόγια. Απορώ όλοι αυτοί που μας κρίνουν αρνητικά για την ευαισθησία μας πώς αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις ή πώς θα τις αντιμετωπίσουν. Τί να πω! Μακάρι να μας δίνει ο Θεός δύναμη

    Φιλιά σε όλους

  23. Διαβάζοντας εδώ και καιρό όλα σας τα μηνύματα έβλεπα πολλούς από εσάς να μιλάτε για λέμφωμα non-Hodgkin. Βρήκα αυτό στο Internet για όσους τους ενδιαφέρει. Ελπίζω να βοηθήσει.

    Νέα θεραπεία κατά καρκίνου του ανοσοποιητικού

    07.11.08

    Χρειάστηκαν δεκαπέντε χρόνια ερευνών και περίπου 250 εκατ. δολάρια για να παρασκευασθεί ένα εμβόλιο κατά του λεμφώματος non-Hodgkin, ενός καρκίνου του ανοσοποιητικού συστήματος από το οποίο υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 150.000 ασθενείς σε Ευρώπη και Αμερική. Ονομάζεται BiovaxID και μέχρι τα τέλη του 2008 αναμένεται να κατατεθούν οι αιτήσεις για την έγκρισή του από τον αμερικανικό (FDA) και ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων (ΕΜΕΑ). Καινοτομία του, ότι είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του εκάστοτε ασθενούς, εφόσον πρόκειται για personalized medicine, φαρμακευτική αγωγή που παρασκευάζεται στο εργαστήριο ξεχωριστά για κάθε περίπτωση ασθενούς, από δικά του κύτταρα.

    Επικεφαλής των κλινικών ερευνών που διενεργεί η παρασκευάστρια εταιρεία, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ και ειδικεύεται σε έρευνες στον ογκολογικό – κυτταρολογικό τομέα, είναι ένας Ελληνας, ο 32χρονος δρ Αγγελος Στεργίου, επισκέπτης λέκτορας των πανεπιστημίων Κολούμπια και Κεντάκι Γουέζλιαν. Ευρισκόμενος αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα για διεθνές συνέδριο φαρμακολογίας, εξηγεί στην «Κ» τις δυνατότητες του νέου εμβολίου, οι κλινικές δοκιμές του οποίου έδωσαν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

    «Το εμβόλιο παρασκευάζεται έπειτα από βιοψία Β – λεμφοκυττάρων του ασθενούς τα οποία αποστέλλονται στα εργαστήριά μας», λέει ο ίδιος στην «Κ». «Η διαδικασία διαρκεί περίπου 3 με 4 μήνες. Επειδή το διάστημα είναι μεγάλο, ο ασθενής υποβάλλεται παράλληλα σε χημειοθεραπεία που του έχουν υποδείξει οι γιατροί του. Το εμβόλιο “δείχνει” στο ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς ποια μορφή έχουν τα καρκινικά κύτταρα, βοηθώντας το να τα αναγνωρίζει πλήρως και εφ’ εξής να καταστρέφει μόνο αυτά, αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή κύτταρα», προσθέτει. «Αυτό επιτυγχάνεται με την απομόνωση συγκεκριμένων πρωτεϊνών οι οποίες υπάρχουν στα καρκινικά κύτταρα του λεμφώματος non-Hodgkin και αφαιρούνται με μια διαδικασία που επιτυγχάνεται στα εργαστήρια σε ειδικό μηχάνημα. Η θεραπεία διαρκεί έξι μήνες και αποτελείται από πέντε εγχύσεις του εμβολίου, με απόσταση ενός μηνός των δύο τελευταίων δόσεων», εξηγεί.

    Στις ΗΠΑ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διπλή – «τυφλή» έρευνα, στην οποία ούτε οι γιατροί ούτε οι ασθενείς ούτε οι ερευνητές γνώριζαν ποιοι θα ελάμβαναν το κανονικό και ποιοι το εικονικό -placebo- εμβόλιο. Στην έρευνα συμμετείχαν 234 ασθενείς από 17 πανεπιστημιακά νοσοκομεία, ανάμεσα στα οποία το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο και με τη συμβολή καθηγητών όπως οι Ρον Λέβι από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ο Λάρι Κουόκ από το Κέντρο MD Anderson. Τελικώς, 117 έλαβαν τουλάχιστον μία δόση του κανονικού εμβολίου ή του εικονικού. Ανά τρεις ασθενείς, οι δύο έλαβαν το κανονικό εμβόλιο. «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έλαβαν το εμβόλιο παρέμειναν για περίπου 50% μεγαλύτερο διάστημα σε ύφεση, δηλαδή δεν υποτροπίασαν, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έλαβαν το εμβόλιο, ενώ στα τρία χρόνια παρακολούθησης, όλοι οι ασθενείς που είχαν λάβει το εμβόλιο βρίσκονταν σε πλήρη ύφεση, κάτι που δεν συνέβη με όσους έλαβαν το εικονικό εμβόλιο», τονίζει ο δρ Στεργίου, o οποίος κατάγεται από το Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, γεννήθηκε στη Γερμανία και μετοίκησε στην Αστόρια σε ηλικία δεκαέξι ετών.

    Η Ελλάδα είναι μία από τις έξι χώρες στις οποίες πρόκειται να κυκλοφορήσει το εμβόλιο ταυτόχρονα με την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία. «Με στενοχωρούσε η σκέψη ότι οι ασθενείς στο εξωτερικό θα είχαν δυνατότητα πρόσβασης στη νέα θεραπεία και ήθελα να την έχουν και οι Ελληνες», εξηγεί, μη παραλείποντας να εξάρει την οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων ομογενών στην εν λόγω έρευνα.

    Πηγή: kathimerini

  24. Χίλια, Χρυσά, Χαρούμενα Χρόνια για την κόρη σου Βίβιαν.

    Δέσποινα, σε παρακαλώ, έχε δύναμη… Θα τη χρειαστώ κι εγώ άμεσα… Την ίδια, τη συγκεκριμένη δύναμη, επί του ίδιου «ακριβώς» θέματος…

    George, σε σκέφτομαι, ότι κι αν είναι αντιμετωπίσιμο θα είναι, Εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα να μάχεσαι!

    Φιλιά σε όλους σας!

  25. Προσπαθώ να το χωνέψω φίλες και φίλοι, να δεχθώ ότι έκαναν ένα μικρό λάθος και να μη δώσω σημασία, σα να μην έγινε τίποτα…

    Μετά τους 6 κύκλους με: Taxotere, Carboplatin, Avastin, Zometa, ο ογκολόγος μου είπε να αλλάξουμε το Taxotere με το Gemzar για να ¨πιάσουμε¨κάτι παραπάνω.

    Πριν 3 βδομάδες που πήγα να κάνω το 1ο σχήμα με Gemzar, μου έφεραν Taxotere πάλι… η αντίδραση του γιατρού ήταν: «δεν πειράζει, το ίδιο είναι κλπ κλπ». Τελικά το πήραν πίσω και μου έφεραν το Gemzar !

    Έλα όμως που έπρεπε να πάω και την 8η μέρα για να πάρω μόνο του το Gemzar !!! Δε μου το είπε κανείς παρά μόνο όταν με είδαν χτες μου είπαν πως με έψαχναν και αναρωτήθηκαν γιατί δεν πήγα.

    Και με λίγα λόγια, από κει που το είχα σίγουρο πως σήμερα θα ήταν η 1η μέρα ελευθερίας μου, τώρα πρέπει να πάω άλλες 2 φορές για να πάρω το πακέτο των 4 φαρμάκων και 8 μετά να πάω μόνο για το Gemzar. Μου πέφτει και η 1μηνιά να είμαι στο νοσοκομείο αλλά μάλλον θα τη φάω αλλού τη γαλοπούλα 😉

    Δε θέλω να πω περισσότερα γιατί μπαίνουν πολλοί και διαβάζουν και δε θέλω να καρφωθώ 100%.

    Αυτό είναι όμως το φάρμακο για τον καρκίνο, η ψυχολογία, να πεισμώνεις με την παραμικρή αναποδιά και να είσαι έτοιμος να τους φας όλους με τα ηλίθια λάθη τους… και όπως λεει η αγαπητή Ελένη, δεν την αλλάζουμε με τίποτα την ωραία ζωούλα μας, αυτοί που δεν ξέρουν ας ασχοληθούν με κάτι άλλο.

    Κουράγιο και δύναμη σε όλους.

    ΥΓ: Τα γλυκά και τα δώρα που τους είχα πάρει (για τα αποχαιρετιστήρια της τελευταίας φοράς) τα πήρα σπίτι και τα ανάλωσα ήδη, τα οικειοποιήθηκα !!!

  26. Ερώτηση προς όλους εδώ . ένα παιδάκι εδώ στη πόλη μας αναζητά συμβατό δότη μυελό των οστών . αυτό που με φρενάρει είναι πόσο επώδυνο είναι να γίνεις δότης

  27. καλησπερα Κώστα….δεν εχει πονο φυσικα….λιγο αιμα θα δωσεις για την ταυτοποιηση…αν εισαι συμβατος τοτε θα σου πουν πως γινεται….δεν πονας παντως….
    μακαρι να εισαι συμβατος….μακαρι να κανεις κατι τοσο γενναιο….
    να εισαι καλα….να εχεις υγεια…

  28. hodgkin cat θα ηθελα να μου απαντησεις σε μερικες ερωτησουλες σε παρακαλω γιατι κι εγω θα κανω αυτολογη στο παπανικολαου με στελνουνε γιατι καθησες τοσους μηνες νοσοκομειο ποιες ηταν οι παρενεργεις φοβαμαι λιγο πες μου σε παρακαλω

  29. Kώστα δεν ξέρω κάτι παραπάνω από αυτά που είπε η Μάρθα στο 1007.
    Gianna μη φοβάσαι καθόλου.Κάθησα παραπάνω στο νοσοκομείο γιατί΄κατ΄αρχάς προηγήθηκαν εξετάσεις μίας εβδομάδας μετά έκανα πυρετούς όχι υψηλούς 38 και έπειδή έχασα 12 κιλά έπρεπε να αποκατασταθεί η όρεξη μου να τρώω δηλαδή κανονικά γιατί μέχρι τελευταία είχα εμετούς.Οι πιο πολλοί πάντως ένα μήνα κάθονται.Μη πας με τη σκέψη ότι θα φύγεις γρήγορα γιατί αν χρειαστεί να μείνεις θα απογοητευτείς όπως είχα πάθει εγώ.Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδρά στα φάρμακα ανάλογα.
    Και δύο συμβουλές!!!! Πίνε βυσσινάδα συχνά προφυλασσει από την ενδεχόμενη στοματίτιδα και να πλένεσαι απαραιτήτως στην ευαίσθητη περιοχή και πίσω πρωι βράδυ με betadine διαλυμένο σε νερό για να μην έχεις φλεγμονές όταν πέσουν τα λευκά.Καλή επιτυχία!!!! ¨Ο, τι χρειαστείς μη διστάσεις να ρωτήσεις.Μην ανήσυχείς .Η αυτόλογη στην ουσία είναι μία δυνατή χημειοθεραπεία.Μόνο που κάνεις ένα εξάμηνο για να επανέλθεις πλήρως .Από Αθήνα σε στέλνουν Παπανικολάου?

  30. oxi apo alex/polh giati edv den exoyn ygro azvto lene gia metamosxeysh φευγω απο εδω κυριακη αφου μου κανουν ενα μεγαλο σχημα εδω και 4 ημερες μαλλον για υφεση της νοσου κι εκει λενε θα αποφασισουν αν θα κανω δευτερη μεγαλη (εχουν ηδη προηγηθει 8 ολο το καλοκαιρι) η αυτολογη κατευθειαν .εχω λιγο παλαβωσει αραγε πετυχαινει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.