Η απίστευτη συμμετοχή σας με άφησε άφωνο. Δεκάδες άνθρωποι συνέβαλλαν, γράφοντας σχόλια για τους εαυτούς τους ή για συγγενείς, μοιράζοντας τις ιστορίες τους, πόνο και ελπίδα.
Εμεινα άφωνος.
Στην αρχή απαντούσα στα σχόλια, αλλά μετά παρατήρησα οτι το βήμα λόγου που δινόταν εδώ στους (έμμεσα ή άμεσα) παθόντες ήταν πολύ πιο σημαντικότερο απο την δική μου γνώμη.
Έτσι σας άφησα να λέτε ότι βάραινε την καρδιά σας.
Είσαστε πολλοί – πολλοί περισσότεροι απο όσους περίμενα.
Αυτή η συμμετοχή σας με αναγκάζει να το επαναφέρω στην επικαιρότητα, καθώς, μιλώντας με την Αντικαρκινική Εταιρεία, και λαμβάνοντας υπόψιν το #51 σχόλιο απο τον Γιώργο, σκέφτηκα οτι δεν μπορώ να μείνω απαθής παρακολουθώντας αυτήν την συζήτηση.
Πρώτα, το post:
5/2/2007:
Πες το δυνατά ρε, Καρκίνος.
Όχι το ζώδιο, το άλλο. Η «ασθένεια». Η «επάρατη νόσος». Η «κατάρα». Το «ακατανόμαστο».
Η μάνα μου έπαθε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, και πέθανε -τελικά- απο αυτό. Κυρίως, έφταιγε (και φταίει) το κάπνισμα. (Τώρα, πως φτάνει η τζούρα απο το πρωϊνό απαραίτητο τσιγάρο στην ουροδόχο κύστη, τρέχα γύρευε. Φτάνει όμως. Να είσαστε σίγουροι, γιατί η μάνα μου για περίπου ενάμισι – δύο χρόνια, είχε ένα σωληνάκι, πλαστικό, που έδιωχνε τα ούρα σε μία σακούλα).
Όταν τριγυρνούσα στην Πάρο μετά τον θάνατό της, όλοι στραβομουτσουνιάζανε όταν έλεγα «Καρκίνος». Όταν άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που πέθαναν απο καρκίνο, έλεγαν «η ασθένεια».
Μα τον θεο, ούτε να το προφέραν δεν μπορούσαν.
Τι τρέχει με αυτό; Τι είδους κόλλημα είναι; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Μην το κολλάς με την αναφορά;
~
Κάπου τρία χρόνια πριν, στο γραφείο, έχω χάσει μπόλικα κιλά. Απο την Taste and Diet. Κάθε μέρα, τρώω το φαγητό που μου φέρνουνε – για μήνες λέμε τώρα, ε; – στο εστιατόριο, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Πιάνει το κόλπο, τα χάνω τα περιττά, γίνομαι γκομενάκι, είμαι στα πάνω μου, ξυρίζω το κεφάλι μου.
Τι το ‘θελα;
Μήνες μετά, όσο είχα διατηρηθεί, ανακαλύπτω οτι υπάρχει φιλολογία: ο Γιάννης έχει καρκίνο (φτου! που έκανε και ο Φιλιππίδης όταν παρουσίαζε τα ζώδια στις ειδήσεις του Μαστοράκη στον Αντέννα).
Σου λέει ο άλλος, ξυρισμένο κεφάλι ίσον χημειοθεραπεία, χαμένα κιλά, that fits.
Ε, ούτε τότε δεν είπανε «καρκίνος». Το έμαθα απο κουβέντα που ξεκίναγε «το ξέρουμε οτι είσαι άρρωστος«.
Άρρωστος, όχι καρκίνος.
Σαν να έχεις τον σατανά μέσα σου.
Και, σαν να μην έφτανε αυτό, αν τελικά τον αποκτήσεις (μακρυά απο μας, ε;) δαγκώνεσαι.
Πως να το πεις; Φυλαγεσαι.
Γιατι σε κοιτάνε σαν πεθαμένο – ήδη. Όπως τους κοίταζες και εσύ παλιά.
~
Λοιπόν, παλικάρια, να τα βρούμε λίγο εδώ: Ζεις, απο τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη. Πολλοί γλυτώνουν – έχω παραδείγματα-. Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι. Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι.
Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος.
Δεν υπάρχει «ανίατη ασθένεια», «επάρατη νόσος», «η ασθένεια» και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.
Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε οτι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε.
Δεν κολλάει με το να το πεις. Με το τσιγάρο, μπορεί. Με το να το πεις, όχι.
Και, αν θέλετε να με ακούσετε, μην το ανάψετε το γαμημένο για λίγο. Έτσι, τιμής ένεκεν.
Μην διστάσετε να τους καλέσετε. Η ψυχική σας υγεία (είτε είσαστε ασθενείς, είτε είσαστε κοντικά πρόσωπα) είναι εξίσου σημαντική με την σωματική.
Αν πρέπει να μάθουμε να λέμε «καρκίνος» χωρίς να ντρεπόμαστε, τότε σίγουρα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο της καρδιάς και του νου μας, χωρίς δισταγμούς.
Στην γραμμή θα σας απαντήσουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια, και γνωρίζουν πως να απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σας.
Ελπίζω απο καρδιάς να έχω κάνει ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας…
- Αρχική ημερομηνία: 5/2/2007
- Δεύτερη ημερομηνία: 5/11/2007
- Τρίτη ημερομηνία: 23/10/2008
Οι σέρβερ μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο να δείξουν αυτήν την σελίδα. Κοντά στα χίλια comment, με γεμάτο κείμενο, και πάνω απο τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέψεις, είναι σίγουρα πρόκληση -στην καλύτερη περίπτωση- για το WordPress. Για να το αντιμετωπίσω, χρειάστηκε να χωρίσω τα σχόλια σε σελίδες. Τα σχόλιά σας, μπορείτε ακόμα να τα δείτε συνολικά σε μία σελίδα, πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή..
srong μου ελπιζω να εισαι καλα σημερα εχει μια πολυ ομορφη μερα προτεινω να παρεις τηλεφωνο μερικους απο τους φιλους που εχεις χαθει και να πατε για κανενα καφεδακι ακομη και αν δεν πατε ειναι μια καλη αρχη για επανασυνδεση.πολλα φιλια
strong Σκοπευω να κανω το ιδιο και εγω 🙂
maryland γεια!!!
καλά ειμαι! ναι η μέρα είναι ότι πρέπει για καφεδάκι! Το σκεφτομαι πάρα πολυ για την επανασύνδεση και ψάχνω την ευκαιρία και την κατάλληλη στιγμή για να κάνω το πρώτο βήμα! Να είσαι καλά και να έχεισ ένα τέλειο σαββατοκύριακο! Φιλιά!
Κι εγώ μόλις γύρισα από καφεδάκι! Βέβαια χωρίς να το θέλω η σκέψη μου είναι πίσω στο σπίτι. Maryland του είπαμε ότι είναι μέρος της θεραπείας που κάνει και το δέχτηκε. Βασικά πιστεύω ότι βαθιά μέσα τους δε τολμούν να πιστέψουν ότι πάσχουν απο καρκίνο κι έτσι πιστεύουν ο,τι κι αν τους πούμε…οτιδήποτε άλλο εκτός από τον καρκίνο το δέχονται. Κι εγώ άσχετα είπα πάλι σχετικά με τον πόνο στη σπονδυλική στήλη. Δε μου αρέσει αυτό που γίνεται, αλλά η ψυχολογία του δε μας αφήνει περιθώρια. Η μαγνητική έδειξε μεγάλο όγκο που πιέζει το νωτιαίο μυελό και θα χρειαστούν ακτινοθεραπείες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε.
Πεισματάρη, άργησα αλλά οι εξελίξεις τρέχουν πριν από μένα. Θα κάνει κι άλλη εγχείριση ο πατέρας μου τελικά. Αλλά δεν πειράζει.. η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Το mail μου είναι morenou@otenet.gr. Αν μπορείς να μου δώσεις λεπτομέρειες θα χαρώ πολύ.
Σε ευχαριστώ.
Καλημέρα,
κανω έκκληση και γω στη liana να γραψει τα συμπτωματα που ειχε οσο αφορα τον καρκινο του παχεως εντερου.
Καλη Ανασταση σε ολους!
Γεια σας και πάλι!
Ο δικός μου ο μπαμπάς παλεύει τη μετάσταση στα οστά (από τον πνεύμονα). Τη μία εστία που βρίκαμε στο αριστερό ισχίο την αφαιρέσαμε και τώρα κάνουμε προληπτικές ακτινοβολίες το ισχίο. Μετά από 15 ημέρες επανέλεγχος….
Τρέμω και μόνο στην ιδέα. Που θα έχει χτυπήσει αυτή τη φορά? Τι θα πρέπει να γίνει? Απελπισία νιώθω… Αλλά η μόνη επιλογή είναι να συνεχίσω για αυτόν, για τη μαμά μου και τελικά και για εμένα.
ΦΙλιά σε όλους σας
βικη- strong καλημερα ελπιζω να ειστε καλα και εσεις και οι δικοι σας .
περασα οντως ενα καλο σαββατοκυριακο αλλα ηταν και το δικο μου μυαλο πισω στο σπιτι οπως και σε εσενα βικη μου και προσπαθουσα να αποτρεψω καθε φορα που πηγαινα να γελασω αυτο το αυτοματο κλειδωμα που παθαινα γιατι ακαριαια θυμομουν οτι δεν ειναι ολα καλα!!!!!
strong μου πηγα για ψαρακι καλα τα περασα στην αρχη ζοριστικα λιγακι αλλα μετα ολα καλα .νομιζω οτι ο καθαρος αερας και η παρεα μου εκαναν καλο .περιμενω να μου πεις και εσυ αναλογα νεα και τοτε θα χαρω πραγματικα 🙂
τωρα ειμαι καπως γιατι περιμενω ακομη αυτα τα αποτελεσματα της βιοψιας εχει περασει εναμιση μηνας και αρχιζω να νιωθω ασχημα παλι ειναι στην δακτυλογραφιση μου ειπαν αυτην τη φορα !!!!!!!!!!!:-/
αυτο που θα κανω ειναι να προσπαθησω να περασουμε με τον μπαμπα και την οικογενεια ενα πανεμορφο πασχα σαν να μην υπαρχει καμια αρωστια κανενας κυνδινος και μετα βλεπουμε ( ειπα στην υπευθυνη οτι στον ενα μηνα και μετα ισως υπαρξει επαναπληθυσμος των καρκινικων κυταρων και μου ειπε οτι να εισαστε ευχαριστιμενη και νωρις θα βγει η βιοψια!!!!! )
Λενα ευχομαι τα καλυτερα για σενα και τον μπαμπα σου
ξερω οτι η θετικη σκεψη τωρα θα σου φαινεται σαν αγνωστη λεξη οπως και σε αρκετους απο εμας
αλλα πρεπει να το κανουμε για να μεταφερουμε κουραγιο και ελπιδα στους δικους μας
κουραγιο και σε εσενα και σε ολους μας εχω δειγματα οτι αρκετοι τα καταφερνουν μπορει λοιπον και οι δικοι μας το ιδιο γιατι οχι (μακαρι)
να σε καλα
Maryland Βίκυ
καλημέρα ειστε καλα? ευχομαι να ειναι καλα και οιι δυο! περασα καλα maryland αλλα παλι το μυαλο μου ήταν στισ εξετάσεισ που έκανα χθες! μολισ μπήκα στο νοσοκομείο κάτι έπαθα ειχα συνεχώς μια νευρικότητα! αποτελέσματα δεν πήρα ακόμη! μετά τισ εξετάσεισ πήγα να βρω την ψυχολόγο του νοσοκομείου αλλα ηταν σε συσκεψη! θέλησα να πάω γιατι νομίζω πως θα μου κάνει καλό και δεν το αντέχω άλλο χωρισ τη βοήθεια κάποιου ειδικού! ετσι για να αισθανθώ καλύτερα και νομίζω ότι θα με βοηθήσει πολύ! όλους θα μας βοηθήσει! μία επίσκεψη και μόνο ένα μικρό κομματάκι απο την ψυχολογία μας θα αλλάξει! κορίτσια ευχομαι και πάλι να πάνε όλα καλά να πάνε όλα καλά σε όλους μας!
strong μου πολυ καλα θα κανεις καποιος ειδικος ολο και κατι παραπανω θα ξερει ετσι ωστε να σε βοηθησει το σκεφτομαι και εγω αλλα ολο κατι συμβαινει και το αναβαλω .
υπαρχει ψυχολογος στο οικογενειακο μου περιβαλον αλλα μου λεει οτι πρεπει να ειναι καποιος εκτος οικογενειας ωστε να βλεπει τα πραγματα απο διαφορετικη σκοπια ! κατι παραπανω θα ξερει.
οσο για τα αποτελεσματα ευχομαι απο την καρδια μου κοριτσακι να ειναι τα καλυτερα !!! πολλα φιλια
Maryland
σε ευχαριστώ πάρα πολύ! μακάρι όλα να είναι καλά με τισ εξετάσεισ μου ! το ίδιο ευχομαι και για τον μπαμπά σου !όλα θα πάνε καλά! ένασ ψυχολόγος θα βοηθήσει πολύ! κι εγώ δεν μπορώ άλλο να τα κρατάω μεσα μου! και στουσ φίλουσ μου που είναι δίπλα μου δεν βγάζω κουβέντα για να πω αυτό που με βασανίζει!ετσι είναι ο χαρακτήρας μου! γι’αυτό καλύτερα θα είναι σε ψυχολόγο!
το ακουσα και απο άλλους ειδικούς οτι αν υπάρχει ψυχολόγος στο οικογενειακό περιβάλλον ή φίλος φίλη ψυχολόγος δεν μπορεί να βοηθήσει όσο θα βοηθήσει ένας εκτώς οικογένειας! όλοι πρέπει να συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό!είναι για την ψυχική μας ηρεμία!να είστε καλά maryland!πολλά φιλιά!
Γειά σας κορίτσια! Εμείς μετά τη Λαμπροβδομάδα θα μπούμε πάλι στο τρυπάκι με γιατρούς και νοσοκομεία για τις ακτινοθεραπείες και η αλήθεια είναι ότι ανησυχώ λιγάκι γιατί οι μέρες περνάνε και βλέπω το μπαμπά ιδιαίτερα αδύναμο. Θα προτιμούσα να μην ήταν στη μέση οι γιορτές και να ξεκινούσαμε κατευθείαν. Τουλάχιστον όπως λες και εσύ Maryland θα φροντίσουμε να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται. Strong καλά αποτελέσματα! Ελπίζω να ξέρεις σύντομα ώστε να σου φύγει η αγωνία. Επίσης πολύ καλή η ιδέα για ψυχολογική υποστήριξη.Είναι το Α και το Ω. Maryland τη βιοψία του πνεύμονα δε περιμένετε;Λένα διάβασα ότι ο μπαμπάς σου έκανε ακτινοθεραπείες.Θα μπορούσες να μου πεις τι παρενέργειες έχουν;
Βίκυ γειά σου!!!
λίγεσ μέρες ακόμη υπομονή!και όλα θα γίνουν! τα αποτελέσματα θα αργήσουν και οσο αργουν άλλο τόσο αγχος έχω! ευχομαι τα καλύτερα! θα τα ξαναπούμε!φιλιά πολλα!
βικη
ναι βρε βικη μου την βιοψια του πνευμονα περιμενω και μου λενε ορισμενοι οπως και ο γιατρος οτι εχει παρει παραπανω καιρο απο οσο θα επρεπε
τι να πω τα εχω ψιλοχασει πια οτι θελουν κανουν
και εσας τοσο αργησε ;
Δυστυχώς στην Ελλάδα πολλά από τα ταμπού που ακόμα έχουμε είναι και αυτό που σχετίζεται με το όνομα αυτής της άρρωστης μετάλλαξης που ονομάζεται καρκίνος …
Ίσως είμαστε υπέρ του δέοντος συναισθηματικοί, σε σημείο να χάνουμε τα λογικά μας. Ο μόνος τρόπος πάντως για να επιβιώσουμε είναι να κοιτάξουμε στα μάτια τη κατάσταση …
Και επίσης να τη ψιλιαστούμε, γιατί το καρκίνο άμα τον βρεις γρήγορα μπορείς να τον αντιμετωπίσεις (και αργά άμα τον βρεις έχεις πολλές πιθανόηττες εάν πραγματικά θέλεις να ζήσεις) … Και πλεον όλος ο κόσμος γύρω μας (άνθρωποι και περιβάλλον) είναι τόσο καρκινοπαθής που όλοι πρέπει να έχουμε το νου μας …
Καλημέρα! Maryland θυμάμαι ότι ένα μήνα μετά το χειρουργείο είχα μάθει τα αποτελέσματα. Ίσως να έχουν μαζευτεί πολλά περιστατικά. Μην αγχώνεσαι, ούτως ή άλλως δε μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τις θεραπείες (μια κουβέντα είναι βέβαια αυτό, το ξέρω). Ο γιατρός δε θα μπορούσε να παρέμβει; Να σας πει έστω προφορικά, μόνο και μόνο για να μην αγωνιάτε.
Καλημέρα σε όλους και εύχομαι ολόψυχα Καλή Ανάσταση κι περαστικά!!!
Ειδικά για τη Βίκυ: Βίκυ μου ο μπαμπάς αυτή τη στιγμή κάνει ακτινοβολίες στο πόδι του, στο σημείο που χειρουργήθηκε ώστε να προλάβουμε επανεμφάνιση. Οπότε σε πρώτη φάση μας είπαν ότι οι παρενέργειες είναι λιγότερες από αυτές που προκαλεί η ακτινοβολία σε εσωτερικά όργανα π.χ πνεύμονας κ.λ.π.
Σε κάθε περίπτωση εμείς είχαμε πτώση του αιματοκρίτη κι γενική αδυναμία, όπως και μία αίσθηση καψίματος στο σημείο που ακτινοβολείται. Ο μπαμπάς μου άρχισε ν παίρνει σίδηρο για τον αιματοκρίτη και ειδικά συμπληρώματα διατροφής (τα καλύπτουν 100% τα ταμεία) για να βοηθηθεί γενικά με τη διατροφή του. Σε άλλους που γνωρίζω επηρεάζονται και τα λευκά αιμοσφαίρια.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Maryland σε ευχαριστώ πολύ.
Αν διαβάζουν η Ιωάννα και η Μαρία, ελπίζω όλα να πηγαίνουν καλά για τους δικούς τους!
Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ. Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΣΤΑ , ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ.ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ
ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ (ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ).ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΑ ΤΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΣΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ.ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΣΠΑΣΑ , ΒΟΥΡΚΩΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ, ΣΑ ΤΑΙΝΙΑ.ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ; ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ . ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .
ΛΕΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ. ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Ο ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ 27. ΕΚΑΝΕ ΗΔΗ ΜΙΑ ΕΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΟ.ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ. ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΗΤΑΝ ΑΦΟΡΗΤΟΙ . ΕΚΑΝΕ 32 ΣΥΝΕΔΡΕΙΕΣ. ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ.ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ , ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ . ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ 8 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ. ΕΥΧΟΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. ΕΥΧΟΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΡΝΑΝΕ . ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΜΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ , ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ…
ΕΜΦΑΝΙΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΙΜΑΤΟΥΡΙΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΧΩ;L AIMATOS KAI OYRVN EKANA DEN EIXA TIPOTA OYROLOIMVJH EDEIJE. AN EINAI OGKOSSTHN OYRODOXO KYSTH ; PWS THA TO DW; TA EJETASEIS PREPEI NA KANV AKOMA;AYTES FTANOYN; TVRA DEN EXW EMFANISEI KATI
EIXA PRIN DYO XRONIA AIMATOYRIA KRATHSE MIA MERA KAI META APO 6 MHNES TO EMFANISA JANA. TVRA TIPOTA. ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΡΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΤΙ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΚΟΜΑ΄; AN HTAN OGKOS STHN OYRODOXO ΘΑ ΤΟ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΥΡΩΝ:
Καλησπέρα! Λένα μου σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Να ρωτήσω…κάθε φορά που ο μπαμπάς σου κάνει ακτινοβολίες ακολουθεί επανέλεγχος κάποιες μέρες μετά; Επίσης..σας έχουνε πει αν μετά τις ακτινοβολίες θα χρειαστεί να κάνει και χμθ;(προληπτικά, για να μη γίνει και αλλού μετάσταση). Αυτό το τελευταίο με απασχολεί ιδιαίτερα…Καλό βραδάκι σε όλους!
καλησπερα και απο εμενα.μπορει να μην μπαινω να γραψω διαβαζω παντα ολα τα γραπτα και βλεπω τις ανυσηχιες μας ,τις ωρεες στιγμες που περναμε οταν βγαινουμε εξω, τις ελπιδες μας…ολα αποτυπομενα εδω.ειναι πραγματικα υπεροχο να ξερεις οτι καπου θα μιλησεις και θα καταλαβουν πως νιοθεις ακριβως οπως καταλαβαινεις και εσυ για αυτους.Δεν εχω να γραψω τιποτα μεχρι στιγμης για τον πατερα μου.Θελω απλα να ευχηθω σε ολους μας ενα πραγματικα ομορφο πασχα.Να ειμαστε ολοι με οσους αγαπαμε και να ζησουμε οσο πιο καλα μπορουμε την καθε στιγμη.Μακαρι οπως αναστηθηκε ο χριστος να αναστηθουν τα ονειρα μας,οι ελπιδες μας.Χαμογελο παιδια χαμογελο και ολα θα τα καταφερουμε.ΟΛΑ.
Eυα,
σε περιπτωση που σου γραψε στο mail σου η liana τι συμπτωματα παρουσιασε στον καρκινο του εντερου,θα σου ηταν ευκολο να τα γραψεις και σε μενα?
περιμενω εναγωνιως αλλα.. τζιφος
Ευχαριστω
ασπα καλημερα.ο πατερας μου εχει ογκο στην ουροδοχο κυστη.εκανε πολλες εξετασεις και δεν εδειχναν τιποτα.μονο με την αξονικη φανηκε.και πρεπει να βρεις και καλο γιατρο.εμεις γυρνουσαμε απο νοσοκομειο σε νοσοκομειο και δεν μας εδειναν σημασια.αν μενεις θεσσαλονικη μπορεις να κλεισεις ραντεβου στο νοσοκομειο παπαγεωργιου που εχει παρα πολυ καλους ουρολογους.μην το αφησεις παντως.
Νατάσα τι γίνεται με τον μπαμπά σου; Έγινε η εγχείριση; Εύχομαι ό,τι καλύτερο!
Fire
Θα σε διευκόλυνε πολύ νομίζω αν έμπαινες στο http://www.google.gr και πληκτρολογήσεις καρκίνος του εντέρου. Μπορείς να βρείς πάρα πολλές πληροφορίες απο κει. και τα συμπτώματα και όλα. κι εγώ εκεί ψάχνω να βρώ ότι θέλω.εψαχνα και με ενημέρωσε η HODGKIN CAT για το συγκεκριμένο θέμα που ήθελα οτι μπορώ να το βρώ εκεί. Μπές και θα βρείς ότι θες εκεί.
Fire
Τώρα που το θυμήθηκα ο μπαμπάς μιας γνωστής μου είχε καρκίνο στο έντερο. μπορώ να τη ρωτήσω να μου πει πληροφορίες. Αυτή θα μου πει.
θα κανουμε αξονικη την τεταρτη να δουμε αν εχει καναι μεταστασεις και θα στη επομενη εβδομαδα θα χειρουργιθει.το κακο ειναι οτι επινε και πινει παρα πολυ.ποναει και πολυ.θα περιμενουμε.εσεις;
καλησπερα ελπιζω να ειστε ολοι καλα
βικυ μου και ο γιατρος προσπαθει και φαντασου οτι ειναι ο διευθυντης της κλινικης τους πηρε και ο ιδιος αρκετες φορες και μπροστα μου
αλλα τι τα θες ειναι τοσος πολυς ο κοσμος που υποφερει.
ο γιατρος την ωρα που τηλεφωνουσε στο εργαστηριο ειπε θελουμε να δουμε αν θα κανει θεραπεια η οχι !!
υπαρχει περιπτωση να μην κανει??? και αν ναι ποτε συμβαινει αυτο αν γνωριζει κανεις θα παρακαλουσα πολυ να μου απαντησει…………..(μεσα στον πανικο δεν σκεφτικα να ρωτησω τον γιατρο)
strong μου ελπιζω να περασεις υπεροχα και να εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα πολλα φιλια.
Λενα να πανε και σε εσενα ολα κατευχην
ιωαννα δεν εχω λογια ο δικος μου μπαμπας μηνες ηθελε να παει στην εκκλησια στην ιδιαιτερη πατριδα του και οταν επιτελους τα καταφεραμε μπαινοντας μεσα ξεσπασε εκλαψε
εμεινα ξωπησω να κοιταζω ανυμπορη οταν γυρισε το κεφαλι του χαμογελουσε τα ειχε καταφερει πηγε και πηρε δυναμη για οτι μας επιφυλασει το μελλον!!!! ευχομαι να ζησει πολλα χρονια η μανουλα σου και μην ακους για χρονους ζωης η καθε περιπτωση ειναι μοναδικη .πολλα φιλια.
anonymous ευχομαι τα καλυτερα και για σενα και τον μπαμπα σου να ειστε παντα καλα.
καλη ανασταση σε ολους και ευχομαι να ειναι περασουμε πολλες ακομη με τους αγαπημενους μας πολλα φιλια σε ολους.
Strong σ ευχαριστω για το ενδιαφερον!
Πιστεψε με, το google το χω ξεσκισει…Εχω παρει διδακτορικο σ οτι αφορα ασθενειες των εντερων.Απο την εμπειρα μου ομως πιστευω οτι καποιες πληροφοριες που «δινει» το διαδικτυο ειναι υπερβολικες,ισως και να σε φοβιζουν χωρις λογο.
Οπως και η Ευα,ετσι και γω ηθελα να μαθω πληροφοριες απο καποιον που το χει ζησει.. Απο πρωτο χερι δηλαδη
Μαλλον η Liana δεν εχει ξαναμπει στο blog και προφανως γι αυτο δεν εχει γραψει..
Thanx anyway,
Καλο Πασχα!
αγαπητε θαναση Ηλιοπουλε
και να μην θελουμε να κοιταξουμε την κατασταση στα ματια δεν ειναι εφικτο μας κοιταζει αυτη καθως απροσκλητα μας χτυπαει την πορτα και απειλη να μας παρει αγαπημενα προσωπα!!!
Τωρα αν ειμαστε υπερ του δεοντος συναισθηματικοι σε σημειο να χανουμε τα λογικα μας
μονο ο καθενας απο μας ξερει ποση δυναμη εχει καταβαλει για να μην σπασει για να μπορει να χαμογελαει στον ανθρωπο του και να του δινει δυμαμη και
να τρεχει καθε μερα μεσα σε αυτον τον πανικο που λεγεται δημοσια υγεια
να τα καταφερει να τα βγαλει εις περας κατακοπος ξενυχτισμενος με της αγωνιες του να τον κατακληζουν
και αν το βραδυ μπορεσει να ξαπλωσει καμια ωριτσα και πριν τον παρει ο υπνος ξεσπασει και γινει υπερ του δεοντος συναισθηματικος ξερεις μπορει να ειναι ανθρωπος και να ποναει!!!
εχασα τον κολιτο μου 29 χρονων απο καρκινο εχασα τον θειο και τον παπου μου απο καρκινο και ναι την φοβαμαι την παλιοαρωστια την φοβαμαι.
καλη ανασταση και σε εσενα
Maryland σε ευχαριστώ πολύ! Να περάσεισ κι εσύ υπέροχα με την οικογένεια σου!
Fire το είδα κι εγώ οτι σε κάποια θέματα υπερβάλουν αρκετά! Δεν θα μπήκε ακόμη η Λιάνα στο blog! Να είστε όλοι καλά και καλή ανάσταση παιδιά με υγεία!
Maryland θεωρητικά δε χρειάζεται να κάνει χμθ στην περίπτωση που δεν έχουν προσβληθεί οι λεμφαδένες του πνεύμονα (αφου μέσω αυτών γίνονται οι μεταστάσεις). Το διακινδυνεύετε όμως να μη κάνετε τπτ ακόμη κι έτσι; Ακόμη και ο καλύτερος γιατρός δε μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της ασθένειας… O μπαμπάς μου είχε προχωρημένο όγκο με μεταστάσεις στους λεμφαδένες κι έτσι ήταν απαραίτητες οι θεραπείες. Τώρα να δούμε αν ωφελούν πουθενά έτσι όπως έχει η κατάσταση.Καλή Ανάσταση και σε εσένα strong! Υγεία και πολλά χαμόγελα! Νατάσα κι εμείς στην αναμονή για τις ακτινοβολίες. Καλό κουράγιο. Φιλιά σε όλους!