Rocks

Ο Τάσος Μαντέλης παραδέχθηκε 450.000 μάρκα δώρο από την Siemens και τον καλούν να πληρώσει… 7.500 χιλιάδες ευρώ.

Γιατί; Τι νόημα έχει; Τι νόημα έχει αυτή η ποινή;

Τίποτα να μην πληρώσει. Τίποτα.

Δεν κάνω πλάκα, τίποτα απολύτως. Έχω καλύτερη ιδέα:

Να τον κάνουν ξανά υπουργό. Είναι πολύ μάγκας ο Τάσος, θα μας βγάλει από την κρίση – είναι φανερό.

Του κόψανε και το εκλέγειν και εκλέγεστε και στεναχωρήθηκε πολύ όπως γράφανε σωρηδόν τα ρεπορτάζ; να του το δώσουνε πίσω.

Γιατί να μην εκλέγεται;

Έχουμε τον Μαντέλη, τον Τσουκάτο παλιότερα, τον Άκη, και τους κατηγορούμε αντί να τους κάνουμε σημαίες;

Αφού είναι φανερό: Αυτοί είναι οι σωτήρες μας.

Διότι:

  • είτε ο κόσμος θα πει «να καθαρίσει ο Μαντέλης που είναι πολύ μάγκας και ασίκης, και παίρνει δέκα και πλερώνει μία», να τον στείλουμε στας ευρώπας να κάνει κολεγιά με τα άλλα τα λαμόγια που συνεννοούνται μια χαρά τόσα χρόνια,
  • είτε ο κόσμος θα πει «αυτό πάει πολύ, αυτό είναι προσβολή, να καεί το μπουρδέλο η βουλή» και θα αφήσει τα γιαούρτια, και θα πιάσει τις πέτρες.
  • Ένα από τα δύο θα γίνει. Όχι σ’ αυτόν τον Μαντέλη; Όχι σ’ αυτόν. Στον επόμενο ρε αδελφέ. Στον μεθεπόμενο.

    Έχουμε Μαντέληδες, οοουυυ, ένα σωρό. Διευθυντές κατεστραμμένων ταμείων, υπουργούς οικονομικών, πολιτικούς που διόριζαν, διευθυντές εφοριών, διευθυντές δημοσίων….

    Έχουμε Μαντέληδες ένα σωρό.

    Και, κάποια στιγμή, θα γίνουν οι σωτήρες μας αυτοί οι τύποι.

    Είτε έτσι, είτε αλλιώς.

    Να μου το θυμηθείς.

    #noJustice

    7 thoughts on “Ο Σωτήρας μας

    1. To αδίκημα για τη συγκεκριμένη δίκη είναι η ψευδής δήλωση πόθεν έσχες (πλημέλλημα). Φυσικά και εκρεμεί η δίκη για νομιμοποίηση μαύρου χρήματος (κακούργημα). Δεν τελείωσε η υπόθεση.

    2. @Ovel αν δεν πίστευα ότι πρέπει να αθωωθεί, θα σου απαντούσα:

      «Το ξέρω. Πέρα από την κουβέντα, είναι λογικό να είναι πλημμέλημα η ψευδής δήλωση πόθεν έσχες από πολιτικό πρόσωπο, και δη υπουργό, και το μαξιμουμ μου καλείται να πληρώσει να είναι… 7.500 ευρώ – αντί, γι αυτόν και μόνο τον λόγο, να γίνεται δήμευση περιουσίας και βάλε; Είναι στα μάτια σου δίκαιο;»

      Αλλά όπως είπα και πάνω, εγώ είμαι στο κίνημα #freeMantelis. Όχι μόνο αθώος, σημαία.

    3. Πέρα από το γεγονός ότι υποστηρίζω αναφανδόν το κίνημα Free Mantelis (και το Free Akis και το Free Voulgarakis) είμαι της άποψης πως του πολιτικού πρέπει να του κόβεις τον κώλο με το παραμικρό. Οταν ο λαός σού εμπιστεύεται τις τύχες της χώρας απλώς απαγορεύεται να το εκμεταλλευτείς. Και άπαξ και σε πιάσουνε πρέπει να είσαι τελειωμένος. Πολιτικά και οικονομικά. Αλλά ποιος θα τον ψηφίσει αυτόν τον νόμο? Η Βουλή? Μουχαχαχα!

    4. Όπως είπε ο Ovel «του πολιτικού πρέπει να του κόβεις τον κώλο με το παραμικρό». Από εκεί ξεκινά το καθαρό πολιτικό σύστημα.

    5. Εγώ κατά βάθος τον συμπαθώ τον Τάσο. Βγάζει πλέον το ψωμί του δουλεύοντας σκληρά στο μακρινό Ουζμπεκιστάν. Είναι δυνατόν να μην δεις με συμπάθεια έναν οικονομικό μετανάστη, έναν άνθρωπο που ξενιτεύτηκε στην άκρη του κόσμου για να κυνηγήσει μια καλύτερη ζωή;

    6. Τι να σου κάνουν κι αυτοί οι φουκαράδες; (ηθικα φουκαραδες, ε) Το σήμα ερχεται απο την πλανηταρχία εδώ και καμποσες δεκαετίες και μαλλον αργα το ανθίστηκαν τα δικά μας βουλευτάκια/υπουργάκια. Εδώ γινεται πόλεμος και όποιος (προλαβει να) φάει τον αλλο.
      Πόλεμος όπου οι ηττημενοι εχουν ηττηθει προ πολλου, εμείς δλδ, και να μη τρεφουμε αυταπατες.
      (για σατιρα το πηγαινα το σχολιο, αλλα μου βγηκε μακαβριο, συγγνωμη)

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.