Πιστεύω πως κανένας άνθρωπος δεν είναι ανώτερος από κάποιον άλλον, κανένας δεν είναι κατώτερος από κάποιον άλλον. Για κανέναν απολύτως λόγο.

Να ένας καλός λόγος να με βαρέσει κανείς. Για να δούμε και άλλους.

– Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια βασικά δικαιώματα. Είτε είσαι φτωχός, είτε πλούσιος, είτε Άρειος, είτε Μπαγκλαντεσιανός, έχεις δικαίωμα στην Παιδεία, Υγεία, Διατροφή, Στέγη, Επικοινωνία με την καλύτερη δυνατόν μορφή της.

– Το μνημόνιο ήταν στα όρια της εθνικής προδοσίας, όχι (μόνο) για τα γραφθέντα του και τις επιταγές του, αλλά γιατί δεν επικυρώθηκε άμεσα και ξεκάθαρα από τον Ελληνικό λαό. Πιστεύω πως, όσοι το ψήφισαν, ήδη από το πρώτο, έδρασαν χωρίς να έχουν λαϊκή βούληση.

– Κανένας δεν δικαιούται να μιλάει για λογαριασμό μου.

– Ο ρατσισμός είναι βλακώδης ως ιδεολογία. Βλακώδης. Δεν αξίζει καν να ασχοληθώ μαζί της.

– Ο άνθρωπος μπορεί να πιστεύει σε όποια θεότητα θέλει, ή σε καμία – στα πλαίσια που αυτή δεν χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να αλλάξει το βασικό μου πιστεύω, ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Η πίστη του άλλου δεν αντιτίθεται στην δική μου, δεν με προσβάλλει με κανέναν τρόπο. Οφείλω να εκφράσω την δική μου με τρόπο που δεν προσβάλλει τον γείτονά μου.

– Είμαι καραφλός, με μουσάκι, μ’ αρέσουν οι μαύρες μου μπλούζες. Μοιάζω πάρα πολύ σ’ αυτόν (καλά, ψηλό δεν με λες). Δεν προτίθεμαι να αφήσω μαλλί για να διαφέρω. Να αφήσει αυτός 🙂

– Πιστεύω σε όποια οικονομική θεωρία λέει πως και κράτος πρέπει να υπάρχει, για να προστατεύει τους αδύνατους, και ελεύθερη οικονομία πρέπει να υπάρχει, για να δίνει ευκαιρίες στους πιο σκληρά εργαζόμενους, έξυπνους, πετυχημένους. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στο κοινωνικό κράτος, όλοι έχουμε δικαίωμα να πλουτίσουμε μετά από αυτό.

– Ο ανώνυμος κάμεραμαν του σκάι δεν ευθύνεται για τις θέσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ευθύνεται για τις θέσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου.

– Υποστηρίζω απόλυτα και ανεπιφύλακτα τους ομοφυλόφιλους. Δεν χρειάζονται την έγκρισή μου για την σεξουαλική τους προτίμηση, και δεν μπορεί να είναι λόγος σε μία πολιτισμένη κοινωνία να έχουν λιγότερα δικαιώματα από τον διπλανό τους.

– Όλοι έχουν δικαίωμα να πουν την σκέψη τους. Όλοι. Και οι μνημονιακοί, και οι αντιμνημονιακοί, όλοι. Και ο φασίστας έχει δικαίωμα να πει την δική του – άλλο που εγώ δεν ενδιαφέρομαι ιδιαιτέρως να την ακούσω. Αλλά έχει. Αρκεί να μην παραβαίνει κανείς τον πρώτο μου κανόνα.

– Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να είναι ειλικρινείς. Αν πουν ψέματα πρέπει να τους αφαιρείται άμεσα η δημοσιογραφική ταυτότητα.

– Αν κάποιος σφάλλει, υπεύθυνα είναι τα δικαστήρια. Ο νόμος. Αν ο νόμος δεν είναι καλός, αλλάζουμε τον νόμο. Είμαι εναντίον της «δικαιολογημένης» αυτοδικίας. (δικαιολογημένης = δεν είμαι αυτοδίκαια αθώος αν σκοτώσω τον βιαστή του παιδιού μου)

– Ελεγχόμενός μου είναι ΠΑΝΤΑ η αστυνομία, όχι όποιος είναι απέναντί της. Περισσότερα εδώ.

– Ψηφίζω. Το ίδιο επιθυμώ και δι’ ημάς υμάς. Καταλαβαίνω αυτούς που δεν ψηφίζουν, άλλο που θεωρώ ότι δεν πετυχαίνουν τον σκοπό τους.

– Θεωρώ απολύτως λάθος να αγοράζω προϊόντα από την vodafone, την siemens, το mall, την Creta Farm. Δεν θέλω να πληρώνω στην ουσία εταιρίες που χρησιμοποιούν τα χρήματά τους με λάθος τρόπο. Ίσως υπάρχουν και χίλια δυο άλλες, αλλά εγώ, αυτές έχω στοχεύσει.

– Είμαι εναντίον στις κρεμάλες και στο να καεί η Βουλή. Είμαι εναντίον της βουλευτικής ασυλίας, είμαι εναντίον της ατιμωρησίας των υπουργών.

~

Ορίστε. Να κάποιοι λόγοι που θα ήθελες να με βαρέσεις.

Αν με δεις στον δρόμο, και με θυμηθείς, δες την λίστα, τι μπορεί να σε ενοχλεί, και δώστου.

Δεν τρέχω σχεδόν καθόλου, είμαι πεντακόσια κιλά αηδία, δεν μπορώ να σηκώσω χέρι επάνω σου, και, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσω να αμυνθώ σχεδόν καθόλου,

…αυτό που λέμε «θα κάτσω να τις φάω«.

Είτε είσαι νεοναζί, και οι αριστερίζουσες (ή οι γκαίη φρέντλυ) σκέψεις μου σε ενοχλούν, είτε είσαι αντιφασίστας και το καραφλό μου λουκ σε ιντριγκάρει, (ή σου θυμίσω τον φασίστα της γειτονιάς σου), ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

2 thoughts on “Μερικοί καλοί λόγοι.

  1. Αρκούδε μαζί σου στα περισσότερα.

    Δυο διαφοροποιήσεις έχω που αν θες να τις μάθεις, ιδού:

    1) Μη μου εξισώνεις (έστω και έμμεσα ή άθελα) τον φασίστα με τον αντιφασίστα. Δεν νομίζω πως ο τυπικός αντιφασίστας όπως πχ εγώ (και νομίζω κι εσύ) θα σε χτυπήσει λόγω λουκ.

    Υπάρχουν άνθρωποι που θα επιλέξουν τη βία ως αντίδραση ώστε να προστατεύσουν μετανάστες πχ σε περίπτωση διωγμών τους ή ξυλοδαρμών τους από φασίστες. Αυτήν τη βία δεν την καταδικάζω εγώ. Δεν μπορώ να με φανταστώ να χτυπάω άλλον άνθρωπο αλλά εγώ ο χαζομπαμπάς, ο ένας άλλος αρκούδος από τη Νίκαια, όταν δω Χρυσαυγίτη να εξορμεί για να δείρει, να ξεσπιτώσει, να μαχαιρώσει τον γείτονα μου, δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω.

    Πιστεύω πάντως πως από τη στιγμή που το κράτος δεν κάνει κάτι γι’ αυτό και μάλιστα πολλοί λειτουργοί του στέκονται σε μεγάλο βαθμό δίπλα στον φασισμό, πρέπει να «εγερθώ» και με τις όποιες δυνάμεις μου να το υποκαταστήσω και να αντιδράσω. Γι’ αυτό έχω συμμετάσχει δίπλα σε αναρχικούς και κομουνιστές σε όποιες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έχουν γίνει κοντά μου. Για να προστατεύσω τους γείτονες μου και να μπορώ να τους κοιτώ στα μάτια καθημερινά κι όχι γιατί έχω οιαδήποτε όρεξη να πλακωθώ με τους σκατόμυαλους.

    2) Λες «Πιστεύω σε όποια οικονομική θεωρία λέει πως και κράτος πρέπει να υπάρχει, για να προστατεύει τους αδύνατους, και ελεύθερη οικονομία πρέπει να υπάρχει, για να δίνει ευκαιρίες στους πιο σκληρά εργαζόμενους, έξυπνους, πετυχημένους. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στο κοινωνικό κράτος, όλοι έχουμε δικαίωμα να πλουτίσουμε μετά από αυτό».

    Οι αναρχικοί λένε πως όπου υπάρχει κράτος θα υπάρχει και καταπίεση και οι κομουνιστές λένε πως η ελεύθερη οικονομία (ο καπιταλισμός δηλαδή) καταλήγει σε ανισότητες, καταπίεση, κρίσεις. Χοντρικά αυτά και με τα λίγα που γνωρίζω. Η πρακτική εφαρμογή δεν τους διαψεύδει ενώ η δική σου (ρεφορμιστική κάποιοι ίσως την έλεγαν) άποψη, δεν δείχνει να είναι ικανή να «επιβληθεί» στις άλλες. Στο τέλος είτε ο φιλελευθερισμός συγκεντρώνει στρεβλά και μη φιλελεύθερα εξουσίες σε λίγα χέρια εις βάρος του κοινού καλού είτε ο κρατικισμός υπερισχύει και δυναστεύει. Εγώ πάλι δηλώνω (αυτό που εκ’ φύσεως είμαι άλλωστε) μπλεγμένος και προβληματισμένος.

  2. Προφανώς, συμφωνώ.

    Βέβαια, στο 1) η ιδεολογία δεν είναι από μόνη της ικανή να μην ξεφύγει, θέλει και τους αντίστοιχους υποστηρικτές. Εμένα, εσένα, που δεν βαράμε per se, για παράδειγμα. Δεν το θεωρώ δεδομένο, όπως καταλαβαίνεις, για όλους.

    Για το 2, λέω τι ονειρεύομαι. Μπορεί να ονειρεύομαι το ανέφικτο, δεν έχω αντίρρηση, αλλά δεν θέλω να αλλάξω και το όνειρό μου 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.