Ο Biafra και ο Φασιστόμουτρο τονίζουν στα σχόλια ότι δεν είναι η επίσημη απάντηση του Υπουργού στην Βουλή, αλλά απλώς Δελτίο Τύπου, το οποίο μπορεί και να διαφέρει από την επίσημη απάντηση που θα ακολουθήσει. Τους απαντώ, στα σχόλια αλλά χρήσιμο είναι να το λάβεις υπόψιν σου, διαβάζοντας το ποστ.

Έλα να δούμε κάτι μαζί, σε παρακαλώ. Θέλω λίγο την παρέα σου, να μου πεις τι δεν καταλαβαίνω σωστά.

~

Το βράδυ της Παρασκευής Κυριακής 30 Σεπτέμβρη, στην Αθήνα, μία ομάδα ατόμων, σε μηχανές, πραγματοποιεί αντιφασιστική, για άλλους πορεία, για άλλους περιπολία. Η μία πλευρά λέει πως βρίσκουν δύο έλληνες, κατοίκους περιοχής, και αναίτια τους χτυπάνε, η άλλη πλευρά λέει πως οι δύο ήταν ακροδεξιοί, που έσπαγαν κατάστημα μετανάστη και τους πέτυχαν στο έργο.

Όπως και να έχει, ξεκινάνε επεισόδια μεταξύ τους.

Έχουν προφανώς την σημασία τους όλα αυτά, αλλά περίμενε, γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Προσπέρασέ το, λοιπόν.

Μια ομάδα της ΔΙΑΣ, επεμβαίνει, και επιτίθεται στην μηχανοκίνητη. Οι περιγραφές είναι πολλές, αντικρουόμενες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι 15 συλληφθέντες.

Είναι αρκετά αποστειρωμένα όλα αυτά όπως στα λέω; Πάμε παραπέρα.

Οι συλληφθέντες καταγγέλλουν ότι στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, υπόκεινται σε, ξυλοδαρμούς, λεκτική βία, εξευτελισμό, ακόμα και βασανισμούς με taser (είναι εκείνα τα ηλεκτροφόρα καλώδια, που έχουν καμιά φορά οι αστυνομικοί των άλλων, κυρίως, χωρών. Καρφώνονται με αγκίστρια στο κορμί, και διαχέουν μέσα του ισχυρή δόση ηλεκτρισμού, για την ακινητοποίηση του θύματος. Είναι, σε περιπτώσεις, ακόμα και θανατηφόρα)

Οι συλληφθέντες, περνούν από εισαγγελέα. Κατά την παραμονή τους εκεί, γίνονται επεισόδια στα οποία συμμετέχουν συγγενείς, φίλοι τους, και αστυνομικές δυνάμεις. Οι πολίτες καταγγέλλουν σωρεία νομικών και αστυνομικών παραβάσεων, ενώ ούτε η ΕΛΑΣ, ούτε η εισαγγελία έχουν εκδώσει Δελτία Τύπου. Γίνονται και εκεί, κάποιες συλλήψεις.

Σε κούρασα. Το φαντάζομαι. Και γω κουράστηκα λίγο, στην προσπάθειά μου να μείνω όσο το δυνατόν αποστασιοποιημένος, γιατί, σου ξαναλέω, η ουσία δεν έχει έρθει ακόμα (φαντάσου).

Συνεχίζω.

Μέσα από όλες αυτές τις καταγγελίες, μία ομάδα βουλευτών του Σύριζα, κάνει στην βουλή την εξής ερώτηση:

Προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Κακοποίηση και βασανισμός των συλληφθέντων αντιφασιστών στη ΓΑΔΑ

Το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου σε αντιφασιστική μοτοπορία έγιναν συλλήψεις 15 πολιτών οι οποίοι μεταφέρθηκαν με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού στην ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με καταγγελίες η σύλληψή τους έγινε υπό συνθήκες απίστευτης βίας και τρομοκρατίας, καθώς οι άνδρες της ομάδας Δέλτα διεμβόλισαν με τις μηχανές τους την πορεία, έριξαν κάτω τους αναβάτες και συνέχισαν να τους ξυλοκοπούν ακόμα και αφού τους είχαν περάσει χειροπέδες. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες οι αστυνομικοί έκαναν χρήση και ηλεκτρονικού όπλου (taser).

Στην ΓΑΔΑ , σύμφωνα και με καταγγελίες των συνηγόρων τους, οι συλληφθέντες ξυλοκοπήθηκαν εκ νέου και μαζί με αισχρά σεξιστικά σχόλια υπέστησαν καταναγκασμούς που παραπέμπουν σε τόπο βασανιστηρίου και όχι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί πολλά περιστατικά από τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής στα οποία η αστυνομία δείχνει ανοχή ή σε ορισμένες περιπτώσεις και συνεργασία. Αντιθέτως δείχνει αξιοσημείωτη σπουδή στην προσαγωγή και σύλληψη αντιφασιστών συνοδευόμενη από την κακοποίησή τους.
Επειδή θεωρούμε ότι η αστυνομία δρα κατόπιν συγκεκριμένων εντολών και δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτος μηχανισμός καταστολής και βίας, σας θέτουμε προ των ευθυνών σας, γιατί τέτοια φαινόμενα αποτελούν εκτροπή από τη νομιμότητα και τη δημοκρατική λειτουργία της αστυνομίας.
Ως εκ τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Θα διεξαχθεί έρευνα για την κακοποίηση που υπέστησαν οι συλληφθέντες μέσα στη ΓΑΔΑ;

2. Θα πάρει μέτρα ώστε να ελεγχθούν άμεσα όσοι προέβησαν στις παραπάνω ενέργειες;

3. Είναι σε γνώση ή υπό τον έλεγχο του υπουργού η απαράδεκτη για το δημοκρατικό μας πολίτευμα κατάσταση που καταγγέλλεται για την ΓΑΔΑ;

4. Γιατί την 1η Οκτωβρίου ,στα δικαστήρια της Ευελπίδων, η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα και με εξαιρετική αγριότητα στους συγκεντρωμένους συγγενείς και φίλους των κακοποιημένων συλληφθέντων;

Οι ερωτώντες βουλευτές:
Τσουκαλάς Δημήτρης
Κουράκης Τάσος
Κανελλοπούλου Μαρία
Kατριβάνου Βασιλική
Σταμπουλή Αφροδίτη

[από εδώ]

Λοιπόν: Έχουν γίνει αυτά που σου περιγράφω, και πέντε βουλευτές του Σύριζα (μόνο του Σύριζα, κανένα άλλο κόμμα δεν συμμετείχε), απορούν.

Βασικά, και εγώ απορώ. Έγιναν αυτά τα πράγματα; Πράγματι, βασανίζονται συλληφθέντες στην ΓΑΔΑ; Είναι δυνατόν; Τους ασκείται βία; Δεν εξετάζω αν είναι αθώοι, ή ένοχοι, σου θυμίζω. Σύμφωνα με κάθε αξιοπρεπή συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συλληφθείς, δεν βασανίζεται. Ούτε αν είναι ο Άκης, ούτε αν είναι ο Ψωμιάδης, ούτε αν είναι ο Δουρής, ούτε αν είναι δεκαεπτάχρονος πιτσιρικάς.

Όπότε, τα ερωτήματα είναι εύλογα: Υπάρχουν καταγγελίες, και μάλιστα επώνυμες και νομικά κατοχυρωμένες. Θα γίνει ΕΔΕ; Θα υπάρξουν κυρώσεις; Το ξέρει ο Υπουργός; Γιατί έγιναν τα δεύτερα επεισόδια την 1/10;

Εγώ καλύπτομαι απόλυτα από την ερώτηση των βουλευτών του Σύριζα. Ξέχνα ότι είναι του Σύριζα: Πες ότι την έκανα εγώ. Και αν απορείς και εσύ, πες ότι την έκανες και εσύ.

~

Σήμερα, εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, από το γραφείο του κ. Δένδια:

Για τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς η έννοια «νομιμότητα» δεν υφίσταται, την οποία επιμελώς αποφεύγει σε κάθε ανακοίνωσή του, όπου μονότονα επαναλαμβάνει τα ίδια αβάσιμα επιχειρήματα. Αλλά αν μη τι άλλο αποτελεί μνημείο θρασύτητας να εξαπολύει κατηγορίες το συγκεκριμένο κόμμα για… ανοχή στις «μαφίες» που δρουν στον Άγιο Παντελεήμονα, αφού προηγουμένως αντιδρούσε και εξακολουθεί να αντιδρά στην επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως ακριβώς αντιδρά η Χρυσή Αυγή, σε μία παράδοξη σύμπλευση.

Για τον ίδιο λόγο – και αφού πρόσφατα τάχθηκε επισήμως με ανακοίνωση της «Επιτροπής Δικαιωμάτων του κατά της αποκάλυψης των ονομάτων ταραχοποιών και κουκουλοφόρων – ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να τάσσεται ανερυθρίαστα με όσους συμπλέκονται στους δρόμους, από το ένα άκρο του πολιτικού συστήματος εναντίον του άλλου. Να υπενθυμίσουμε στους ανιστόρητους ότι αυτό ακριβώς συνιστά τον κίνδυνο για επανάληψη των φαινομένων τύπου Βαϊμάρης, από τους εξτρεμιστές του πολιτικού συστήματος.

Αλλά τον συγκεκριμένο κίνδυνο για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι αποφασισμένο να τον αποτρέψει, με την στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών.

Ο ελληνικός λαός, με την ωριμότητα που επιδεικνύει, απαιτεί την επιβολή της νομιμότητας προς πάσα κατεύθυνση. Και αυτό θα πράξουμε, αδιαφορώντας για τους αμετανόητους νοσταλγούς ολοκληρωτικών καθεστώτων που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα ή για τους πολιτικούς μέντορες των πάσης φύσεως «μπαχαλάκηδων»

Αυτό. Τελείωσε. Καμία άλλη γραμμή, παράγραφος, δεύτερη σελίδα, τίποτα.

Αυτό είναι όλο. Αυτή είναι η απάντηση.

Κάνε μου την χάρη, σε βάζω σε κόπο, το ξέρω – ξαναδιάβασέ την. Διάβασε πρώτα την ερώτηση, που κάνουν (κοινοβουλευτικά, σου θυμίζω, απόλυτα θεσμικά) οι βουλευτές, και διάβασε πάλι την απάντηση.

Κατάλαβες; Ωραία. Γιατί ετοιμάζομαι να πάω στο ζουμί, και να σου πω τι κατάλαβα εγώ.

~

Ο αγαπητός Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, απάντησε.

Σου φαίνεται πως περί άλλων τυρβάζει, αλλά θεωρώ ότι απάντησε.

Ναι, έγιναν οι καταγγελθέντες βασανισμοί. Έγιναν. Όλοι τους, όπως περιγράφονται. Όλοι. Ναι, ο Υπουργός έχει λάβει γνώση. Γνωρίζει. Όχι, δεν προτίθεται να διεξαγάγει έρευνα. Δεν προτίθεται να τιμωρήσει κανέναν, οι αστυνομικοί δεν θα έχουν ούτε επίπληξη. Ναι, επιτέθηκε απρόκλητα και με εξαιρετική αγριότητα στους συγκεντρωμένους συγγενείς και φίλους των κακοποιημένων συλληφθέντων η αστυνομία, και όχι, δεν προτίθεται ούτε εκεί, ούτε έρευνα να διατάξει, ούτε να τιμωρήσει τους υπευθύνους. Αλλά ας τα αφήσουμε όλα αυτά. Εσείς δεν δικαιούστε να ρωτάτε.

Όχι; νομίζεις ότι δεν είπε αυτά; Δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι είναι σαφές:

– Θα διεξαχθεί έρευνα για την κακοποίηση που υπέστησαν οι συλληφθέντες μέσα στη ΓΑΔΑ;
– Δεν υφίσταται η έννοια νομιμότητα για τον Σύριζα, είναι μνημείο θρασύτητας να αντιδρά, ενώ παραδόξως συμπλέκει με την Χρυσή Αυγή κατά του Ξένιος Ζεύς.

– Θα πάρετε μέτρα ώστε να ελεγχθούν άμεσα όσοι προέβησαν στις παραπάνω ενέργειες;
– Ο Σύριζα δεν διστάζει να τάσσεται ανερυθρίαστα με όσους συμπλέκονται στους δρόμους.

-Είναι σε γνώση ή υπό τον έλεγχο του υπουργού η απαράδεκτη για το δημοκρατικό μας πολίτευμα κατάσταση που καταγγέλλεται για την ΓΑΔΑ;
– Είστε ανιστόρητοι, εξτρεμιστές, και υπεύθυνοι για φαινόμενα τύπου Βαϊμάρης.

– Γιατί την 1η Οκτωβρίου ,στα δικαστήρια της Ευελπίδων, η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα και με εξαιρετική αγριότητα στους συγκεντρωμένους συγγενείς και φίλους των κακοποιημένων συλληφθέντων;
– Είστε πολιτικοί μέντορες των πάσης φύσεως «μπαχαλάκηδων»

Κατ’ αρχάς μοιάζει ωσαν ο Υπουργός να κινείται απλώς πολιτικά απέναντι σε ένα πολιτικό χώρο που, να το θέσω κόσμια, δεν συμπαθεί. Θα αδιαφορούσα παντελώς, ή ακόμα-ακόμα θα δεχόμουν να μελετήσω την ορθότητα κάποιων εκ των παρατηρήσεών του, αν δεν υπήρχε μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια:

Δεν ζητήθηκε η γνώμη του για τον Σύριζα.

Είναι αρκετά προβεβλημένος πολιτικός, και είχε στο παρελθόν, θα έχει και στο μέλλον, δυστυχώς ή ευτυχώς, όπως το δει κανείς, άφθονες ευκαιρίες να μας πει για ποιους λόγους δεν θα δεχόταν ποτέ να γίνει μέλος του πολιτικού αυτού χώρου. Σεβαστοί, αυτοί οι λόγοι, αν και κατά βάση, αδιάφοροι.

Αλλά δεν ρωτήθηκε γι’ αυτό ο κ. Δένδιας.

Δεν ρωτήθηκε ΚΑΝ ο κύριος Δένδιας.

Η ερώτηση ήταν ξεκάθαρα προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Ξεκάθαρα.

Αφορά μέρος των αρμοδιοτήτων του, η ερώτηση έρχεται (ξανατονίζω: θεσμικά) από κόμμα στην βουλή, και οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα, με ένα, δύο, τρία, τέσσερα.

– Ναι, θα διεξαχθεί έρευνα. Φυσικά, θα παρθούν μέτρα. Όχι, εξ’ου και η έρευνα που έχω ζητήσει. Έχει, επίσης, διεξαχθεί έρευνα.

Μου πήρε 5» να την γράψω – εγώ, που ούτε βουλευτής είμαι, ούτε υπουργός, ούτε λόγους γράφω, ούτε υπεύθυνος είμαι απέναντί σε κανέναν. Απλό, κατανοητό, σαφές. Δεν είναι ανάγκη καν να είναι ειλικρινές.

Αλλά ο κύριος Δένδιας, ο Υπουργός, δεν έχει διάθεση να το παίξει ειλικρινής.

Για να δούμε σε ποιους δεν απαντάει.

Κατ’ αρχάς, σε βουλευτές, εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Επίσης, δεν απαντά στους συνηγόρους των κατηγορουμένων. Δεν απαντά στα θύματα, ή, έστω, στα «θύματα». Τελος, δεν απαντά σε μένα. Και σε σένα.

Ψάχνω για ένα ευγενικό κλείσιμο. Στο μυαλό μου έρχονται διαρκώς οι λέξεις «αν δεν απαντηθεί θεσμικά, θα απαντηθεί στους δρόμους το ερώτημα, πάντως θα απαντηθεί – και υποπτεύομαι ότι αυτό, ακριβώς, επιθυμεί -ενδόμυχα ή μη- ο Υπουργός«, αλλά δεν θέλω να είμαι δυσοίωνος. Οι εναλλακτικές μου είναι πως ο Υπουργός είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την έκβαση, πως, απλώς, δεν είδε τι του έγραψαν και το υπέγραψε, πως αδιαφορεί για τις πράξεις του, και/ή πως δεν αντιλαμβάνεται την βαρύτητά τους.

Σε κάθε περίπτωση δεν ξέρω τι είναι καλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, επίσης, ο Υπουργός ξέρει ότι γίνονται βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ, δεν ενοχλείται απ’ αυτό, και δεν προτίθεται να δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

~

Σου χρωστάω και κάτι ακόμα. Σου είπα πως δεν θα ασχοληθώ με το αν είναι αθώοι, ή ένοχοι των κατηγοριών. Φυσικά, εσύ είσαι σίγουρος πως είναι ένοχοι – γιατί, τους συνέλαβε το κράτος, ή γιατί ήταν εκεί. Δεν θα είναι ο αδελφός σου, ο φίλος σου, ο πατέρας σου – ή εσύ, γιατί αυτοί δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Δεν έχεις να ανησυχείς ότι δικός σου άνθρωπος θα ανέβει τους ορόφους της ΓΑΔΑ για να κλειστεί σε ένα κελί παρέα με ανισόρροπους, ατιμώρητους ανθρώπους που κρατάνε στα χέρια τους, ξέρω γω, taser και έχουν την κυβερνητική άδεια να το χρησιμοποιήσουν.

Εσύ, είσαι αθώος. Οι αθώοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Είσαι σίγουρος;

Είσαι σίγουρος;

Είσαι σίγουρος;

Είσαι σίγουρος;

Είσαι σίγουρος;

Υστερόγραφο: Αυτό είναι ένα teaser:

Υστερόγραφο δύο:

Υστερόγραφο τρία: Για να καταλάβεις πως σκέφτομαι, πάντα είναι χρήσιμο να διαβάσεις αυτό: «Εγώ, το αφεντικό«

62 thoughts on “Ξέρει, και δεν ενοχλείται.

 1. Ευπρόσδεκτη η ευχή, και σεβαστός ο στόχος σου να εμποδίσεις την κατάχρηση εξουσίας. Αφού όμως μιλάς για τους αποκίνοντες στόχους καθενός μας, επίτρεψέ μου να εκθέσω ο ίδιος τον δικό μου: ο στόχος όσων έγραψα δεν ήταν να βγάλω το λαϊκισμό από την πολιτική.
  Θα το πω ευθέως: ο στόχος μου ήταν να στηρίξω πολιτικά τον Δένδια απέναντι σε μια – κατά τη γνώμη μου – άδικη επίθεση. Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος και η πολιτική που ακολουθεί («επιβολή της νομιμότητας και στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος» όπως λέει και στο δελτίο τύπου) είναι η τελευταία μας ελπίδα πριν από ένα νέο εμφύλιο. Τόσο απλά.
  Αν αυτό σου φαίνεται υπερβολή, διάβασε τι έγραψε κάποιος παραπάνω: «αν συνεχίσει αυτό το χάος η απάντηση θα έρθει με αίμα και πολύ μεγάλο κόστος. Αλλά η απάντηση ΠΡΕΠΕΙ να έρθει γιατί πλέον αυτό που ζούμε δεν λέγεται Δημοκρατία». Δηλαδή ο φίλος ΘΕΛΕΙ να έρθει απάντηση αιμάτινη και με κόστος. Και θεωρεί ότι δεν έχουμε δημοκρατία, επειδή δεν επιτράπηκε σε μια μοτοπορεία Χ πολιτικών αντιλήψεων να πάει οργανωμένα να επιτεθεί σε μια πολιτική ομάδα Υ πολιτικών αντιλήψεων, και επειδή η αστυνομία διέλυσε βιαίως τη συμπλοκή κάνοντας και συλλήψεις.
  Και γενικά το σύνολο σχεδόν των σχολιαστών σου, άνθρωποι αρκετά υψηλού επιπέδου όπως κι εσύ άλλωστε, ενστερνίζονται αυτή την παράλογη λογική. «Τους δίνει το πράσινο φως να βαράνε Συριζαίους, και μάλιστα να τους βασανίζουν κιόλας». Τι κι αν έδειξα παράγραφο παράγραφο, με παραπομπές από την Αυγή μάλιστα, πόσο πλαστή ήταν αυτή η εικόνα; Τίποτα. «Μπράβο Αρκούδε, καλά τα λες. Κατάχρηση εξουσίας».
  Λοιπόν να εξηγηθούμε: όσο είναι απαράδεκτο να κυνηγάει η ΧΑ μετανάστες και καταληψίες, άλλο τόσο είναι απαράδεκτο να ξεκινάει μοτοπορεία «αντιφασιστών» να επιτεθεί στους χρυσαυγίτες. Στη δημοκρατία μιλάμε με επιχειρήματα και όχι με μπουνιές και μαχαιριές. Αν μερικά παιδάκια δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό κι έχουν όρεξη να «μετρηθούν» με τους φασίστες στους δρόμους, έχω να τους πω κατ’ αρχήν να το ξανασκεφτούν, γιατί η ιστορία δείχνει ότι στις εκτροπές τελικά βγαίνουν κερδισμένοι οι φασίστες. Και δεύτερον, ότι όταν η αστυνομία τους διαλύει βιαίως, είτε αυτούς είτε τους χρυσαυγίτες, θα έχει την υποστήριξη ημών των υπολοίπων. Και τα παράπονα για δυο σφαλιάρες θα έρχονται πια σε δεύτερη μοίρα, όταν κινδυνεύει η ίδια η δημοκρατία.
  Αυτά. Καλή τύχη κι από μένα, γιατί μάλλον θα τη χρειαστούμε όλοι.

 2. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι «μια ομάδα Χ πολιτικών αντιλήψεων», είναι εγκληματίες και ντροπή για την ανθρωπότητα, το να αφήνονται ανενόχλητοι δε διαφέρει σε τίποτα από το να αφήνονται ανενόχλητοι παιδεραστές. Δεν υπάρχει καμία συμμετρία. Κι εσύ Κωνσταντή που «μπροστά στη Δημοκρατία δε θα κάνεις φασαρία για δυο σφαλιάρες», ούτε αν στη χώνανε στον κώλο δε θα την αναγνώριζες τη Δημοκρατία.

 3. 1. Οι χρυσαυγίτες είναι πράγματι εγκληματίες, και θα ήμουν ευτυχέστατος αν η οργάνωσή τους ήταν εκτός νόμου. Αυτό όμως δε νομιμοποιεί κανέναν άλλο να τους ασκεί βία, εκτός από τις νόμιμες αρχές, όταν και όπως απαιτείται. Και για όποιον λέει ότι οι αρχές δεν κάνουν τίποτα, καλύπτουν τους χρυσαυγίτες κλπ., παραπέμπω και πάλι στο λινκ της Αυγής παραπάνω, που λέει για συλλήψεις χρυσαυγιτών στο Βόλο. Επίσης θυμίζω ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ήδη γνωμοδότησε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Κασιδιάρη, του Γερμενή, του Ηλιόπουλου και του Μπαρμπαρούση, και αναμένεται σχετική απόφαση της Ολομέλειας που θα επιτρέψει την ποινική τους τιμωρία, όπως ζήτησε ο Άρειος Πάγος (του Κασιδιάρη η δίωξη αφορά παλιό ξυλοδαρμό στην Πανεπιστημιούπολη, των Γερμενή – Ηλιόπουλου τα γεγονότα της Ραφήνας και του Μπαρμπαρούση ανάλογο γεγονός στο Μεσολόγγι). Αρα λοιπόν θα τιμωρηθούν, αλλά όπως προβλέπει το δημοκρατικό κράτος δικαίου και όχι οι χουλιγκάνικες αντεκδικήσεις.
  2. Συμμετρία σαφώς υπάρχει μεταξύ των άκρων. Συνίσταται στην αποδοχή της βίας ως τρόπου πολιτικής δράσης. Όταν κι εσύ λες ότι είναι κακό «να αφήνονται ανενόχλητοι» οι χρυσαυγίτες, αυτό λες κι εσύ. Αποδέχεσαι τη βία ως τρόπο πολιτικής δράσης. Και μη μου αρχίσεις διακρίσεις «επαναστατικής» και «αντεπαναστατικής» βίας και κολοκύθια με τη ρίγανη. Και οι χρυσαυγίτες αντισυστημικούς και επαναστάτες θεωρούν τους εαυτούς τους, δε λέει κάτι αυτό.
  Λοιπόν η δημοκρατία δε δέχεται τη βία ως τρόπο πολιτικής δράσης, όποιο πρόσημο ή πρόσχημα και αν χρησιμοποιεί. Οι πολιτικές απόψεις εκφράζονται ειρηνικά, το κράτος έχει το μονοπώλιο της νόμιμης βίας, και όποιος άλλος θέλει να επιβάλλει πολιτικές απόψεις με τη βία, καταστέλλεται νόμιμα. Αυτό είναι Δημοκρατία, και εγώ την αναγνωρίζω πάρα πολύ καλά. Αν δεν την αναγνωρίζεις εσύ, είναι μάλλον γιατί σου τη χώσανε εσένα στον κ… όταν προσπάθησες να την αμφισβητήσεις με τη βία. Και πολύ καλά σου κάνανε.

 4. @Κωνσταντής
  Με συγχωρείς κι όλας αλλά μπούρδες!
  Το θέμα δεν είναι αν βασανίστηκαν ΣΥΡΙΖΑίοι, ΚΚΕδες, Ταλιμπάν ή Ελοχίμ, το θέμα είναι μία ξεκάθαρη καταγγελία για βασανισμό και η απάντηση του υπουργού που επίσης ξεκάθαρα καλύπτει (πιθανά έστω) βασανιστήρια αρνούμενος να λάβει σοβαρά μία σοβαρότατη καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  Δέχεσαι την πιθανότητα λοιπόν να μπορεί η αστυνομία να βασανίζει κρατουμένους και τον υπουργό αντί να λάβει σοβαρά την καταγγελία να επιτίθεται στον καταγγέλλων.

  Όλα τα άλλα περί άκρων, βίας και διάφορα άλλα ανήκουν σε άλλη κουβέντα και καμία σχέση δεν έχουν με την ουσία του θέματος.

 5. Ποια «ξεκάθαρη καταγγελία για βασανισμό»; Πλάκα κάνεις;
  Και όχι, καθόλου δε δέχομαι την πιθανότητα να βασανίζει η αστυνομία κρατουμένους. Μάλλον δε διάβασες τι έγραψα στο δεύτερο σχόλιό μου προς τον Αρκούδο, οπότε το επαναλαμβάνω όλο μήπως και διαπεράσει τις παρωπίδες σου:
  «Ξεκινώ λέγοντας ότι συμφωνώ μαζί σου επί της αρχής: ΑΝ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης γινόταν δέκτης μιας συγκεκριμένης καταγγελίας για βασανιστήρια, θα περίμενα κι εγώ να τοποθετηθεί επ’ αυτής (όχι μόνο σε είκοσι μέρες στη Βουλή, αλλά και) αμέσως στο σχετικό δελτίο τύπου, ακριβώς επειδή το θέμα “βασανιστήρια” είναι μείζον.
  Ας δούμε όμως τι ακριβώς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ:
  “Στην ΓΑΔΑ, σύμφωνα και με καταγγελίες των συνηγόρων τους, οι συλληφθέντες ξυλοκοπήθηκαν εκ νέου και μαζί με αισχρά σεξιστικά σχόλια υπέστησαν καταναγκασμούς που παραπέμπουν σε τόπο βασανιστηρίου και όχι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής”.
  Είναι η μόνη παράγραφος όπου χρησιμοποιείται ο όρος “βασανιστήριο”, και μάλιστα χρησιμοποιείται προσεκτικά: δε λέει “υπέστησαν βασανιστήρια” ούτε πολύ περισσότερο τα προσδιορίζει. Λέει “υπέστησαν καταναγκασμούς που παραπέμπουν σε τόπο βασανιστηρίου”. Τι θα μπορούσαν άραγε να είναι αυτοί οι “καταναγκασμοί”; Θα μπορούσαν π.χ. να είναι αυτά που καταγγέλλονται στο λινκ που έδωσες για τη δίκη (http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17697&pos=4&cat_id=48), όπως τα συνεχή δεσμά με χειροπέδες. Καταναγκασμοί, όχι βασανιστήρια. Και είμαι 1000% σίγουρος ότι αν είχε συμβεί πραγματική πράξη βασανιστηρίου (όπως π.χ. η εσκεμμένη σαδιστική χρήση του taser εντός ΓΑΔΑ και όχι στο δρόμο υπό συνθήκες συμπλοκής) ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ανέβει (δικαίως) στα κεραμίδια να φωνάζει και η λέξη “βασανιστήριο” θα φιγουράριζε 4-5 φορές μέσα στο κείμενο και όχι μία μόνο (και αυτή εμμέσως και τραβηγμένη από τα μαλλιά).
  Άρα λοιπόν η χρήση του όρου “βασανιστήρια” είναι κι αυτή προπαγανδιστική, όπως είναι και το υπόλοιπο εισαγωγικό κείμενο. Σοβαρή καταγγελία για βασανιστήρια δεν υπάρχει, και άρα δε νομίζω ότι όφειλε να τοποθετηθεί επ’ αυτής ο Δένδιας. Είπαμε να υπάρχει ευαισθησία για το θέμα, αλλά δεν χρειάζεται κι ένας μίνιμουμ βαθμός τεκμηρίωσης της καταγγελίας πριν απαιτήσουμε να τοποθετηθεί επ’ αυτής ο υπουργός “αμέσως”;
  Κατά τα άλλα, εγώ δεν αποκλείω τίποτα ούτε υποθέτω ότι όλα βαίνουν καλώς. Ειδικά σφαλιάρες/ξυλοδαρμοί και σεξιστικά υπονοούμενα είναι πιθανό (βάσει της εμπειρίας) να αληθεύουν, καλώς ελέγχει όποιος ελέγχει και ο Δένδιας υποχρεούται να το ψάξει και να απαντήσει. Αλλά όπως είπα και πριν, θεωρώ ότι η ερώτηση έχει και στοιχεία προπαγάνδας, και σε αυτήν απαντά ο Δένδιας».

 6. @Κωνσταντής
  «συνέχισαν να τους ξυλοκοπούν ακόμα και αφού τους είχαν περάσει χειροπέδες»
  «Στην ΓΑΔΑ , σύμφωνα και με καταγγελίες των συνηγόρων τους, οι συλληφθέντες ξυλοκοπήθηκαν εκ νέου»
  «Το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί πολλά περιστατικά από τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής στα οποία η αστυνομία δείχνει ανοχή ή σε ορισμένες περιπτώσεις και συνεργασία.»
  «1. Θα διεξαχθεί έρευνα για την κακοποίηση που υπέστησαν οι συλληφθέντες μέσα στη ΓΑΔΑ;»

  Πόσο πιο σαφές το θέλεις;
  Επαναλαμβάνω λοιπόν, μπούρδες!

  Και μόνο ότι επιλέγεις ένα απόσπασμα που σε βολεύει δείχνει πολλά.

  Απλά έχεις αποφασίσει πως προτιμάς μία ασύδοτη αστυνομία που επιτίθεται με κάθε τρόπο σε εκείνους που εσύ θεωρείς «κακούς».

  Ιστορικά σκέψου που έχει οδηγήσει αυτό.
  Ή μήπως το ξέρεις και επιλέγεις να το αγνοήσεις όπως τα αποσπάσματα της ερώτησης που παραθέτω;

 7. Συνεχίζεις να χρησιμοποιείς προσβλητικά τον όρο «μπούρδες», αλλά βλέπω με ενδιαφέρον ότι, όπως και ο Αρκούδος πριν από σένα, έπαψες να χρησιμοποιείς τον όρο «βασανιστήρια» μόλις μπήκαμε στις λεπτομέρειες της «ξεκάθαρης καταγγελίας».
  Σε αυτά που γράφεις τώρα είχα ήδη απαντήσει με το πρώτο μου σχόλιο, το οποίο παραθέτω ξανά, αφού και πάλι φαίνεται ότι θεωρείς περιττό να διαβάσεις πρώτα τις απόψεις με τις οποίες αντιπαρατίθεσαι:
  «…στις δύο πρώτες παραγράφους της ερώτησης ΣΥΡΙΖΑ (που δεν αφορούν καθόλου τα συμβάντα στη ΓΑΔΑ αλλά πριν τη ΓΑΔΑ) παραποιείται η αλήθεια. Π.χ. όταν γράφει απλά ότι “σε αντιφασιστική μοτοπορία έγιναν συλλήψεις 15 πολιτών” αποσιωπάται ότι η μοτοπορεία είχε ξεκινήσει από τα Εξάρχεια για να φτάσει στον Αγ. Παντελεήμονα και να επιτεθεί σε χρυσαυγίτες, όπως και πράγματι έκανε, με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να μεταφερθούν στο ΚΑΤ (στοιχεία από την υπεράνω υποψίας “Αυγή” http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=717370). Αποσιωπά επομένως ότι η αστυνομία κλήθηκε να διαλύσει συμπλοκή “αντιφασιστών” – χρυσαυγιτών, και όχι μια αθώα μοτοπορεία.
  Επίσης όταν λέει ότι “η σύλληψή τους έγινε υπό συνθήκες απίστευτης βίας και τρομοκρατίας, καθώς οι άνδρες της ομάδας Δέλτα διεμβόλισαν με τις μηχανές τους την πορεία, έριξαν κάτω τους αναβάτες και συνέχισαν να τους ξυλοκοπούν ακόμα και αφού τους είχαν περάσει χειροπέδες”, αποσιωπά ότι την πορεία- επίθεση αποτελούσαν 40 μηχανάκια (επίσης κατά την Αυγή), και επομένως ήταν απόλυτα λογικό (και νόμιμο) για τη σύλληψη των αναβατών τους οι Δελτάδες να τους ρίξουν κάτω – εκτός αν ξέρεις άλλον τρόπο να τους συλλάβουν. Αν τους ξυλοκόπησαν αφότου τους φόρεσαν χειροπέδες είναι ελεγκτέοι, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι φυσιολογικότατες και νομιμότατες ενέργειες, στις οποίες η ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει το twist “απίστευτη βία και τρομοκρατία”. Και φυσικά το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν οι Δελτάδες αν πήγαιναν οι χρυσαυγίτες να κάνουν ντου στα Εξάρχεια.
  Και εδώ κολλάει το επόμενο σημείο προπαγάνδας: “Το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί πολλά περιστατικά από τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής στα οποία η αστυνομία δείχνει ανοχή ή σε ορισμένες περιπτώσεις και συνεργασία. Αντιθέτως δείχνει αξιοσημείωτη σπουδή στην προσαγωγή και σύλληψη αντιφασιστών συνοδευόμενη από την κακοποίησή τους”.
  Γνωστό και χιλιοτραγουδισμένο ποιηματάκι ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών εξαρχειακών δυνάμεων. Πλην όμως, στο παραπάνω λινκ της Αυγής διαβάζουμε (για άλλο περιστατικό συμπλοκής στο Βόλο) ότι “από το σημείο προσήχθησαν 7 χρυσαυγίτες και 4 αντιεξουσιαστές”, ενώ και για την επίμαχη συμπλοκή εγώ διάβασα αλλού (η Αυγή δεν το λέει) ότι οι 15 προσαγωγές ήταν και από τις δύο πλευρές. Να θυμίσω δε, ότι ο Δένδιας πρόσφατα απέσυρε τους αστυνομικούς – φρουρούς από τους βουλευτές της ΧΑ, αντιπαρατέθηκε με τον Κασιδιάρη στη Βουλή (“τάγματα εφόδου” κλπ) και γενικώς τους έχει ενοχλήσει τόσο, ώστε έχουν λυσσάξει να του βγάζουν “ειδήσεις” τύπου “είναι Μασόνος”, “συμμετέχει σε σκάνδαλο στην Κέρκυρα” κλπ. Αρα καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο (ή μάλλον ο δράκος ψόφησε).

  Τι θέλω τελικά να πω; Ότι η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε, πέραν του θεσμικού, και έναν προπαγανδιστικό σκοπό και χαρακτήρα (εξ ου και η δημοσιοποίησή της). Σε αυτόν τον προπαγανδιστικό σκοπό έρχεται και απαντάει, ορθότατα, ο Δένδιας με το δελτίο τύπου του. Από εκεί και πέρα οι καταγγελίες για τη ΓΑΔΑ πρέπει να απαντηθούν στη Βουλή».

 8. “Συνεχίζεις να χρησιμοποιείς προσβλητικά τον όρο “μπούρδες”, αλλά βλέπω με ενδιαφέρον ότι, όπως και ο Αρκούδος πριν από σένα, έπαψες να χρησιμοποιείς τον όρο “βασανιστήρια” μόλις μπήκαμε στις λεπτομέρειες της “ξεκάθαρης καταγγελίας”.”

  Ας μιλήσουμε για βασανιστήρια:
  «1. For the purposes of this Convention, the term «torture» means any act by which severe pain or suffering, whether physical or mental, is intentionally inflicted on a person for such purposes as obtaining from him or a third person information or a confession, punishing him for an act he or a third person has committed or is suspected of having committed, or intimidating or coercing him or a third person, or for any reason based on discrimination of any kind, when such pain or suffering is inflicted by or at the instigation of or with the consent or acquiescence of a public official or other person acting in an official capacity. It does not include pain or suffering arising only from, inherent in or incidental to lawful sanctions.
  2. This article is without prejudice to any international instrument or national legislation which does or may contain provisions of wider application.»
  http://www2.ohchr.org/english/law/cat.htm

  Βασανιστήρια συνιστούν, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, κάθε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία ή ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, καθώς και κάθε παράνομη χρησιμοποίηση χημικών, ναρκωτικών ή άλλων φυσικών ή τεχνικών μέσων με σκοπό να κάμψουν τη βούληση του θύματος.
  http://www.mrct.org/legal_issues11.html

  «“…στις δύο πρώτες παραγράφους της ερώτησης ΣΥΡΙΖΑ (που δεν αφορούν καθόλου τα συμβάντα στη ΓΑΔΑ αλλά πριν τη ΓΑΔΑ) παραποιείται η αλήθεια. Π.χ. όταν γράφει απλά ότι “σε αντιφασιστική μοτοπορία έγιναν συλλήψεις 15 πολιτών” αποσιωπάται ότι η μοτοπορεία είχε ξεκινήσει από τα Εξάρχεια για να φτάσει στον Αγ. Παντελεήμονα και να επιτεθεί σε χρυσαυγίτες, όπως και πράγματι έκανε, με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να μεταφερθούν στο ΚΑΤ (στοιχεία από την υπεράνω υποψίας “Αυγή” http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=717370). Αποσιωπά επομένως ότι η αστυνομία κλήθηκε να διαλύσει συμπλοκή “αντιφασιστών” – χρυσαυγιτών, και όχι μια αθώα μοτοπορεία.»
  “συνέχισαν να τους ξυλοκοπούν ακόμα και αφού τους είχαν περάσει χειροπέδες”

  Αν είχαν ξεκινήσει από Πειραιά θα έπρεπε να φάνε περισσότερες ή λιγότερες;
  Ή δεν είναι θέμα απόστασης, αλλά επειδή ήταν σε μηχανάκια;
  Ποια είναι η απόσταση, μέσο, σκοπός πέραν του οποίου δικαιούται ο αστυνομικός να δέρνει κρατούμενο; (αν δεν κάνω λάθος εφόσον φοράς χειροπέδες θεωρείσαι κρατούμενος)
  Ή μήπως τον κρατούμενο τον δέρνεις αν έχει στείλει σε συμπλοκή άλλον στο ΚΑΤ.
  Αν τον έχει στείλει στο Λαϊκό τον δέρνεις ή τον αφήνεις;
  Ή μήπως τον δέρνεις αν έχει δείρει Χρυσαυγίτη;
  Ή μήπως αν είναι αντιεξουσιαστής με μηχανάκι, τον δέρνεις ενώ αν είναι πχ κλέφτης με αυτοκίνητο δεν τον δέρνεις;
  Οι αντιεξουσιαστές ή οι επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα δεν είναι πολίτες;

  «Ας δούμε όμως τι ακριβώς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ:
  “Στην ΓΑΔΑ, σύμφωνα και με καταγγελίες των συνηγόρων τους, οι συλληφθέντες ξυλοκοπήθηκαν εκ νέου και μαζί με αισχρά σεξιστικά σχόλια υπέστησαν καταναγκασμούς που παραπέμπουν σε τόπο βασανιστηρίου και όχι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής”.
  Είναι η μόνη παράγραφος όπου χρησιμοποιείται ο όρος “βασανιστήριο”, και μάλιστα χρησιμοποιείται προσεκτικά: δε λέει “υπέστησαν βασανιστήρια” ούτε πολύ περισσότερο τα προσδιορίζει. Λέει “υπέστησαν καταναγκασμούς που παραπέμπουν σε τόπο βασανιστηρίου”. Τι θα μπορούσαν άραγε να είναι αυτοί οι “καταναγκασμοί”; Θα μπορούσαν π.χ. να είναι αυτά που καταγγέλλονται στο λινκ που έδωσες για τη δίκη (http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17697&pos=4&cat_id=48), όπως τα συνεχή δεσμά με χειροπέδες. Καταναγκασμοί, όχι βασανιστήρια. Και είμαι 1000% σίγουρος ότι αν είχε συμβεί πραγματική πράξη βασανιστηρίου (όπως π.χ. η εσκεμμένη σαδιστική χρήση του taser εντός ΓΑΔΑ και όχι στο δρόμο υπό συνθήκες συμπλοκής) ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ανέβει (δικαίως) στα κεραμίδια να φωνάζει και η λέξη “βασανιστήριο” θα φιγουράριζε 4-5 φορές μέσα στο κείμενο και όχι μία μόνο (και αυτή εμμέσως και τραβηγμένη από τα μαλλιά).»

  «Στην ΓΑΔΑ, σύμφωνα και με καταγγελίες των συνηγόρων τους, οι συλληφθέντες ξυλοκοπήθηκαν εκ νέου»
  Δε βαριέσαι… το προσπερνάς εύκολα αυτό.

  «αν είχε συμβεί πραγματική πράξη βασανιστηρίου (όπως π.χ. η εσκεμμένη σαδιστική χρήση του taser εντός ΓΑΔΑ και όχι στο δρόμο υπό συνθήκες συμπλοκής) ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ανέβει (δικαίως) στα κεραμίδια να φωνάζει και η λέξη “βασανιστήριο” θα φιγουράριζε 4-5 φορές μέσα στο κείμενο και όχι μία μόνο (και αυτή εμμέσως και τραβηγμένη από τα μαλλιά).»

  Τραβηγμένη από τα μαλλιά ακόμα και η εσκεμμένη και σαδιστική χρήση tazer. Ρίξε μια ματιά ξανά στον ορισμό των βασανιστηρίων.

  «Άρα λοιπόν η χρήση του όρου “βασανιστήρια” είναι κι αυτή προπαγανδιστική, όπως είναι και το υπόλοιπο εισαγωγικό κείμενο. Σοβαρή καταγγελία για βασανιστήρια δεν υπάρχει, και άρα δε νομίζω ότι όφειλε να τοποθετηθεί επ’ αυτής ο Δένδιας. Είπαμε να υπάρχει ευαισθησία για το θέμα, αλλά δεν χρειάζεται κι ένας μίνιμουμ βαθμός τεκμηρίωσης της καταγγελίας πριν απαιτήσουμε να τοποθετηθεί επ’ αυτής ο υπουργός “αμέσως”;
  Κατά τα άλλα, εγώ δεν αποκλείω τίποτα ούτε υποθέτω ότι όλα βαίνουν καλώς. Ειδικά σφαλιάρες/ξυλοδαρμοί και σεξιστικά υπονοούμενα είναι πιθανό (βάσει της εμπειρίας) να αληθεύουν, καλώς ελέγχει όποιος ελέγχει και ο Δένδιας υποχρεούται να το ψάξει και να απαντήσει. Αλλά όπως είπα και πριν, θεωρώ ότι η ερώτηση έχει και στοιχεία προπαγάνδας, και σε αυτήν απαντά ο Δένδιας”.»

  Σε προκαλώ λοιπόν να βρεις μία οποιαδήποτε ερώτηση/καταγγελία, για οποιοδήποτε θέμα, οποιουδήποτε κόμματος της αντιπολίτευσης σε οποιαδήποτε περίοδο που να μην μπορεί να απορριθφεί ως «προπαγάνδα» από πρόθυμο να δεχτεί τέτοιο επιχείρημα.

  Όσο για το περί απάντησης στην βουλή, η άμεση απάντηση έχει την σφραγίδα του υπουργείου και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ανεπίσημη.
  Την απάντηση στην βουλή θα την δούμε αλλά θα μου κάνει
  εντύπωση αν θα είναι σε διαφορετικό πνεύμα.

  Άρα για να καταλάβω.

  Η καταγγελία ήταν προπαγανδιστική άρα δεν αξίζει σοβαρής απάντησης.

  Η καταγγελία είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ άρα δεν αξίζει σοβαρής απάντησης.

  Η καταγγελία αφορά αντιφασίστες με μηχανάκια μάλιστα που συνεπλάκησαν με Χρυσαυγίτες αφού επιπλέον διέσχισαν ικανή απόσταση με αυτά και άρα δεν αξίζει σοβαρής απάντησης.
  Η καταγγελία δεν αναφέρει πως πρόκειται για μοτοπορεία που διέσχισε ικανή απόσταση για να συγκρουστεί με Χρυσαυγίτες τους οποίους τραμάτισε και άρα δεν αξίζει σοβαρής απάντησης.

  Ακόμα και αν η καταγγελία αφορούσε «εσκεμμένη και σαδιστική χρήση tazer» θα ήταν τραβηγμένο από τα μαλλιά να μιλήσεις για βασανιστήρια.

  Ε, όπως ξαναείπα με συγχωρείς αλλά μπούρδες.
  Απλά δεν σε πειράζει που «ταραξίες» έφαγαν μερικές παραπάνω.

  Σε ικανοποιεί που ο υπουργός «ορθότατα» τα έχωσε στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχοληθεί με την ουσία της καταγγελίας.
  Αυτή είναι η ουσία και όλα τα άλλα είναι σάλτσες.

  Το παρατραβήξαμε, όχι απλά διαφωνούμε αλλά θεωρώ την νοοτροπία που εκφράζεις μέσα από τις παρατηρήσεις σου εξαιρετικά απικίνδυνη.
  Δεν έχω σκοπό να ξανααπαντήσω, το μπούρδες είναι ό,τι πιο ευγενικό μπορώ να πω για αυτά που λες και δεν θέλω να παρεκτραπώ.

 9. 1. Τον ορισμό περί βασανιστηρίων τον έδωσες, αλλά την πράξη που εμπίπτει σε αυτόν ακόμα περιμένουμε να την ακούσουμε. Και αυτή είναι το ζητούμενο, που όπως είπαμε δεν διατύπωσε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως θα έλεγε ένας νομικός, έχεις διατυπώσει τη μείζονα πρόταση αλλά σου λείπει η ελάσσων πρόταση. Και επειδή σου λείπει, χρησιμοποιείς ένα φανταστικό παράδειγμα βασανιστηρίου που έδωσα και δεν καταγγέλλεται από κανέναν (‘εσκεμμένη σαδιστική χρήση του taser εντός ΓΑΔΑ»), ωσάν να ήταν πραγματικό γεγονός. Και διαστρέφεις τα λεγόμενά μου, σαν να είχα χαρακτηρίσει αυτό το «γεγονός» ως τραβηγμένο από τα μαλλιά. Ενώ εγώ χαρακτήρισα ως «τραβηγμένο από τα μαλλιά» τον ασαφή ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ περί «καταναγκασμών που παραπέμπουν σε βασανιστήρια». Και είπα, ότι αν κάποιος έχει συγκεκριμένη καταγγελία για βασανιστήριο, τη φωνάζει ρητά και συγκεκριμένα, δε στραμπουλάει τη φράση για να βάλει και τη λέξη «βασανιστήρια» μέσα.
  Το ερώτημα λοιπόν εξακολουθεί να περιμένει απάντηση: Ποια ακριβώς είναι η «ξεκάθαρη καταγγελία» για βασανιστήρια; Τόση κουβέντα και ακόμα ούτε μια απάντηση…
  2. Σε σχέση με τα χτυπήματα σε όσους εκ της μοτοπορείας είχαν συλληφθεί ήδη και φορούσαν χειροπέδες, έγραψα απολύτως ξεκάθαρα εξ αρχής ότι «αν τους ξυλοκόπησαν αφότου τους φόρεσαν χειροπέδες είναι ελεγκτέοι». Άρα προς τι οι χαζές ερωτήσεις περί του πότε επιτρέπεται να δέρνουν κρατούμενο, ενώ έχω εξ αρχής πει ότι αυτό είναι παράπτωμα;
  3. Επιπλέον, ποτέ δεν είπα ότι επειδή η μοτοπορεία ήρθε από μακριά με σκοπό την επίθεση στους ακροδεξιούς, και επειδή τους έστειλε στο ΚΑΤ κλπ., δικαιολογείται ο ξυλοδαρμός συλληφθέντων. Είπα όμως ότι για αυτούς τους λόγους ήταν απολύτως δικαιολογημένη η βίαιη διάλυσή της (πριν υπάρξουν συλληφθέντες). Ιδού ολόκληρη η παράγραφος που αποσιώπησες:
  «Επίσης όταν λέει ότι “η σύλληψή τους έγινε υπό συνθήκες απίστευτης βίας και τρομοκρατίας, καθώς οι άνδρες της ομάδας Δέλτα διεμβόλισαν με τις μηχανές τους την πορεία, έριξαν κάτω τους αναβάτες και συνέχισαν να τους ξυλοκοπούν ακόμα και αφού τους είχαν περάσει χειροπέδες”, αποσιωπά ότι την πορεία- επίθεση αποτελούσαν 40 μηχανάκια (επίσης κατά την Αυγή), και επομένως ήταν απόλυτα λογικό (και νόμιμο) για τη σύλληψη των αναβατών τους οι Δελτάδες να τους ρίξουν κάτω – εκτός αν ξέρεις άλλον τρόπο να τους συλλάβουν. Αν τους ξυλοκόπησαν αφότου τους φόρεσαν χειροπέδες είναι ελεγκτέοι, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι φυσιολογικότατες και νομιμότατες ενέργειες, στις οποίες η ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει το twist “απίστευτη βία και τρομοκρατία”. Και φυσικά το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν οι Δελτάδες αν πήγαιναν οι χρυσαυγίτες να κάνουν ντου στα Εξάρχεια.»
  4. Καλά, μην παρεκτραπείς κιόλας, αρκετά ρόμπα έγινες ως συζητητής διστρέφοντας και αποκρύπτοντας τις απόψεις των άλλων. Πάντως σε όποιον μπορεί να μου διατυπώεσει έναν αντίλογο χωρίς «μπούρδες», «κώλους» και ανάλογα καταφύγια όσων στερούνται επιχειρημάτων, παραμένω διαθέσιμος.

 10. Εκατέρωθεν, αν σας είναι εύκολο, τσακωθείτε όσο θέλετε για τα επιχειρήματά του άλλου, αλλά μη το ρίχνετε στο προσωπικό. Όσο σας είναι εύκολο, κρατηθείτε. Ναι;

 11. ΟΚ. Δεν ξεκίνησα εγώ τις προσβολές, αλλά ζητώ συγγνώμη που μπήκα στη λογική τους, σε όποιο βαθμό μπήκα.

 12. Συμφωνώ απολύτως με τον «Κωνσταντής». Όλοι οι ανάμεσα στα άκρα πολίτες πρέπει να δηλώνουμε απερίφραστα και σε κάθε ευκαιρία την αντίθεσή μας στις πρακτικές των «άκρων» και ότι τις κατατάσουμε στον ίδιο παρονομαστή απ’ όποιο «άκρο» και αν δηλώνουν ότι προέρχονται μιας και υποδηλώνουν την ίδια φασιστική νοοτροπία: «σωστή είναι μόνο η δική μου γνώμη και δεν συζητώ καμιά άλλη».@Κωνσταντής

 13. Και επειδή καλό είναι να είμαστε συνεπείς με όσα γράφουμε, τώρα (σε αντίθεση με την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ) υπάρχει πράγματι μια σαφής καταγγελία για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=478706
  Κάποια από όσα αναφέρονται (πχ γδύσιμο) είναι στάνταρ πρακτικές διεθνώς μετά τη σύλληψη και κακώς καταγγέλλονται, κάποια άλλα όμως (πχ το κάψιμο στα χέρια με αναπτήρα) σαφώς συνιστούν βασανιστήρια, αν αληθεύουν.
  Επομένως απαιτείται να τοποθετηθεί ο Δένδιας.

 14. @Κωνσταντής σκέψου λοιπόν, πόσο γρήγορα πήγαμε από το «τραβηγμένο από τα μαλλιά» στο «σαφώς συνιστούν βασανιστήρια (αν ισχύουν)».

  Θα μου πεις, δεν το είχε θέσει ξεκάθαρα στην ερώτησή του ο Σύριζα. Θα σου απαντήσω πως, και νομικά θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα στους συλληφθέντες, αλλά δεν επετράπη στο δικαστήριο. Θυμίζω:

  Οταν όμως η συνήγορος του τρίτου κατηγορούμενου ζητά να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, διότι έχει χτυπηθεί στο κεφάλι και στο σώμα, η εισαγγελέας, […] προτείνει την απόρριψη του αιτήματος και λέει στη συνήγορο ότι πρέπει να κάνει μήνυση ο κατηγορούμενος κατά αυτών που τον χτύπησαν! Οταν η συνήγορος σημειώνει ότι το αίτημα άπτεται των υπερασπιστικών ισχυρισμών του κατηγορούμενου (πράγμα που ήταν προφανές), η εισαγγελέας αποφαίνεται ότι αυτό είναι αίτημα που πρέπει να υποβληθεί στο δικαστήριο που θα κρίνει την υπόθεση επί της ουσίας και ο πρόεδρος συμφωνεί! Δηλαδή, ο συλληφθείς θα πρέπει να περιμένει μέχρι την Παρασκευή, χωρίς καν να τον εξετάσει γιατρός!

  Φοβάμαι ότι αποκρύφτηκε η αλήθεια λόγω Σύριζα. Όχι επειδή δεν τα λέει καλά, αλλά επειδή, πως να το πω, είναι ο Σύριζα.

  Σκέψου μία πιθανότητα: Να έγιναν, και να μην έπαιρναν διαστάσεις λόγω Guardian. ΑΝ λέω.

  Και πες μου ποιος πληγώνεται πιο πολύ, οι 5-10 βασανισμένοι, ή όλοι μας;

  Και πες μου με το χέρι στην καρδιά, ότι δεν ζούμε απλώς μία επανάληψη παλαιότερων περιστατικών, που απλώς, δεν είχαν Guardian να το προβάλλει.

  Χεσ’ τον Σύριζα. Είναι χάλιας και λαοπλάνος. Η ευθύνη παραμένει σ’ αυτόν που του δείχνουνε το φεγγάρι, και κοιτάει το δάκτυλο.

 15. Και για να είμαι και σωστός, ιδού το άρθρο της εφημερίδας Παραπολιτικά: http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/502664/-Diethnis-diasyrmos-tis-Elladas-apo-Tsipra-me-psevdeis-katangelies.aspx που λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι η ιατροδικαστική δεν έδειξε τίποτα.

  Προσωπική εκτίμηση, βέβαια, είναι πως α) περιμένω να ΔΩ την ιατροδικαστική, και β) περιμένω να τις συγκρίνω με τις φωτογραφίες.

  Αλλά, προφανώς, το άρθρο συμπεριλαμβάνεται στην διαλεύκανση της υπόθεσης, όποια και αν είναι η εγκυρότητά του.

 16. Κοίταξε, Guardian υπήρχε πάντα, και καταγγελίες υπήρχαν πάντα για τη μεταχείριση στη ΓΑΔΑ (το δέχθηκα εξ αρχής αυτό). Και δεν με απασχολεί εδώ αν τελικά αληθεύουν οι καταγγελίες ή όχι (που ιπποτικότατα παρουσιάζεις κι εσύ την αντίθετη με σένα άποψη). Το θέμα μας ήταν πώς έπρεπε να απαντήσει ο Δένδιας στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αληθεύουν οι καταγγελίες πρέπει οι αστυνομικοί να τιμωρηθούν, συμφωνήσαμε σε αυτό. Αν είχε σαφή καταγγελία για βασανιστήριο ο Δένδιας έπρεπε αμέσως να τη διερευνήσει, συμφωνήσαμε και σε αυτό. Διαφωνήσαμε στο πότε κατέστη σαφής η καταγγελία, ΟΚ.

  Για μένα το θέμα είναι άλλο, και επανέρχομαι σε κάτι που είπα παραπάνω. Ο Δένδιας χρειάζεται στήριξη στην κόντρα του με τη Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό που εισπράττει είναι το κλασικό ποιηματάκι του ΣΥΡΙΖΟ/αριστερίστικου/»προοδευτικού» χώρου ότι στην πραγματικότητα το υπουργείο του ανέχεται τη Χρυσή Αυγή, της κάνει πλάτες, «κράτος και Χρυσή Αυγή πάνε χέρι χέρι», κλπ. κλπ.
  Ε λοιπόν, ο Δένδιας ήταν που είπε στον Κασιδιάρη ότι «δεν θα περάσουν τα τάγματα εφόδου». Ο Δένδιας ήταν που αφαίρεσε την αστυνομική προστασία από τους χρυσαυγίτες βουλευτές. Επί Δένδια έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε 5 βουλευτές της ΧΑ και εκκρεμεί η άσρησ της βουλευτικής τους ασυλίας. Και χθες, ο Δένδιας ήταν που έστειλε εφτά (αριθμός:7) διμοιρίες των ΜΑΤ για να μην περάσει η τρομοκρατία των χρυσαυγιτών και να γίνει κανονικά η παράσταση στο θέατρο «Χυτήριο» (που είχε ματαιωθεί στην προχθεσινή πρεμιέρα).
  Άρα λοιπόν, give the man a chance. Είναι προς το συμφέρον όλων μας, συμπεριλαμβανομένης της αριστεράς…

 17. Θα πρεπει όταν ερθουμε στην εξουσία να στείλουμε σε κανένα νυσι όλους αυτους τους αστυνομικους για να ζήσουμε πια δίχως αυτή την γαγραινα που λέγεται αστυνομια . Νομίζεις ;

 18. Όχι, δεν έγινε τίποτα.
  Αν βγάλεις τις μελοδραματικές σάλτσες του left.gr, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης που παρατίθενται (θλαστικά τραύματα, αιματώματα, εκχυμώσεις) είναι όλα τους συμβατά με συμπλοκή στο δρόμο, δηλαδή με τη διάλυση της μοτοπορείας από τους Δελτάδες. Το κάψιμο με αναπτήρα στα δάχτυλα που καταγγέλθηκε ρητώς στο δημοσίευμα του Guardian δεν υπάρχει πουθενά, ενώ και για το θρυλούμενο κάψιμο από taser προσπαθούν να το ταιριάξουν με μια αναφορά σε τραύμα «οξύαιχμο όργανο»(!)
  Το κλου της υπόθεσης είναι ότι επιχειρούν να ονομάσουν «κόλαφο» την τυπική αναφορά του ανακριτή προς τον εισαγγελέα, ενώ αυτός απλά αναφέρει τις πράξεις που προκύπτουν από τη συμπλοκή και δεν υιοθετεί τον ισχυρισμό περί βασανιστηρίων ( ο ανακριτής «αναφέρει ότι οι συλληφθέντες κατήγγειλαν βασανισμό από αστυνομικούς»).
  Ο Δένδιας όχι μόνο δεν εκτίθεται αλλά βγαίνει δικαιωμένος.

 19. @Κωνσταντής
  Είχα πει να μην απαντήσω αλλά…
  «Κατόπιν των ανωτέρω, και επειδή κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ανέκυψε γεγονός που διώκεται αυτεπαγγέλτως, ήτοι τα εγκλήματα: α) της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα (σ.σ. κακούργημα), β) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, γ) της παράνομης οπλοφορίας, (ως προς το πιστόλι taser) και δ) της οπλοχρησίας σας ανακοινώνουμε τις πράξεις αυτές, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθου 38 ΚΠΔ και παρακαλούμε για τις δικές σας κατά τον νόμο ενέργειες»

  Για άλλη μία φορά επιλέγεις να ασχοληθείς με τα (προφανή) προβλήματα του άρθρο, την φρασεολογία, οτιδήποτε μπορείς να πιαστείς ώστε να απορρίψεις το άρθρο παρά με την ουσία.

  Γιατί;

  Πάμε μία ξανά:
  Ο 7ος τακτικός ανακριτής Κ. Πρωτονοτάριος λέει:
  » α) της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα (σ.σ. κακούργημα), β) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, γ) της παράνομης οπλοφορίας, (ως προς το πιστόλι taser) και δ) της οπλοχρησίας σας ανακοινώνουμε τις πράξεις αυτές, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθου 38 ΚΠΔ και παρακαλούμε για τις δικές σας κατά τον νόμο ενέργειες»
  Αυτά διαπίστωσε «κατά την άσκηση των καθηκόντων του».

  Και ο Δένδιας βγαίνει δικαιωμένος…

  Αν ήμουν αφελής θα έλεγα πως είναι απολύτως ανεξήγητη η στάση σου αλλά δεν είμαι τόσο.

 20. Εγώ πάλι θα πω πως είναι εξηγήσιμη η δική σου στάση, γιατί δεν έχεις ιδέα από ποινικό δίκαιο (ουδόλως μεμπτό αυτό) και ως εκ τούτου πέφτεις θύμα του τρόπου που διαστρέφουν την αλήθεια το left.gr και άλλα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσεξε, γιατί θα το εξηγήσω μόνο μία φορά:

  Αυτό που λέει ο ανακριτής είναι κατά την ανάκριση ανέκυψαν γεγονότα που εμπίπτουν στους ορισμούς των αδικημάτων «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», «επικίνδυνη σωματική βλάβη», «παράνομη οπολοφορία» και «οπλοχρησία». Αλλά αυτό (με την εξαίρεση της παράνομη οπλοφορίας – taser) δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Όταν εξ αρχής λέω (όπως και ο Δένδιας) ότι ναι, διέλυσαν την μοτοπορεία, ναι τους έριξαν κάτω, ναι τους χτύπησαν πριν τους συλλάβουν και καλά έκαναν, τι λέα;
  Όχι ότι δεν έγιναν τα παραπάνω αδικήματα, αλλά ότι συντρέχει αυτό που στον Ποινικό Κώδικα λέγεται «λόγος άρσης του άδικου χαρακτήρα της πράξης» και μπορεί να είναι «εκπλήρωση καθήκοντος που επιβάλλεται από το νόμο» (άρθρο 20 ΠΚ) ή «άμυνα» (άρθρο 22 ΠΚ, και η έννοια «άμυνα» μπορεί να περιλαμβάνει και προστασία τρίτων).
  Δηλαδή όταν ο Δελτάς πχ. προκάλεσε στον αντιεξουσιαστή αιμάτωμα ή άλλο τραύμα, του προκάλεσε επικίνδυνη σωματική βλάβη (άρθρο 309 ΠΚ), και αυτό δεν αμφισβητείται. Αλλά εάν του το προκάλεσε στην προσπάθεια να διαλύσει την μοτοπορεία / να τον συλλάβει / να προστατέψει τρίτους, τότε κατά νόμον ΑΙΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. Αντιθέτως, αν το ίδιο αιμάτωμα προκλήθηκε από χτύπημα στη ΓΑΔΑ, ο Δελτάς δεν μπορεί να επικαλεσθεί τα άρθρα 20 και 22 του Ποινικού Κώδικα.
  Να λοιπόν γιατί έχει τεράστια σημασία το πού προκλήθηκαν τα τραύματα. Να γιατί έχει σημασία ότι τα τραύματα (που επιβεβαιώνουν και οι ιατροδικαστικές) είναι από συμπλοκή δρόμου, και όχι από βασανισμό σε γραφείο (αλήθεια εκείνο το κάψιμο με αναπτήρα πού πήγε;) Και να γιατί η τυπική αναφορά του ανακριτή δεν έχει καμία πολύτως σημασία, ενώ αντιθέτως έχει σημασία το γεγονός ότι δεν υιοθετεί τον ισχυρισμό περί βασανιστηρίων.
  Τέλος μαθήματος.

 21. Ευχαριστούμε για το μάθημα, κύριε Κωσταντή. Σύντομη επανάληψη. Σήμερα μάθαμε ότι

  1) ο ξυλοδαρμός από την αστυνομία, όταν γίνει στα πλαίσια σύλληψης, δεν είναι άδικος. Ευτυχώς που μας πληροφορήσατε πως η αστυνομία δικαιολογείται να χτυπήσει κάποιον, για να τον ακινητοποιήσει και να τον συλλάβει! Γιατί για μια στιγμή, είχαμε πιστέψει πως η αστυνομία, όταν συλλαμβάνει κόσμο που θεωρεί αντιφροντούντα πήθικο, τον ξυλοφορτώνει με υπερβάλλοντα ζήλο, για να φοβάται και να μη σηκώνει κεφάλι. Αλλά προφανώς, επειδή ο νόμος δικαιολογεί κάποιο ποσό βίας (την απαραίτητη, πιθανώς), ΠΡΟΦΑΝΩΣ η αστυνομία χρησιμοποίησε μόνο τόση βία, και οι μπαχαλάκηδες υπάνθρωποι μοτοσικλετιστές, ήταν υπερβολικοί. Τα σημάδια χρήσης taser ήταν ΕΜΦΑΝΩΣ τυχαία και ΑΣΥΝΔΕΤΑ με τις άλλες πληγές. Έγιναν ΕΜΦΑΝΩΣ σε ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ, αφού οι ΚΑΛΟΙ αστυνομικοί προέβησαν στις συλλήψεις με ΟΣΗ ΒΙΑ απαιτούσε η περίσταση (και ούτε στάλα παραπάνω). Μάλλον θα βρέθηκε ένας ΚΑΚΟΣ αστυνομικός, που θα πέρασε απαρατήρητα από το κρατηρήριο, θα έριξε μια taserιά, και θα έφυγε. Κατά τα άλλα ακολουθήθηκαν οι νόμιμες, βίαιες διαδικασίες.

  2) Μάθαμε τις λεπτές διαφορές μεταξύ του ξυλοδαρμού και των βασανιστηρίων. Πλέον ξέρουμε πως για να χαρακτηριστεί μια συμπεριφορά ως βασανιστήριο, θα πρέπει να περιλαμβάνει τεμαχισμό, ακρωτηριασμό, κάψιμο με φωτιά, φάλαγγα ή ένα ΣΩΣΤΟ βασανισμό, τέλος πάντων. Ένας ΑΠΛΟΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΛΗΣ, δεν νοείται ως βασανιστήριο. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι όσο γίνονται ξυλοδαρμούληδες στη ΓΑΔΑ, γιατί είναι απλός, θεμιτός σωφρονισμός. Εύγε.

  3) Μάθαμε πως αν έγιναν ξυλοδαρμούληδες στη ΓΑΔΑ, μετα τη σύλληψη, συμφωνείτε κι εσείς ότι οι καλοί μας αστυνομικοί είναι «ελεγκτέοι» (να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς τα μαθητούδια κανένα νομικό όρο! Προσδίδει κύρος, βλέπετε), ωστόσο καλό είναι να εμπιστευόμαστε την αστυνομία μας, και να υποθέτουμε ότι, παρά τη λογική και τα στοιχεία, μάλλον δεν είναι ελεγκτέοι (το χρησιμοποίησα σωστά δάσκαλε; )! Ε;

  4) Μάθαμε πως, εάν κάποιος διαφωνεί με την αριστερά και την αναρχία, και τις πρακτικές του δρόμου, τότε ξαφνικά, όλες οι απαντήσεις της άλλη πλευράς, αποκτούν νόημα, συνοχή και συνάφεια με την ερώτηση (εάν αυτή προέρχεται από την αριστερά). Αίρεται κάθε απαίτηση για λογική της απάντησης, αρκεί να αντιτάσσεται σε αριστερές πρακτικές του δρόμου και του μπάχαλου!

  Τέλος, εγώ προσωπικά να πω πως έμαθα αρκετά πράγματα, όπως για παράδειγμα το πως μπορεί μια τέτοια είδηση να παρουσιαστεί υπερβολικά. Συμφωνώ μαζί σας, πως ως νομικά άσχετοι*, δεν πρέπει να εξανιστάμεθα όταν διαβάζουμε πως κάποιος χτυπήθηκε, μπορεί η βία να ήταν νόμιμη και δικαιολογημένη. Έχω όμως ακόμη τις εξής απορίες: η εν λόγω βία, όπως φαίνεται στο πόρισμα του εισαγγελέα, φαίνεται να ήταν «σκοπούμενη», «κατά συρροή», «επικίνδυνη» και «κατ’ εξακολούθηση». Επίσης, η ιατροδικαστική εξέταση λέει πως ο ένας συλληφθείς, «θέλει νοσήσει και απόσχει των ασχολιών του επί ένα ( 1 ) μήνα». Θέλετε να μας πείτε τι είναι αυτά και πως δικαιολογούνται από το νόμο;

  Τέλος, θέλετε να μας πείτε τι πρέπει να συμβεί σε έναν άνθρωπο για να προσπαθεί να δικαιολογήσει την αστυνομία όταν αυτή ξυλοκοπεί αντί να είναι ψύχραιμη, βασανίζει, επιτίθεται σε πολίτες και παρατυπεί ασύστολα;

  Με εκτίμηση,
  οι μαθητές σας

  * σε περίπτωση που δε φαίνεται, αυτό το σημείο δεν είναι ειρωνικό. Για το υπόλοιπο κόμεντ, να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει.

 22. @Barney Trotwell Σε περίπτωση που κατάλαβα καλά το τελευταίο: Τίποτα να μην συμβεί. Στο μπλογκ μου, δεν είναι καλοδεχούμενες οι απειλές – όλοι συμμετέχουν μιλώντας, όχι απειλώντας ο ένας τον άλλον. Ούτε τον φόβο των μπάτσων καλοβλέπω, ούτε των σχολίων.

  Αν όμως δεν το έπιασα σωστά, επειδή είναι λίγο διττό, δικό μου το λάθος, απολογούμαι για την παρεξήγηση, συνεχίστε.

 23. Όχι ντε. Θα παραφράσω για να είναι σαφέστερο: «Τι πρέπει να έχει συμβεί σε έναν άνθρωπο για να καταλήξει να προσπαθεί να …». Εκείνος θα ξέρει, οπότε να μας πει. Αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.