Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) δεν θα έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάω – αλλά τούτο το blog φημίζεται να έχει διάφορα, άσχετα μεταξύ τους πράγματα, καρκίνους, xampp, ask2use (το θυμάστε το ask2use?), point of view, έρωτες, πάθη, μίση, γέννες και περιπέτειες του μαγκάιβερ.

Τι να κάνω, θα το ανακατέψω και αυτό εδώ, να δούμε τι θα μας βγάλει η σούπα στο τέλος.

Όσοι δεν ξέρετε λοιπόν για τι πράγμα μιλάω, δείτε ένα άλλο ποστ. Ο υπόλοιπος που κατάλαβες και σε ενδιέφερε, προχώρα:

Λοιπόν, στο θέμα μας: Xampp και Dropbox. Ήτοι, το xampp όπως το ξέρατε, απείραχτο, αλλά! το htdocs του, οι σελίδες που έχεις φτιάξει με κόπο και ιδρώτα δηλαδή, να σώζονται σε φάκελο του Dropbox για να τα έχεις πρόχειρα από παντού. (και όπως σωστά σημειώνει ο @NickRaptis, μιλάμε για Windows. Είναι προφανώς εξίσου εφικτό για Linux/OsX, αλλά δεν ξέρω να σας πω περισσότερα)

Κουκλί, και καιρό το έψαχνα για να μην έχω παντού στικάκια με xampp(άκια).

Dropbox
Το dropbox εγκαθίσταται by default στο My Documents. Δεν μας κάνει αυτή η εγκατάσταση, διότι, όπως επεσήμανε και ο φίλος Βασίλης, αν είσαι σε δίκτυο δεν έχει τα ίδια δικαιώματα το xampp με σένα / αρα δεν γράφει εκεί.

Η λύση είναι να το μεταφέρεις αλλού. Ακόμα και αν το έχεις εγκαταστήσει και τέλος, απλώς δεξί κλικ στο εικονίδιο, Preferences.. / DropBox folder location και πατάς το move. Του δίνεις φάκελο ΕΚΤΟΣ My documents, με πιο βολικό κάτι αμέσως κάτω από root, πχ D:/DropBoxFiles/. Υπόψιν: 1. θα πάρει ώρα, εξαρτάται από το πόσα αρχεία θα μεταφέρει. 2. Παίζεις με επίσημες διαδικασίες όπως είναι το move, αλλά παίζεις με τα αρχεία σου επίσης. Κανα backup, δεν ξέρω, ίσως δεν βλάπτει γενικώς.

Απο εδώ είσαι έτοιμος. Πάμε να συνδέσουμε το Xampp

Xampp
Το xampp θέλει εγκατάσταση σε root folder. Το ξέρεις, το ξέρω – αλλά το που θα διαβάζει τα αρχεία όμως, δεν το ξερες, είναι μέρος του configuration. Άγιοι άνθρωποι.

Βρίσκεις λοιπόν τον φάκελο apache/conf μέσα στο xampp και ανοίγεις (φτιάξε πρώτα ένα αντίγραφο, μην στα λέω εγώ) το httpd.conf.

Εκεί ψάχνεις για DocumentRoot (γραμμή 188 σε μένα) και την κάνεις από «/xampplite/htdocs» την διεύθυνση του folder του Dropbox που έχεις για αυτήν την δουλειά πχ «D:/DropBoxFiles/My DropBox/xamppFiles/». Το αυτόν, και στην γραμμή 215 που γράφει < Directory "C:\DropBox\My Dropbox\xampp\htdocs" >

Σώζεις, και δοκιμάζεις.

Έτοιμος;

Αν ναι, αυτό που πέτυχες είναι ότι αλλαγές κάνεις να ενημερώνονται αυτόματα στο Dropbox και άρα α) στο cloud, και β) σε όλα τα συνδεδεμένα μηχανήματα (δουλειά/σπίτι/laptop). Επίσης, το Dropbox έχει και εκδόσεις (ω, ναι) που σημαίνει ότι όχι μόνο (υποτίθεται) δεν χάνεις την δουλειά σου άμα καταφέρεις να σακατέψεις τον υπολογιστή σου, αλλά βρίσκεις και παλαιότερο file μετά την σαχλαμάρα που έκανες να σβήσεις ξερω γω 50 γραμμές κώδικα. Ω, ναι. Και επίσης και πολλά άλλα καλά όπως πχ μοιράζεσαι τον φάκελο με κάποιον που εμπιστεύεσαι και δουλεύετε μαζί, και έχετε όλα τα αρχεία κοινά. Και άμεσα. Ω, ναι-ναι-ναι.

Υστερόγραφα:

1. Με ενδιέφερε να μεταφέρω σελίδες, όχι βάσεις. Υπάρχει όμως βοήθεια και γι’ αυτό Την ιδέα την πήρα απο εδώ. Θυμήσου όμως ότι μεταφέρεις και τα password connection σου. Ετσι, στο λέω. (Για βάσεις δεν ξέρω, αν ξέρει κανείς ας αφήσει comment)

2. Καλά τα comment, αλλα επειδή δεν ξέρω πολλά, μην περιμένεις βοήθεια. Δες το σαν forum: Αν έχεις απορία και την ξέρω θα στην λύσω, αν όχι, θα σιωπήσω μπας και απαντήσει ο επόμενος αναγνώστης.

Αυτά, καλή επιτυχία.

blog_chrome.jpg

Είναι βέβαια περασμένη η ώρα, αλλά αξίζει το post: κατέβασα, και δοκιμάζω το chrome.

Για όσους δεν ξέρουν πρόκειται για τον νέο browser (όπως ο firefox και ο internet explorer) που σχεδίασε η παντοδύναμη Google

Μοιάζει αρκετά αξιόπιστο (στο γραφείο θα μπορώ να πω πιο πολλά, αφού εκεί το μηχάνημα κυριολεκτικά …γονατίζει από τα πολλά ανοιχτά tabs), σίγουρα ταχύτατο, ίσως λίγο …ενοχλητικά απλό – συνολικά, πάντως, για πρώτη προσπάθεια, αξιόλογο.

Έχω πάντως την εντύπωση πως οι χρήστες που θα το κατεβάσουν και θα το χρησιμοποιήσουν δεν θα είναι οι χρήστες του «βασιλιά» explorer, αλλά οι «εναλλακτικοί» του firefox (κόβοντας, τελικά, ποσοστό από τον ανερχόμενο γίγαντα).

Όπως επίσης έχω την εντύπωση πως, αν έχει δική του ξεχωριστή φιλοσοφία στο rendering της σελίδας, ετοιμαστείτε να δειτε προγραμματιστές και γραφίστες να …πηδάνε απο τα παράθυρα, καθώς ήδη, δύο έλεγχοι σε δύο σχεδόν ασύμβατα browser για να μοιάζουν ίδιες οι ιστοσελίδες ήταν αρκετός κόπος 🙂

Δεν χρειάζεται να σας πω περισσότερα, είμαι σίγουρος πως θα μπείτε στον κόπο και εσείς να τον δοκιμάσετε…

Κατεβάστε τον απο εδώ [http://www.google.com/chrome/] και μπορείτε να ψηθείτε διαβάζοντας το …comic που παρουσιάζει τα καλούδια του εδώ [http://www.google.com/googlebooks/chrome/]

O Κώστας Πάντος, κάνει μία αρχική παρουσίαση του νέου Internet Explorer 8 στο blog του (στα αγγλικά)

Δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά…

Είναι από τους δημοφιλέστερους δικτυακούς τόπους «κοινωνικής δικτύωσης»- έχει περισσότερα από 69 εκατ. ενεργούς χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως όμως αποκάλυψε έρευνα του ΒΒC, το δεν είναι και πολύ ικανό να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων που το εμπιστεύονται… «Λιγότερες από τρεις ώρες» χρειάστηκαν οι δημοσιογράφοι της (εξειδικευμένης στην τεχνολογία) τηλεοπτικής εκπομπής «Click» για να φτιάξουν μια εφαρμογή (application) που τους επέτρεψε να εξασφαλίσουν, εν αγνοία των χρηστών που την «κατέβασαν», το όνομα, τη διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησής τους, το όνομα του εργοδότη τους- καθώς και όλα τα αντίστοιχα προσωπικά δεδομένα των «φίλων» τους στο Facebook. Σύμφωνα με τους Βρετανούς δημοσιογράφους, «οποιοσδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδεις γνώσεις προγραμματισμού» θα μπορούσε να δημιουργήσει μια παρόμοια εφαρμογή, ένα πρόγραμμα που μπορεί να παρουσιαστεί με τη μορφή ενός κουίζ ή ενός παιχνιδιού.

Το πρωτοδιάβασα στο http://vraseryzi.com/bbc-stoll-facebook/.

Ψάχνοντας την ιστορία, έπεσα και στο e-lawyer:

Υπάρχει πάντα η εσφαλμένη άποψη: «ποια προστασία, αφού οι ίδιοι ανεβάζουμε τις πληροφορίες στο ίντερνετ». Δεν συμφωνώ με τη θέση αυτή γιατι δεν απαλλάσσει το facebook από την ευθύνη του να χρησιμοποιεί σωστά συστήματα ασφάλειας. Το επιχείρημα μου θυμίζει λίγο «δεν έχω να κρύψω τίποτα». Ναι, αλλά θέλεις λ.χ. να πουλήσουν τις αναγνωριστικές προτιμήσεις σου, χωρίς να το ξέρεις σε ποιον;

Διαβάστε άρθρο και σχόλια εδώ.

Φυσικά, διαβάστε την σελίδα του BBC, και την απάντηση του facebook.

Τώρα βέβαια δεν λέω οτι έγινε και η μεγάλη κλοπή (ξέρουν οι βρετανοί απο μεγάλες κλοπες προσωπικών στοιχείων) αλλά ούτε καν αυτό το λίγο δεν θέλω.

Διατηρώ σελίδα στο facebook, και ήμουν αρκετά ειλικρινής στην καταχώρηση στοιχείων. Ίσως απο αφέλεια, ενώ πολλοί είχαν πει στο παρελθόν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό.

Κατ’ αρχάς, θα αφαιρέσω μόνο (όπου αυτό είναι δυνατόν) όλες εφαρμογές (καθώς συνεχίζω να πιστεύω οτι το facebook παραμένει ένα χρήσιμο εργαλείο όταν δεν έχει όλα αυτά τα παιχνιδάκια), ενώ θα περιορίσω τις προσωπικές πληροφορίες.

To BBC (όπως θα έκανε κάθε σοβαρή εκπομπή) δεν αρκείται στο να τρομοκρατεί, δίνει και συμβουλές για την ασφάλεια των προσωπικών σας (μας) δεδομένων.

Και θα συνεχίζω να παρακολουθώ το θέμα…

 

Το καινούργιο site του Ολυμπιακού ετοιμάζεται, και ήδη μπορείτε να το δείτε στον αέρα σε δοκιμαστική έκδοση.

Μπορείτε;

Μπορείτε, αρκεί να μην το κοιτάτε απο το κινητό σας, σε χαμηλή γραμμή, ή απο ξένο, μικρών δυνατοτήτων μηχάνημα.

Και αυτό γιατί ο νέος δικτυακός τόπος του Ολυμπιακού είναι εξ’ολοκλήρου φτιαγμένος σε flash 🙁

Ω, ναι.

Όμορφος μεν, αλλά άχρηστος.

Ο σκοπός είναι να μοιράζει πληροφορία, και αποτυγχάνει παταγωδώς όταν δεν είναι διαθέσιμος σε όποιον τον θελήσει. Έχω κουραστεί κάθε φορά να εξηγώ γιατί το flash δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απο όσα λύνει, και γιατί θα έπρεπε να είναι συνετή η χρήση του. Και αυτήν την φορά, δεν είναι καθόλου συνετή…

Δεν ήμουν ιδιαίτερος επισκέπτης, αλλά δεν περίμενα τόσο σοβαρό λάθος.

Ας είναι. Θα περιμένω την επανασχεδίαση, και θα ελπίζω να εκλογικευτούν οι υπεύθυνοι….

Σχεδιασμός – κατασκευή: onyro.com

Ο Ολυμπιακός περιμένει τις παρατηρήσεις σας στο info@olympiakos.org

Πριν απο μέρες, παρουσίασα το Point Of View. Εν τάχει, είναι ένα εξώφυλλο (μη υπαρκτού) περιοδικού, που δημιούργησα για να παρουσιάσω τις ειδήσεις που με απασχολούν στο περίβλημα ενός μέσου που είναι πιο οικείο και πιο εικαστικά δυναμικό απο τα blogs. Αυτό, που έκανα εγώ, μπορείτε να το κάνετε όλοι εσείς.

Έναν χρόνο νωρίτερα, ξεκίνησα το ask2use. Είναι μία σειρά απο εικονίδια με τα οποία οι bloggers δηλώνουν σε όποιον ενδιαφέρεται να αντιγράψει μέρος του υλικού του blog τους (π.χ. για εφημερίδες και περιοδικά) τι προθέσεις έχει. [Εχθές, έδωσα και συνέντευξη στην ‘Ψηφιακή Ελλάδα‘ για το ask2use – για αυτό περισσότερα σε άλλο post]. Είδα ένα κενό, δεν με κάλυπταν τα Creative Commons, το κάλυψα με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσα. Αυτό, που έκανα εγώ, μπορείτε να το κάνετε όλοι εσείς.

Μαζί με εμένα, στην Ψηφιακή Ελλάδα, έδιναν συνέντευξη και τρία εικοσάχρονα παιδιά – που έφτιαξαν το δικό τους παιχνίδι για υπολογιστή.

Πριν απο τέσσερα χρόνια, γούσταρα να ανοίξω ένα blog. Το είχα ξανακάνει στο παρελθόν, όταν η έννοια blog δεν είχε καν τεκμηριωθεί σαν ιδέα, και το είχα βρει πολύ έξυπνο. Με το blog μου δόθηκε η δυνατότητα να δημοσιοποιώ τις ιδέες μου, να παίρνω θέση σε όσα με απασχολούν, να εκτίθεμαι, να μιλώ. Να κρίνομαι, με βάση τον λόγο μου. Αυτό, που έκανα εγώ, μπορείτε να το κάνετε όλοι – και το έχετε κάνει ήδη αρκετοί απο εσάς :).

Όλοι πλέον μπορούμε να φτιάξουμε την δική μας (on demand) ραδιοφωνική εκπομπή. Ονομάζεται podcast – παραδείγματα μπορείτε να βρείτε παντού. Μερικοί, το έχουν ήδη κάνει. Και μπορούμε να το κάνουμε όλοι μας.

Το ίντερνετ κατήργησε τον φραγμό της δημιουργικότητας με βάση το μέσο. Δεν φτιάχνεις ακριβώς (προς το παρόν) ένα περιοδικό – αλλά το κοντινότερο ξαδελφάκι του. Δεν φτιάχνεις ακριβώς ραδιόφωνο, αλλά πλησιάζεις αρκετά. Δεν φτιάχνεις ακριβώς τηλεόραση, αλλά ότι πλησιέστερο.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι οτι εκφράζεσαι. Δημιουργείς.

Πριν απο καιρό, βρήκα ένα Γαλλικό site, στο οποίο έστελνες δημιουργίες ταινιών μικρού μήκους – αποκλειστικά γυρισμένες απο κινητό τηλέφωνο.

Είδα υπέροχες και πανέξυπνες ταινίες, εντυπωσιακές ιδέες, άξιες λόγου και προσοχής. Απο ανθρώπους σαν εσένα και εμένα.

Δεν είναι υπέροχο; Δεν είναι σπουδαίο που όλοι (όσοι έχουν πρόσβαση σε ένα μίνιμουμ τεχνολογικό εξοπλισμό – δεν είναι ακριβώς ‘όλοι’ αυτό, μην ξεχνιόμαστε) έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν με όχημα τα παραδοσιακά μέσα;

Σήμερα έπεσα σε άλλο ένα internetικό gadgetάκι: να φτιάξετε ένα περιοδικό – ολόκληρο (όχι έντυπο, προφανώς) και να του κάνετε τις σελίδες να γυρίζουν, να μπορείτε να το μοιράσετε παντού με mail – τέτοια πράγματα, τεχνολογικά.

Δείγμα; Δείγμα.

Φανταστείτε. Ένα βιβλίο, ένα περιοδικό, μία εφημερίδα.

Όσο όριο έχει η φαντασία σας.

Τα μίνιμουμ που χρειάζεστε; ένα word (ακόμα και notepad θα κάνει), μία μετατροπή σε pdf, και η δωρεάν εφαρμογή του issuu.com.

Για να θυμάστε, είχε γίνει μία ακόμα προσπάθεια να στηθεί κάτι τέτοιο (θα συνεχίσω να σε linkάρω φιλαράκι, μέχρι να ξαναρχίσεις 🙂 ) απο έναν χρήστη, σαν και εμάς.

Όλοι εμείς – οι δημιουργοί της νέας πληροφορίας.

Στους «Απαράδεκτους» η τηλεόραση χρωστά τις ελάχιστες στιγμές που άρχισα να πιστεύω οτι μπορούσε να έχει το χαζοκούτι χαβαλέ.

Καρφωμένο στο μυαλό μου, το τραγούδι του Μπονάτσου που άκουσα μόλις δύο φορές – μία live και μία σε επανάληψη (και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, γιατί είναι ζήτημα να έχω δει το ένα δέκατο των επεισοδείων).

Όλως τυχαίως, μου ξαναήρθε στο μυαλό τώρα.

Αυτό που έκανα λοιπόν ήταν να το ψάξω στο YouTube. Και, ως εκ θαύματος, το βρήκα.

Σε δύο εκδόσεις μάλιστα.

Η μία, είχε φωνή στην αρχή, αλλά δεν ήταν ολόκληρο το κομμάτι – η άλλη δεν είχε την πρώτη στροφή στην αρχή.

Ιδού:

http://www.youtube.com/watch?v=UqjHjLYhKCk

http://www.youtube.com/watch?v=ekUezj5hpHM

Αυτό που έκανα λοιπόν ήταν:

Το κατέβασα,

Το μετέτρεψα,

Το διόρθωσα.

Προς ικανοποίηση όλων, στην διάθεσή σας….

Για τον elfako λοιπόν, και για τους άλλους, ιδού και οι στίχοι (ολοκληρωμένη δουλειά, δεν μπορείτε να πείτε…

Εγώ που αλλάζω μορφή
κι από στιγμή σε στιγμή
θα χαθώ
από προσώπου της γης,
στην κόψη μια αστραπής,
μια μέρα θα εξαφανιστώ
από την νύχτα μεθάω και στο σκοτάδι γελάω,
βάζω μια μάσκα από φως και ξεχνώ
ο κόσμος λέει πολλά,
και όταν με κρίνει σκληρά,
η απάντηση μου είναι:

υπάρχεις μόνο εσύ,
δυο φίλοι και η μουσική,
που την καρδιά μου ξέρουν
θα μείνω πάντα παιδί,
σαν το παλιό το κρασί
στα χρόνια ταξιδεύω

Ανακατεύω μπογιές,
τραβάω ευθείες γραμμές
με το νου
φιλοσοφίες ακούς από ανθρώπους κουτούς που εμένα δε με πείθουν
υπάρχεις μόνο εσύ,
δυο φίλοι και η μουσική,
που την καρδιά μου ξέρουν
θα μείνω πάντα παιδί,
σαν το παλιό το κρασί
στα χρόνια ταξιδεύω,
άκουσέ με

Σ’ ένα ακρογιάλι στάσου
και αν ένα αστέρι πέσει
πιάστο
αυτό που θέλεις
πέστο
όλα μπορούν να συμβούν
κάθε λεπτό θα ζήσω
σαν να ήταν πες το τελευταίο
ο χρόνος κάνει κύκλους
και οι στιγμές του του κυλούν
το μέλλον τώρα βλέπω
και οι τρομπέτες ηχούν
με τα φτερά μου πετάω

Εγώ που αλλάζω μορφή
και από στιγμή σε στιγμή
θα χαθώ
από την νύχτα μεθάω και στο σκοτάδι γελάω,
στο φεγγάρι λέω:
υπάρχεις μόνο εσύ,
δυο φίλοι και η μουσική,
που την καρδιά μου ξέρουν
θα μείνω πάντα παιδί,
σαν το παλιό το κρασί
στα χρόνια ταξιδεύω,
κοίταξέ με

blog_wii.jpg

Κάντε λίγο μια παύση απο τα σοβαρά.

Λίγο.

Just a bit.

Κυκλοφορεί ιος.

Αμα σε πιάσει, δεν σε αφήνει.

Ψέμματα – δεν είναι ιος, εξάρτηση είναι.

Η Cyberella το έχει κολλήσει. Ο Simic το ίδιο. Η Ζωή, φυσικά. Η κουμπάρα (τους, όχι μας) την πάτησε. Ούτε και ο Gel έχει γλυτώσει. Κανείς.

~

Εγώ αποφεύγω να το δώ. Αποφεύγω να ακούσω για αυτό.

Μέχρι να βγει το PES για το….

Περισσότερα στο (καινούργιο, φρέσκο, πάρε-πάρε) blog της Cyberella’s.

Αμα θέλετε εξηγήσεις, εδώ και εδώ.

Όχι, δεν είναι άλλη μία παρουσίαση για τον Νίκο Δήμου ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μιλάω για όλους εμάς τους… απλούς μελλοντικούς (*) bloggers που δεν θέλουμε τα blog μας να έχουν τίτλο arkoudos.blogspot.com αλλά ένα ωραιότατο arkoudos.com

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν: ο Pathfinder (που έχει εκείνο το υπέροχο PBlogs, θυμάστε) προσφέρει την δυνατότητα εάν έχετε ήδη ένα domain, να το οδηγείτε εκεί.

Και έτσι θα αποκτήσετε και εσείς ένα blog με το δικό σας, αποκλειστικό όνομα.

Μετά, το μόνο που θα μένει θα είναι να ….γράψετε κάτι 🙂

Εκτός και αν παντρεύεστε, όπως εγώ, λίαν συντόμως, και δεν έχετε χρόνο… 😀

(*) ακόμα και εσείς που έχετε blog στο wordpress ή στο blogspot μπορείτε να το μεταφέρετε στο Pblogs. Έχει πολλά καλά πράγματα για να σας λύσουν τα χέρια.

Εσείς, πόσο μεγάλη την έχετε; Διότι ένας τύπος ανακάλυψε οτι δεν είναι το θέμα να την έχεις μεγάλη, αρκεί μόνο να ξέρεις και να έχεις όρεξη να την χρησιμοποιείς. Και μικρή να την έχεις, πάλι θα κάνεις την δουλειά σου – μια χαρά…

Πιθανόν να το έχετε ξανακούσει. Εγώ πάντως, ομολογώ – πρώτη φορά το άκουσα.

Ο τύπος αυτός λοιπόν, πήρε τρεις φωτογραφίες (μία με μηχανή ανάλυσης πέντε, μία οχτώ, και μία δεκατριών megapixels) και φωτογράφησε ένα μωρό. Ύστερα, τύπωσε την κάθε μια σε μέγεθος μικρής αφίσας και έδειξε τα αποτελέσματα σε περαστικούς.

Η ερώτηση ήταν ποια φωτογραφία ήταν τραβηγμένη με την φωτογραφική των 13 megapixels.

Μόνο ένας απο τους πολλούς κατάφερε να εντοπίσει ποια φωτογραφία ήταν τραβηγμένη με την καλύτερη φωτογραφική – και αυτός μάλλον το πέτυχε κατά τύχη.

Μήπως λοιπόν η υψηλότερη ανάλυση στην φωτογραφική (που την χρυσοπληρώνουμε κιόλας) δεν έχει αντίκρυσμα στις (απλές, ερασιτεχνικές) φωτογραφίες μας;

Το πλήρες άρθρο το βρίσκετε εδώ.

Αυτο στα υπόψιν, τώρα που έρχονται γιορτές.

Α, και μία πρόταση για τους γονείς: Φέτος, μην πάρετε XBox ή αντίστοιχα παιχνίδια) στους μπόμπιρές σας: Δοκιμάστε να τους παρασύρετε με ένα μικροσκόπιο ή ένα σετ χημείας, ή ένα σετ δημιουργικότητας τέλος πάντων. Οταν θα γίνει μεγάλος (και θα κάνει ό,τι γουστάρει έτσι και αλλιώς) ας το διεκδικήσει τότε. Όσο μπορείτε, δοκιμάστε να τους ενθαρρύνετε να παίζουν δημιουργικά….

Υ.Γ. Δεν πιστεύω να παρεξηγήσατε την εισαγωγική πρόταση, ε; Δεν έχετε βρώμικα μυαλά εσείς, σωστά; 🙂

Αντιδράστε, φωνάξτε, τσαντιστείτε!

Το «κράτος» (στην πραγματικότητα μερικοί «πονηροί») θα εισπράτει (απο αύριο, ε;) μέχρι 10 ευρώ για κάθε λογαριασμό κινητού – απο όλους μας!

Σας περισσεύουν 10 ευρώ να τους χαρίσετε; Κάθε μήνα;

Τί; Είσαστε πιο πονηροί και μόλις μπορέσετε θα «γυρίσετε» το κινητό σας σε καρτοκινητό; Νομίζετε οτι ξεφύγατε;

Χα – σας γελάσανε! Είναι πιο πονηροί απο εσάς – διαβάστε:

Φόρο και στα καρτοκινητά τηλέφωνα βάζει η κυβέρνηση, επιβαρύνοντας περισσότερους από 6.000.000 καταναλωτές, κατόχους κινητών χωρίς συμβόλαιο.

Όπως αναφέρει την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα, αυτό είναι το επόμενο μέτρο που μελετά το οικονομικό επιτελείο, μετά την αύξηση του ειδικού τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας (συνδέσεις με συμβόλαιο), που τίθεται σε ισχύ για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

Ναι, το σκέφτηκαν και αυτό οι αρπάχτρες!

Δεν θα ξεφύγουμε! Είμαστε εγκλωβισμένοι να πληρώνουμε 10 ευρώ, κάθε μήνα, και -το κυριότερο- να μην ξέρουμε που πάνε!

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ απο το ΑΔΙΚΟ τέλος κινητής τηλεφωνίας
Μήπως θα πάνε σε δωρεάν ευρυζωνικό δίκτυο στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις; Μήπως θα δοθεί για να γίνουν έρευνες στις κεραίες κινητής τηλεφωνίες και τους κινδύνους της;

Ή μήπως θα γίνουν αύξηση στους μισθούς των βουλευτών, «δωράκια» στις κατασκευαστικές, διαφήμιση στα ΜΜΕ που χρειάζονται την στήριξή τους;

Είναι μία αυξηση παράλογη, άδικη, και υπερβολική!

Αντιδράστε όπως μπορείτε, και ξεφωνήστε τους!

Αν μείνουμε αμέτοχοι, μας αξίζει τέτοια συμπεριφορά: Έχετε την φωνή, την δύναμη και το δίκιο: ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!

Σχόλια στο Post που έφτιαξα όταν πρωτοασχολήθηκα με το θέμα: Άθλιο Χαράτσι στην κινητή τηλεφωνία – ας αντιδράσουμε επιτέλους!

Οσο είμαι εναντίον των κινητών και των κεραιών τους, άλλο τόσο είμαι εναντίον στην εξαθλιωτική ανατίμηση που ζητά (και αποφάσισε) το κράτος στα Τέλη Κινητής Τηλεφωνίας.

Διαβάστε να φρίξετε:

Το νέο τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας θα ισχύσει απο τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν απο την 1 Νοεμβρίου 2006 και μετά, ανεξάρτητα απο τη χρονική περίοδο των υπηρεσιών που καλύπτουν οι λογαριασμοί αυτοί.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με το μέτρο αυτό.

Μετά τις αλλαγές, τα νέα τέλη κινητής τηλεφωνίας ανέρχονται σε 2 ευρώ για λογαριασμούς έως 30 ευρώ, σε 5 ευρώ για λογαριασμούς από 30,01 έως 60 ευρώ και σε 10 ευρώ για λογαριασμούς άνω των 60,01 ευρώ.

Το τέλος κινητής τηλεφωνίας βαρύνει τους συνδρομητές και υπολογίζεται επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, προ του ΦΠΑ.

Πλήρες άρθρο υπάρχει επίσης και στον reporter.gr, που λέει και λίγο περισσότερα για το ιστορικό.

Είναι ντροπή, γιατί είναι θρασύτητα να μην προσφέρεις απολύτως τίποτα, να επιτρέπεις οι εταιρείες να κερδοσκοπούν με τις ακριβότερες χρεώσεις της Ευρώπης, και παρόλα αυτά όχι μόνο να μην σιωπάς, αλλά να ανατιμείς κιόλας!

Με βάση αυτές τις ίδιες, απαράδεκτες χρεώσεις!

Απο πρώτης Νοεμβρίου, ετοιμαστείτε να τα σκάτε στο κράτος. Συγκεκριμένα:

Για κάθε λογαριασμό που κάνετε μέχρι 30 ευρώ, θα δίνετε άλλα 2 ευρώ στο κράτος,

για κάθε λογαριασμό μέχρι εξήντα, θα δίνετε άλλα πέντε,

και, για κάθε λογαριασμό άνω των 60 ευρώ, θα δίνετε επιπλέον… δέκα!

Υπολογίστε οτι αυτές οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ, που σημαίνει οτι τα δέκα γίνονται …δώδεκα!

Το θράσος τους είναι απίστευτο, και είμαι φοβερά εξοργισμένος. Το ποσό είναι τεράστιο (συγκριτικά με τον λογαριασμό – φανταστείτε οτι αν κάνετε λογαριασμό 60,01 ευρώ, θα πληρώσετε συνολικά 71,40 ευρώ!

Εξίσου εκνευριστικό είναι και το γεγονός οτι πάνω απο τα εξήντα ευρώ λογαριασμό σταματά στα δέκα ευρώ το τέλος – άρα, και χίλια ευρώ λογαριασμό να κάνεις, πάλι δέκα θα πληρώσεις.

Το οποίον; το οποίον χτυπάμε τους μικρομεσαίους, και αφήνουμε ανέγκιχτους τους μεγάλους λογαριασμούς! Σιγά, μην πονέσουν τα μεγάλα πορτοφάλια!

Ντροπή σε αυτόν που το συνέλαβε, ντροπή σε αυτούς που το ενέκριναν.

~

Η απάντησή μας;

Πιστεύω οτι μπορούμε να το ανατρέψουμε. Αυτό το εφιαλτικό σενάριο (που μας περιλαμβάνει όλους) μπορεί να ανατραπεί, αν δείξουμε οτι είμαστε αντίθετοι – και οτι θα τους κοστίσει μία τέτοια ενέργεια.

Διαλαλλήστε οτι δεν θα το ανεχθείτε, και αντιδράστε δυναμικά!

Είναι ένα τέλος άδικο, υπερβολικό και παράλογο – και κάποιος πρέπει να τους το πει!

Η imgspot.com δεν δίνει τα γραφικά πάντα – και γι’ αυτό δεν μπορώ να την εμπιστεύομαι. Ξέρετε άλλη εταιρία που να επιστρέπει hotlink και να μπορώ να εμπιστευτώ;

Τα πράγματα χόντρυναν – και δεν έχουν πλάκα πλέον…

Το πλαίσιο όπως το έχω αντιληφθεί μέχρι τώρα, λέει οτι κάποιος θίχτηκε απο τα γραφόμενα blogger.

Όπως όφειλε, σε μία πολιτισμένη κοινωνία, ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία, και προέβει σε μηνύσεις.

Αντί να κάνει όμως μήνυση σε αυτόν (τον blogger που τον προσέβαλλε), έκανε μήνυση στον δικτυακό τόπο Blogme.gr, μία υπηρεσία αντίστοιχη του monitor, που κάνει συλλογή και παρουσίαση των rss feeds!

Τελική θέση δεν παίρνω, πριν δω την δικογραφία.

Αλλά αυτήν την στιγμή δεν έχει νόημα να δούμε το -προφανές, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής- σωστό ή λάθος, αλλά να συμπαρασταθούμε στην αγωνία του υπέθυνου διαχείρισης του blogme.gr – ενός ανθρώπου που δεν διαφέρει απο εσάς και εμένα, που ξαφνικά βρέθηκε με ….χειροπέδες!

Αν τα πράγματα έχουν όπως τα λέει, έχει την αμέριστη συμπαράστασή μου για ότιδηποτε χρειαστεί.

Περισσότερα στην bloggoσφαιρα (οπου γίνεται ο απίστευτος χαμός με την υπόθεση), και στον δικτυακό τόπο του μηνυθέντα

Για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον, η δίωξη συνεχίζεται (τι τραβάει ο άνθρωπος) και σε επίπεδο άρθρωσης λόγου: ο δικηγόρος του, του συνέστησε να κατεβάσει την πρώτη σελίδα, γιατι η εισαγγελία θα θεωρήσει τις απόψεις του …υβριστικές! Προς το παρόν, το blog του συνεχίζει να λειτουργεί και να μεταδίδει… Οσο ακόμα υπάρχει, πειτε μου αν αναφέρει έστω και μία αντίδραση για την δουλειά της αστυνομίας και του εισαγγελέα…!
Αντικατέστησα το γραφικό που έγραφε «Blog» σε χειροπέδες, με το «RSS» – που είναι και το ποιο σωστό στην περίπτωσή μας. Επειδή όμως ίσως κάποιος καλύπτεται απο το παλιό, μπορεί να το βρει εδώ.

Σας να μην μας έφταναν όλα τα άλλα…

Μία περίεργη ιστορία έχει αποκαλυφθεί εδώ και λίγο καιρό. Η όλο και αυξανόμενη ποιότητα των εκτυπωτών, μας οδήγησε σε μία γενιά που η εκτύπωση στο σπίτι έχει γίνει σχεδόν εφάμιλλη επαγγελματικών μηχανημάτων.

Με την σειρά του αυτό οδήγησε σε σκέψη τις αρχές.

Είναι δυνατόν να τυπώνει όποιος θέλει, ότι θέλει;

Ανήσυχες οι εταιρείες κατασκευής εκτυπωτών, απο τα αντίγραφα χαρτονομισμάτων και επίσημων εγγράφων που πλαστογραφούνταν χάρη στην απαράμιλλη ποιότητα των μηχανημάτων τους, ανήσυχες και οι αρχές που δεν μπορούσαν να ξεχωρήσουν ποιός τύπωσε τι.

Έτσι, ξεκίνησε το αδιανόητο:

Φίλοι αναγνώστες, οτιδήποτε τυπώσετε, μπορεί, με τις κατάλληλες συνθήκες, να οδηγήσει πίσω σε εσάς.

Αν και φαίνεται απίστευτο, κάθε γράμμα σας – μία ερωτική επιστολή, ένα απειλητικό σημείωμα, μία πλάκα τυπωμενη απο τον αγαπημένο σας (και ως τώρα ανώνυμο) εκτυπωτή, φέρνει και μία υπογραφή.

Αόρατα απο το γυμνό μάτι, κάθε εκτυπωτής τυπώνει μία σειρά απο κουκίδες.

Αυτές οι κουκίδες, όταν αποκρυπτογραφηθούν, περιέχουν μεταξύ άλλων την ημερομηνία εκτύπωσης, και τον σειριακό αριθμό του εκτυπωτή.

Η τεχνολογία πρωτοεφαρμόστηκε απο την εταιρεία Xerox, αρκετά (κάπου είκοσι) χρόνια πριν, και σήμερα την εφαρμόζουν πολλές μεγάλες εταιρείες.

Με τις ευλογίες αυτών που παρακολουθούν, βεβαίως.

Απίστευτο;

Το χειρότερο είναι οτι οι εταιρείες δεν κάνουν απολύτως τίποτα παράνομο – αν και κανείς δεν έχει καταφέρει ακόμα να αποκωδικοποιήσει τις κουκκίδες αυτές απο όλους τους εκτυπωτές. Φυσικά, ελέγχεται αν είναι παράνομο να μην το αναφέρουν πουθενά στα έντυπα που συνοδεύουν την συσκευασία των εκτυπωτών οι εταιρείες…

(στον δικό σας αναφέρεται; έχετε τα χαρτία του; διαβάστε και πείτε μου!)

Εκτός απο εκείνους που …ξέρουν καλά.

Φυσικά, εκτός απο τους …τρομοκράτες και τους …εμπόρους ναρκωτικών, ανησυχούν και οργανώσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο των ισχυρών, όπως η Greenpeace, ή αντι-MacDonalds οργανώσεις.

Την ανακάλυψη αυτής της απίστευτης ιστορίας την έκανε η EFF η οποία υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα του καθενός μας.

Αν θέλετε να δείτε αν έχετε και εσείς ρουφιάνο εκτυπωτή, δείτε την λίστα της eff.

Διαβάστε: την έρευνα της eff, ένα εκτενές άρθρο της Washigton Post (από το 2005!), και ένα δύο άρθρα απο τον pathfinder της εποχής.

Ρουφιάνε, θα σε βγάλω απο την πρίζα!

Στην πραγματικότητα δεν είναι bug, αλλα δυνατότητα, πολύ χρήσιμη για προγραμματιστές, αλλά απολύτως επικίνδυνη για τον απλό χρήστη.

Τι θα λέγατε αν μάθαινα τι κάνατε copy την τελευταία φορά;

Για δείτε….

Δείτε τι κάνατε τελευταία φορά copy!

Απίστευτο;

Εγώ χρησιμοποιώ έναν κώδικα απολύτως ασφαλή για εσάς, γιατί είμαι καλός άνθρωπος.

Αν ήμουν όμως κακός άνθρωπος, θα κρατούσα το στοιχείο που έχετε στην μνήμη του υπολογιστή σας, περιμένοντας μήπως κάποια στιγμή έχετε κάνει copy κάτι σημαντικό, όπως ένα username και password για το mail σας, τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας, ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσα να εκμεταλευτώ.

Αυτό θα σας έβαζε σε πολύ μεγάλο κίνδυνο – ειδικά αν μπορούσα να ταυτοποιήσω τα στοιχεία που έχετε στην μνήμη σας, με το ποιός είστε (αν για παράδειγμα είσασταν εγγεγραμμένος χρήστης).

Τον κώδικα δεν τον έγραψα εγώ (αν και είναι ενοχλητικά απλός) αλλά τον βρήκα εδώ.

Επίσης, ο ίδιος δικτυακός τόπος, προτείνει την λύση:

  • Πηγαίντε στο Tools -> internet options -> security του Internet Explorer σας
  • Πατήστε το κουμπί custom level
  • Στο security settings, επιλέξτε disable στο Allow paste operations via script.

    Τώρα δεν μπορούν να μάθουν τα περιεχόμενα της μνήμης του υπολογιστή σας με αυτόν τον τρόπο…

  • Ακολουθήστε την. Είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη επισκεφθεί δικτυακούς τόπους που να εκμεταλεύονται αυτό το «κενό» στον internet explorer και να μαθαίνουν (πολύ) προσωπικά σας πράγματα…

    Update:

    Για να επιτρέψετε την σωστή χρήση του κώδικα, ζητήστε του να σας ενημερώνει όποτε κάποιος προσπαθεί να τον διαβάσει:
    Αν αντί για disable στο Allow paste operations via script επιλέξετε το Prompt, τότε θα σας ρωτάει κάθε φορά που η σελίδα στο internet θέλει να διαβάσει τι έχετε εσείς στην μνήμη του υπολογιστή σας…

    Έψαχνα πάντα να βρώ τις μικρότερες γραμματοσειρές, για την δουλειά μου ως γραφίστας. Έχει βέβαια νόημα μόνο για το web – αλλά το web είναι και η κυριότερη δουλειά μου.

    Όλες επι πληρωμή.

    Καλά, όχι όλες – αλλά στην πραγματικότητα, δεν έψαχνα μόνο για μικρές γραμματοσειρές, αλλά για τις δικές μου μικρές γραμματοσειρές, καθώς οι γραμματοσειρές ήταν πάντα χούι μου.

    Ε, τριάντα χρόνια αναζήτησης (τα τρία πρώτα της ζωής μου απλώς άραζα) και η αναζήτηση έφτασε στο τέλος: μου πήρε ελάχιστη ώρα και έφτιαξα την δική μου.

    Ιδού, δείτε την, πάρτε την αν σας είναι χρήσιμη (αν και σας προτείνω τις αυθεντικές, και σαφώς πιο καλογραμμένες σχεδιασμένες απο τον Νίκο Γιαννακόπουλο).

    Και αφήστε εκεί κανένα σχόλιο, να ξέρει ο κόσμος οτι με αγαπάτε 🙂

    ‘Η ακόμα καλύτερα, τώρα που το σκέφτομαι, φτιάξτε την δική σας!

    Μιλάω για μία πανεύκολη και απολαυστική online διαδικασία, σας εγγυώμαι (όπως πάντα) άπειρη δημιουργικότητα και απλά εργαλεία.

    (όταν τελειώσετε, πατήστε το κουμπί κάτω απο το πλήκτρο με την δισκέτα, και αντιγράψτε το σε ένα notepad για να το κρατήσετε).

    Αντε, και καλά γράμματα 🙂

    blogtext.gif